60 Dingen om op te ruimen voor het nieuwe jaar | gratis opruim checklist

60 Dingen om voor het eind van het jaar nog weg te doen - gratis opruim checklist

De feestdagen en het nieuwe jaar staan om de hoek en dat betekent dat je zeer binnenkort je huis weer gaat volproppen met allerlei versieringen. Dat klinkt niet erg positief, maar als je huis niet echt rommelvrij is, dan kan het behoorlijk benauwend werken, als die kerstversieringen. Je kunt daarom ook eerst gaan opruimen voordat je begint met versieren. En ook zonder dat er kerstdagen in het verschiet zijn is geen overbodige luxe om af en toe eens de bezem erdoor te houden. Ruim gewoon eens per jaar op aan de hand van deze gratis opruim checklist met 60 suggesties.

Rommel is niet goed voor je

Rommel in huis werkt storend en kan stress veroorzaken. En niet alleen in huis. Als mijn kantoor een bende is, het bureau helemaal vol ligt, kan ik me heel moeilijk concentreren op mijn werk. Dat geldt ook voor je huis. Ik wil zelfs dat mijn woonkamer opgeruimd is voordat ik naar kantoor ga (mijn kantoor zit naast het huis). Zodat ik in een opgeruimd huis pauze kan houden. Als dit niet zo is, kriebelt het en ga ik eerst aan het opruimen. Wat betekent dat mijn pauze uitloopt en ik me dus niet bezighoudt met mijn werk.

Dus… rommel werkt averechts op je productiviteit

Als je in een huis leeft met heel veel spullen is het moeilijk om te ontspannen. En als je je niet kunt ontspannen in je eigen huis, waar kun je dan nog van genieten? Als je spullen zoekt en niet kunt vinden, raakt je gestrest. En dan al die tijd die daarin gaat zitten, zo zonde. En dan het schoonmaken; dat duurt eeuwig omdat alles wat je hebt ook schoongehouden moet worden. Of je moet je eerst een weg banen door de rommel, om überhaupt te kúnnen schoonmaken.

Door rommel kun je je ook schuldig voelen of je schaamt je er voor, vooral als je onverwachts bezoek krijgt. En met de feestdagen in het vooruitzicht zal dat het geval zijn.

Dus…  teveel rommel doet niets en niemand goed

Dingen om weg te doen

 

Het hoeft niet minimalistisch

Het betekent heus niet dat je minimalistisch moet gaan leven, dat kan ik ook niet. Ik zie en lees het wel, en vind het super knap, maar het past niet bij mij. Maar ik ruim wel heel veel op voordat ik met de kerstversieringen begin. Dat wil zeggen, ik ruim spullen op die ik later weer gebruik of terugzet, zodat het tijdens de kerst niet zo druk en rommelig lijkt. Ik vind ook dat op die manier je kerstversieringen veel beter uitkomen.

Je moet een weg vinden, een niveau, waarvan jij denkt dat je het bij kunt houden, qua opruimen en schoonhouden. En, zeker zo belangrijk, waarbij jij je goed voelt. 

Hoewel ik van een ‘gevuld’ huis houd, heb ik niet meer spullen dan dat ik daadwerkelijk nodig heb. En ik heb ook geen spullen die ik niet leuk vind. Maar dat wil niet zeggen dat ik minimalistisch leef. 

Op deze opruim checklist staan spullen waar iedereen zonder kan. Het geeft ruimte en een goed gevoel. Het afvinken van de lijst geeft ook een goed gevoel. 

60 Dingen om voor het eind van het jaar nog weg te doen

Wil je de opruim checklist bewaren? Dat kan. Pin dan onderstaande afbeelding op je eigen bord.

60 Dingen om voor het eind van het jaar nog weg te doen - gratis opruim checklist

 

Download de gratis printable

Download nu de opruim checklist en start met afvinken, zodat je aan het eind van het jaar een heerlijke, opgeruimde kerst hebt.

[button label=”Download de printable” link=”https://huishoudschool.online/product/december-opruimplan/” target=”_blank” color=”” _fw_coder=”aggressive” __fw_editor_shortcodes_id=”0ad046833e723a49b47183e4d3be0397″][/button] 

Gratis printables zijn te verkrijgen via de Huishoudschool Online. Hiervoor kun je je gratis registreren. Hier staat een hele collectie printables voor je klaar om gratis te downloaden.

Is de opruim checklist niet voldoende?

Lukt het je niet om aan de hand van de opruim checklist voldoende ruimte te creëren, kijk dan eens bij de cursussen in de Huishoudschool. Misschien is het iets voor je.

Related Articles

20 Tips om thuiswerken succesvol te maken

Het lijkt geweldig; werken vanuit huis. Geen druk, geen controle, later opstaan en het lekker rustig aan doen. Niets is minder waar. Ik werk al jaren vanuit huis en ik weet dat het zo niet werkt. Integendeel. Thuiswerken of op afstand werken is alleen maar lonend als je je productiviteit op peil houdt. Dat wil zeggen; een gezonde balans tussen werk en privé kunt houden. Ik leg je uit wat ik bedoel.

27 Dingen waar je zonder kan rond je 40e

Als je rond de veertig bent heb je, volgens de opruim experts, de meeste spullen. In de loop van vier decennia is de kans groot dat je een behoorlijke hoeveelheid ‘zooi’ om je toe hebt verzameld. En natuurlijk is het dat niet allemaal, er zitten ook dierbare en speciale items bij. Er zijn echter ook genoeg spullen die je beter kunt loslaten. Om wat inspiratie op te doen heb ik ze op een rijtje gezet.

6 Basisregels voor een schoonmaakroutine die bij jou past!

Als je het zat bent en het roer om wilt gooien, kun je op het internet bergen informatie vinden over hoe je dit kunt doen en kun je zelfs prachtige schema’s downloaden, die je hierbij kunnen helpen. Ook ons gratis huishoudschema elke maand. Je volgt het een dag, een paar dagen, maar dan blijkt dat het niet werkt, gooi je het schema in de prullenbak en ben je geen steek verder. Daarom wil ik je vandaag uitleggen waarom dit niet werkt en wat er dan wél werkt. Er zijn namelijk zes basisregels voor een schoonmaakroutine waar je rekening mee moet houden, zodat een routine ook voor jou werkt.

Huishoudelijke taken verdelen binnen het gezin

Er is absoluut niets mis met de traditionele verdeling van de huishoudtaken, waarbij de man fulltime buitenshuis werkt en de vrouw voor het huishouden en de kinderen zorgt. Maar de tijden zijn veranderd en ook de meeste vrouwen werken nu buitenshuis, terwijl ze nog steeds alle huishoudtaken op zich nemen. En dat geeft wrijving. Het is dus tijd om hier iets aan te doen: Huishoudelijke taken verdelen binnen jouw gezin!