We gaan opruimen met het hele gezin! Doe je mee?

De meeste vrouwen vinden dat hun partner of kinderen niet genoeg in huis helpen. Als je je echt een eenzame krijger voelt in een oorlog tegen vuil en puin, dan is het nu tijd om naar de redenen te zoeken, waarom ze je niet helpen. Én we gaan aan het opruimen met het hele gezin, samen in een challenge in de herfstvakantie!
opruimen met het hele gezin

In dit artikel lees je ...

De meeste vrouwen vinden dat hun partner of kinderen niet genoeg in huis helpen. Als je je echt een eenzame krijger voelt in een oorlog tegen vuil en puin, dan is het misschien nu tijd om naar de redenen te zoeken, waarom ze je niet helpen. Én we gaan aan het opruimen met het hele gezin, samen in een challenge in de herfstvakantie! Doe je mee?

Buiten het feit dat je pubers hebt die standaard dwars willen liggen, of huisgenoten met een algemene afkeer van huishoudelijke taken, zijn er meestal andere factoren, die daar schuld aan zijn.

Te veel kritiek

Als je het type bent dat nooit tevreden is met de resultaten van andere mensen, geef je het sein ‘falen’ af. Iedereen die iets voor je doet, voelt zich alsof hij of zij faalt. “Het is nooit goed”.

Om hier verandering in te brengen moet je zorgen dat je eisen redelijk zijn. Je man wil misschien niet dezelfde methode gebruiken om een badkuip te schrobben, die jij doet. Als het bad schoon wordt en je het zelf niet hoefde te doen, wat maakt het dan uit?

Als je huisgenoten er niet in slagen een taak te volbrengen, begrijpen ze je misschien niet of niet volledig, en weten ze niet wat jij van hun verwacht.

Een verzoek zoals ‘maak de badkamer schoon’ kan voor velen een vaag verzoek zijn. Vertel ze eerst wat het schoonmaken van de badkamer echt inhoudt, of schrijf dit op. Je gezin begrijpt dan wat er voor nodig is en je hebt meer kans op een goed uitgevoerde taak.

Te weinig wetenschap

Deze reden valt in het verlengde van de voorgaande. Ga bij je zelf na; als je niet weet hoe iets moet, aarzel je ook om eraan te beginnen of begin je er gewoonweg niet aan.

Soms vergeet je dat bepaalde taken die heel gemakkelijk voor jou zijn, een mysterie kunnen zijn voor de rest van je gezin. Vooral als ze gewend zijn dat jij dat werk doet.

Net zoals werk buitenshuis inwerk periode hebben, moet je je kinderen ook ‘inwerken’. En misschien je partner ook wel. Het kan zijn dat hij geen idee heeft hoe huishoudelijke taken worden gedaan.
Overweeg daarom een paar dagen samen te gaan schoonmaken.

LET OP: Geef GEEN kritiek, als je wilt dat het plan lukt.
Door te veel te bekritiseren, riskeer je een ‘arbeidersrevolutie’.

Laat ze niet alleen zien hoe ze bepaalde klusjes kunnen volbrengen, maar ook hoe ze klusjes leuk kunnen maken.

Er staat niets tegenover

Heeft je gezin wel motivatie om schoon te maken?

Als jij hun rommel consequent voor hen hebt opgeruimd, kan de plotselinge vraag om je te helpen en ook verantwoordelijkheid te nemen, een schok voor ze zijn. Je kunt deze ‘klap’ verzachten door het anders te brengen.

Hoewel het nu minder wordt, deels door de leeftijd van de kinderen en deels doordat het systeem werkt, plande ik regelmatig een gezinsvergadering.

Net als in een onderneming moet er af en toe overleg plaatsvinden.

Iedereen is te druk

Als iedereen binnen je gezin heel druk is (werk, studie, sport) voel je je misschien bezwaard om ze ‘lastig te vallen’ met huishoudelijke klussen. Maar hebben ze het net zo druk als jij?

Veel gezinnen hebben tegenwoordig zóveel te doen, ze móeten zoveel. Met als gevolg dat er geen tijd is voor andere dingen. Het huishouden is niet de eerste prioriteit als het erom gaat je tijd te vullen, maar het zou niet de laatste mogen zijn. Het huishouden is het noodzakelijke onderhoud van je huis.

Als je gezin hiervoor amper tijd heeft, wordt het tijd om alle prioriteiten opnieuw te evalueren om ervoor te zorgen dat het noodzakelijke onderhoud voor je huis wordt inbegrepen.

Vergeet echter nooit om vrije tijd binnenshuis in je planning op te nemen.

Leer je gezin, vooral je kinderen, door ze te laten voelen, dat wanneer ze inspanningen doen om het huis te veranderen in een oase van rust, ze de chaos van de buitenwereld beter aan kunnen.

Rust in je huis is rust in je hoofd

We gaan het een week lang samen doen!

Vanaf 18 oktober gaan we samen aan de slag: Jij met je gezin en ik als jouw coach!

opruimen met het hele gezin

Doe je mee?

Meedoen aan de challenge?

OPRUIMEN MET JE GEZIN – challenge

Met deze challenge wil ik dat je kind(eren) het gevoel hebben dat ze de vaardigheden en hulpmiddelen hebben om hun schoolleven en gezinsleven, en straks hun eigen leven, georganiseerd te houden.

Ik wil ook dat jij je zelfverzekerd voelt, wetende dat je kinderen opvoedt die op een dag verantwoordelijke, onafhankelijke volwassenen zullen zijn.

Met deze challenge kun je op een leuke en plezierige manier een begin maken om samen dat huishouden aan te pakken. Je kinderen leren wat het is om écht op te ruimen en niet te verplaatsen.

Doe mee!

In de komende herfstvakantie – van maandag 18 tot en met vrijdag 22 oktober – gaan we samen met het hele gezin deze uitdaging aan.

Meedoen is simpel

► Log in of maak een gratis account aan op Firma Huishouden

► Klik op ‘Groepen‘ in het linker, groene menu

► Meld je aan bij de groep Challenges. Check deze groep regelmatig om op de hoogte te blijven. Heb je vragen, stel ze dan in de groep, maar deel ook je voortgang hier.

► Als laatste schrijf je je hieronder in om de mails voor de challenge te ontvangen, en het e-book.

Challenge opruimen met het hele gezin

DE AUTEUR

Helga Post®

Helga Post®

Helga Post is een moeder en vrouw van een prachtig gezin met een passie voor lijstjes, organiseren, lekker koken, mooi wonen en groen huishouden. Helga zet zich in om mensen op alle gebieden te helpen een leven te creëren waar ze van houden door hun doelen te bereiken. Ze is de oprichter van Firma Huishouden® en auteur van de Huishoudplanner®. Ze woont in Duitsland met haar man Johan en nog 2 (van de 4) thuiswonende kinderen, Iris & Frank.

LEES VERDER

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ONTVANG MIJN GRATIS E-BOOK:
HET HUISHOUDEN IN EEN UUR PER DAG

Ontvang alle nieuwe artikelen meteen na publicatie rechtstreeks in je inbox of abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

AGENDA FIRMA HUISHOUDEN

oktober 2021
01 oktober 2021
31 oktober 2021
NIEUW! Mailserie OP JEZELF WONEN - opruimen met het hele gezin

NIEUW! Mailserie OP JEZELF WONEN

Ongoing

Deze serie is met name bedoeld voor iedereen die voor het eerst op zichzelf gaat wonen, ...

All Day
View Details
15 oktober 2021
15 november 2021
NIEUW! Cursus Bouw een team dat thuis helpt - opruimen met het hele gezin

NIEUW! Cursus Bouw een team dat thuis helpt

Ongoing

Hoe zorg je dat je het hele gezin zich betrokken voelt en meewerkt aan het huishouden. ...

All Day
View Details
18 oktober 2021
24 oktober 2021
CHALLENGE! Opruimen met je gezin - opruimen met het hele gezin

CHALLENGE! Opruimen met je gezin

Ongoing

Verzamel je gezin, want het is tijd om op te gaan ruimen! De zomer is voorbij, ...

All Day
View Details
Geen evenementen gevonden!