Vertel eens, heb jij nog een paar schoenen staan die je al drie jaar niet meer hebt gedragen omdat de zolen lek zijn en de neuzen kaal? En vertel eens, kun jij precies vertellen wat er op zolder in die kast ligt? En nu heel eerlijk, ligt die broek er nog? Die, waarvan je hoopt ooit nog weer in te passen?

Rommel!

Ik kan je vragen waarom bewaar je die schoenen en jij zegt “omdat ze zo lekker zaten”. Maar je doet ze nooit meer aan omdat je er natte voeten in krijgt bij regen en bovendien zien ze er niet meer uit. En die broek? “Ik wil ooit nog weer zo slank zijn.” Dat is een goed streven en ik, als geen ander, begrijp dat. Maar tegen de tijd dat je er weer in past is de broek uit de mode!

En sja, die kast op zolder… Waarschijnlijk heb je er de afgelopen jaren niet eens iets uitgehaald om te gebruiken. Het is zeg maar, een soort van kastvulling.

Iedereen doet het

Bewust of onbewust, bijna iedereen doet het. Het verzamelen van spullen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt.

Ik zeg bijna en dat is niet iedereen! Er zijn mensen die alles kunnen terugvinden, die alleen dingen bezitten die ze gebruiken en het fijne eraan is; het zijn gewone mensen. Geen tuttige mensen die elk pluisje van hun kleding kloppen of een doekje over je stoel houden wanneer je vertrekt. Dat zijn namelijk mensen met smetvrees.

Nee, het zijn mensen die heel relaxed in het leven staan, die goed met geld om kunnen gaan en die alle tijd hebben. Ze zijn dus niet alle dagen aan het poetsen, juist omdat er niet zoveel te poetsen valt. Ze hebben in alle opzichten de zaakjes beter op een rij. Zij hebben al orde in de chaos.

Mensen zonder rommel

Maar als je nog niet zover bent en wel verlangt naar orde en meer vrije tijd, dan kun je er alleen maar van dromen. En dat is niet eens zo slecht. Want juist door erover te dromen heb je een beeld  van hoe je het zou willen. En aan de hand daarvan kun je stapje voor stapje veranderingen aanbrengen. Veranderen kost immers tijd.

Ben je het zat? Wil je orde in de chaos? 1

Je moet ergens beginnen

Als je niet begint kom je nergens en gaat er niets veranderen. Maar je hebt tenminste al één stap in de goede richting gezet door dit artikel aan te klikken en te lezen. De wil is er dus wel. En dat is een goed teken.

Ik ontvang veel mail van lezers die met allerlei problemen kampen om bijvoorbeeld het huishouden op orde te houden, geen uitweg zien in de papieren die dagelijks binnen komen. Mensen die niet weten waar ze moeten beginnen of geen geld hebben om het huis op te ruimen.

Aan de hand daarvan bedacht ik de Huishoudkit. Een maandelijks pakket waarin allerlei planners en tools zitten die je kunnen helpen bij het ordenen en organiseren van alles wat er in je huishouden voorkomt.

Maar dat is niet genoeg!

Zo’n pakket versturen blijkt niet voor iedereen voldoende te zijn. Er zijn mensen die meer dan dát nodig zijn om orde in de chaos te scheppen. Begeleiding, motivatie, hulp… het zetje in de rug. En ik heb er lang over nagedacht hoe ik deze mensen, JOU! kan helpen. En ik heb de oplossing gevonden.

Om orde te scheppen in je leven, dus om ervoor te zorgen dat jij eenvoudige oplossingen krijgt voor je alledaagse problemen en niet wanhopig wordt bij die gedachte, bied ik je een cursus aan.

Niemand heeft het geleerd

Op school leer je veel maar niet hoe je je leven kunt ordenen. Je ouders leren je hoe je je speelgoed en je kamer op moet ruimen, maar ook dan raak je spullen kwijt omdat het onder je bed is verdwenen. Wat ik ermee wil zeggen is dat in principe niemand heeft geleerd hoe je moet ordenen, in alle facetten van het leven. Het is niet alleen je jas op de kapstok hangen of je bed opmaken. Rommel opruimen is een veel groter begrip.

Opruimen is een groot begrip

Wanneer je goed kunt opruimen gaat het allemaal net even wat makkelijker. Want opruimen is ordenen in zowel je privéleven als in je werk. Maar ook in je papierwinkel. Een gebrek aan organisatie gaat ten koste van je humeur, je tijd en je geld. Trust me!

Je raakt iets kwijt en geeft dubbel geld uit om het nogmaals aan te schaffen. Je post stapelt zich op en voor je het weet ben je extra geld kwijt aan maningskosten. Zoeken naar dingen vreet tijd en levert stress. Herken je dit?

Ben je het zat? Wil je orde in de chaos? 2

Wil je een einde aan de rommel maken?

Er is een hele bekende spreuk die zegt dat een chaos in je huis ook chaos in je hoofd geeft. Dat is absoluut waar! Als je weet waar alles ligt, als je weet dat alles wat je nodig hebt in huis is, als je weet dat de rekeningen op tijd zijn betaald en als je weet dat onverwachte visite welkom is. Dan leef je zonder stress en met heel veel tijd over. Wil je dat?

De cursus

Nu kom ik terug op hetgeen ik had bedacht; de cursus. Ik wil je leren effectief te organiseren, ordenen en opruimen. En dit gaat verder dan alleen de badkamer of de woonkamer. Hoewel dit wel een onderdeel is, is het veel belangrijker om te weten hoe. Dus wat de feiten zijn en hoe je de technieken aanleert.

Tijdens de eerste weken kom je nog niet aan opruimen toe omdat je eerst moet weten hoe! Daarna gaan we langzamerhand aan de slag. Ik geef je tips, tools en opdrachten (huiswerk). De cursus duurt 10 weken waarin je elke week een mail ontvangt. Aan het eind van deze cursus is zowel je huishouden als je administratie geordend en kun je verder.

 

Orde in de Chaos - cursus Deze cursus is gericht op diegenen die serieus willen gaan opruimen en die geïnteresseerd zijn in hoe ze dit efficiënt en blijvend kunnen doen.

 

Na deze cursus is je leven weer op orde!

Voor wie is het bedoeld?

De cursus is bedoeld voor iedereen die

 • niet weet waar die moet beginnen met opruimen
 • wanhopig wordt van de rommel en orde in de chaos wilt
 • op wil ruimen zonder teveel geld uit te geven
 • regelmatig aanmaningen ontvangt
 • gefrustreerd raakt bij het zien van de stapel papieren
 • de kastdeuren niet meer dicht krijgt

Het is niet bedoeld voor mensen die willen weten hoe ze vlekken moeten verwijderen of het huis willen schoonmaken. Daarvoor kun je mijn gratis huishoudschema’s downloaden en alle info daarover op de website lezen. Of de serie Vlekken ABC volgen die regelmatig aangevuld wordt.

Wat de cursus je oplevert

Tijdens deze cursus leer ik je

 • de principes van het organiseren en opruimen
 • je huis, je administratie en je leven te ordenen
 • je rommel te minimaliseren en er plezier in te krijgen
 • een strategie opstellen zodat je geen rommel meer verzamelt
 • kortom: orde in de chaos scheppen

Je kunt starten met de cursus wanneer jou dat uitkomt.

Orde in de Chaos - 10-daagse cursus van Firma Huishouden