Een van mijn favoriete tradities is het maken van spellen voor oudejaarsavond. En dan met name spellen waarbij gezelligheid wordt gecreëerd. Deze gezellige avond samen beleven, samen delen, samen lachen, soms samen huilen, maar bovenal samen genieten.

Ieder zijn eigen traditie

In Nederland is het traditie om oudejaarsavond met familie en vrienden te vieren, onder het genot van een borrel, wat hapjes en natuurlijk oliebollen en appelflappen. De één zet de tv aan met een oudejaarsconference en de ander zit gezellig buiten bij een vuurkorf. Zo heeft een ieder zijn eigen traditie.

Ik hou ervan om tijd in elkaar investeren op de laatste dag van het jaar. Samen het jaar doornemen; “wat heeft het jou gebracht?” Even niet online zijn, maar doorbrengen met je naaste vrienden en familie.

Samen aftellen naar het nieuwe jaar

Voordat er om klokslag twaalf uur de kurk van de champagnefles wordt geschoten en het vuurwerkgeweld losbarst, doen we een spel.

Het Oudejaarsavond spel van dit jaar

In dit spel staat op elk kaartje een vraag die je een ander kunt stellen. Samen rondom de tafel, een borrel en wat hapjes (oliebollen en appelflappen uiteraard) erbij. En aan de hand van de vragen breng kun je tot hele leuke gesprekken komen én elkaar beter leren kennen.

Het spel kun je met iedereen spelen, jong en oud. Tenminste zo jong dat ze wakker kunnen blijven tot het nieuwe jaar begint.

Oudejaarsavond spel

 

Hoe het spel te gebruiken

Download het spel in de Downloadbieb, print het (op steviger papier werkt het beste) en knip de kaartjes met de vragen uit. Stop ze in een grote pot en pak om de beurt een kaartje, zonder te kijken. Lees de vraag op het kaartje voor en laat iedereen antwoorden.

[button label=”Download het Oudejaarsavond Spel” link=”https://drive.google.com/file/d/1D5hjOOYno2SUIxLDSWCv8y2aI2WNwjC5/view?usp‹´›sharing” target=”_blank” color=”” _fw_coder=”aggressive” __fw_editor_shortcodes_id=”0121138ced7d15c36ce533776f4a2698″][/button]

 

Ik wens je een gezond en opgeruimd 2019!

 

Dit spel bewaren? Dat kan! Pin deze afbeelding op je eigen bord.Oudejaarsavond spel, tijd voor elkaar
banner-win-enquete