Steeds meer mensen kiezen voor een outdoorvakantie waarbij de dagen in het teken staan van allerlei activiteiten. Ook de Alpen groeien in populariteit als bestemming en veel Nederlanders genieten regelmatig van een ongedwongen, actieve vakantie in de bergen.

Nu de zomervakantie bijna achter de rug is en met de herfstvakantie in het vooruitzicht, maken vakantiegangers zich op voor de volgende trip. Het Kufsteinerland is daarbij een interessante keuze, want als echte fietsliefhebber, vindt de Nederlandse vakantieganger in deze Oostenrijkse regio een aantal van de populairste routes die uitstekend begaanbaar zijn.

Actieve vakantie wordt steeds populairder

Dit jaar bleek al dat vakantiegangers niet meer alleen voor een zon-, zee- en strandbestemming kozen, maar juist het actieve leven opzochten tijdens hun vakantie. Ook de Alpen zijn weer onverminderd populair, maar niet alleen in de zomer.

Tevens in de herfstvakantie zijn de bergen een favoriet onder vakantiegaand Nederland. Zoals het Oostenrijkse Kufsteinerland, waar de bergliefhebber niet alleen kan fietsen op een aantal van de mooiste routes, maar ook ontspanning en culinair genot kan vinden.

Mozartradweg: award voor een van de mooiste fietstochten

Onlangs werd er door de Duitse outdoor-website ‘Wir Leben Outdoor’ onderzoek gedaan naar de populairste fietstochten onder actieve vakantiegangers. Onder andere de populairste fietsroute in de Alpen werd hierin meegenomen, en de ‘Mozartradweg ontving een award voor de tweede plek in de stemming uit 21 tochten.

De Mozartradweg is een lange-afstandstocht die, ondanks dat de route dwars door de bergen loopt, uitstekend te doen is. Deze fietstocht gaat van het Duitse Beieren via het Kufsteinerland in het Oostenrijkse Tirol door naar Salzburg en laat men op allerlei manieren kennis maken met de variërende natuur van Alpen.

Hoewel de tocht zich uitstrekt over een lange afstand, is de route in meerdere etappes ook voor de Nederlandse fietser prima te doen. Lees hier meer over de Mozartradweg ›

outdoorvakantie

Meer mooie fietsroutes in het Kufsteinerland

Wil men het iets rustiger aan doen, dan zijn er talloze andere fietsroutes in het Kufsteinerland die uitstekend begaanbaar zijn. De Nederlandse vakantieganger hoeft geen fervente fietser te zijn om te genieten van een actieve vakantie in het Kufsteinerland, want het aanbod aan ontspannen fietstochten is groot.

Neem de Kaiserweis’ Genussradtouren, waar men het fietsen door de Alpen combineert met puur genieten van de Oostenrijkse keuken. Tijdens het biken óf e-biken maken bergliefhebbers diverse stops bij Tiroolse boerderijen om te proeven van de lokale specialiteiten en Oostenrijkse sfeer.

Ontspannen en genieten in de herfst

Naast het doen van allerlei activiteiten, staat ontspannen natuurlijk ook hoog op het lijstje van vakantiegangers. Het Kufsteinerland vormt een veelzijdige bestemming waar actief de bergen in trekken en puur genieten in harmonie zijn met elkaar. Men kan cultuur snuiven bij de historische vesting Kufstein of zich onderdompelen in de Tiroolse traditie bij de kleinere dorpen zoals Bad Häring, Thiersee of Ebbs.

Daarnaast kent het Kufsteinerland ook diverse krachtplaatsen. Dit zijn bijzondere plekken in de natuur waar men helemaal tot zichzelf kan komen en nieuwe energie op kan doen.

En wil men winkelen of lekker uiteten? In de regio Kufsteinerland zijn er meer dan voldoende plekken waar de vakantieganger echt helemaal op vakantie is.

Over het Kufsteinerland

Het Kufsteinerland ligt in het noordoosten van Tirol, vlak bij de grens met Beieren (Duitsland) en op de route richting de Brennerpas en Italië. De acht vakantiedorpen en de sfeervolle stad Kufstein met haar historische vesting bieden niet alleen prachtige natuur, maar ook historie, cultuur en bergactiviteiten. Meer informatie over het Kufsteinerland vind je hier >

Reizen, cultuur, beleving en ontspanning in Duitsland

Degenen die reizen, ervaren niet alleen iets nieuws, maar ontdekken ook andere recepten, verser voedsel, ongewone gerechten en mensen die leven voor voedsel. Soms vinden we onszelf pas als we de moed hebben om onze vertrouwde wereld te verlaten. En nieuwe dingen uitproberen versterkt niet alleen ons zelfvertrouwen, maar ook onze mentale gezondheid.

In een nieuwe mailserie BELEVEN laat ik je kennismaken met de mooiste reizen, cultuur, belevenissen en eten in Europa, maar vooral in Duitsland.

Wat inspireert ons? Wat geeft ons een andere kijk en tegelijkertijd innerlijk evenwicht? Het zijn andere mensen. En ontmoetingen met hen maken ons rijker, elke dag opnieuw.

Of het nu gewoon voor een weekend in een onbekende stad in de buurt is of de reis waar je al je hele leven van droomt. Wie reist, ontdekt niet alleen nieuwe dingen, maar ontdekt ook zichzelf.

Je leest het goed, deze serie mails laat je zien wat je allemaal kunt ontdekken buiten je huis.
LET OP: Deze serie zal voornamelijk over de mooiste plekjes in Duitsland gaan, omdat ik daar tenslotte woon.

https://huishoudshop.online/product/beleven-52-weken-mailserie/