Aanmeldstatus

Je bent niet ingelogd.
Door onze website te gebruiken ga je akkoord met de cookies. Lees hier meer informatie.

Over ons

Firma Huishouden

Firma Huishouden houdt zich bezig met alle onderwerpen waar vrouwen iets aan hebben binnen hun huishouden. Het huishouden is als een onderneming; In beide gevallen moet het management zorgen dat alles op rolletjes loopt. Toch?
En een onderneming runnen is keihard werken. Met soms daarnaast nóg een baan!

Vandaar de naam: Firma Huishouden!

Op Firma Huishouden bieden we lezers tips, informatie, weetjes, nieuwe trends, handige tutorials, huishoudelijke trucjes en praktische hulpmiddelen aan. Dat laatste in de vorm van printables, cursussen en challenges.

Het bereik

Firma Huishouden wordt dagelijks ontdekt door zo’n 1.000 nieuwe lezers en alle lezers bekijken maandelijks meer dan 120.000 pagina’s. Er worden wekelijks ongeveer 5.000 nieuwsbrieven verstuurd naar abonnees en op social media bereiken we een groep van 8.000 actieve fans.

Team Awesome | Firma HuishoudenOns team

 

Helga Post

Helga Post

Hoofdredactrice

Oprichtster en eigenaar van Firma Huishouden.Vrouw, moeder, VA en tekstschrijver.neem contact op met Helga

Over Helga Post

Ik ben Helga Post en vul de rol als moeder in een samengestelde huishouding, die bestaat uit een dochter (1998), drie zoons (1996, 1999 en 2001), mijn man (1964) en ik (… 1968) 😉
Mijn dagen vul ik met het schrijven van teksten en als Virtueel Assistent.

Ik hou van The Big Bang Theory en ben verliefd op Sheldon, hou van de kleur roze, Hollands en Italiaans eten, en ik ben heel druk in mijn hoofd. Ik kan niet stil zitten, behalve achter de laptop en mijn hoofd explodeert soms van de ideeën. Ik hou van plannen, en (of maar) ben een chaoot. Ik ben introvert, maar van binnen super enthousiast. Het woord ‘vervelen’ is mij vreemd.

Ik hou ervan om op stap te gaan met de camper maar niet té lang. Ik hou van Frankrijk en het buiten zijn maar wel mét WiFi. Ik hou van breien en haken, maar kan de tijd niet vinden. Ik haat muggen en kou.

Ik kan mij helemaal wijden aan een uitgebreid diner, maar als de tijd wringt staat het binnen een kwartier op tafel. Ik hou niet van het huishouden en ben daarom voortdurend op zoek naar een snelle manier om er van af te zijn.

 

Iris Post

Iris Post

Redactie

Eindredacteur van Firma Huishouden.Dochter, student Europese Talen & Culturen

Evelyn Reidinga

Evelyn Reidinga

Auteur

Auteur bij Firma Huishouden.Vrouw, moeder, coach, welzijnmedewerker

Ik ben Evelyn Reidinga,

46 jaar, getrouwd met Bert (50) en moeder van twee zoons, Dennis (21) en Dion (20). Met heel veel plezier stel ik mij aan je voor, lezers van Waar is Mam. Ik ben heel blij en trots dat Helga de samenwerking met mij aan wil gaan en mij in de gelegenheid stelt om mijn hersenspinsels met je te delen!

Op dit moment ben ik werkzaam als coach voor vrouwen die op welke wijze dan ook vastlopen in hun werkende leven. Ik ben enorm blij dat ik de stap heb genomen om voor mezelf te beginnen. Ik doe nu waar mijn hart van gaat zingen en dat heeft zijn weerslag op mij als persoon en daarmee mee ook de rest van mijn omgeving. Ik heb -zeker dit laatste jaar, maar ook daarvóór- gemerkt dat alles in het leven draait om mindset.

Alles draait om mindset

Als die goed is, gaat alles net een stukje gemakkelijker: Als je denkt dat je iets kunt, dan klopt dat. Als je denkt dat je iets niet kunt, dan klopt dat ook.

Wat ik ook nog doe

Naast mijn eigen bedrijf heb ik een contract van 10 uur bij een welzijnsorganisatie: daar ben ik coördinator voor een project dat mensen in de betreffende stad met elkaar verbindt; het zogenaamde Noaberschap 2.0. Noaberschap is een soort burenhulp; vroeger was dit meer vanzelfsprekend dan tegenwoordig. Wij proberen met ons project mensen aan elkaar te verbinden, en ik moet zeggen: Dat is een geweldige baan!

In mijn vrije tijd haak ik graag, alleen is de grap dat ik zelden iets echt afmaak: ik heb van die periodes dat ik manisch zit te haken, en dan weer hele tijden niet. Gisteren heb ik overigens een sjaal en een muts AFgemaakt; een unicum! Laat de winter maar komen.

En verder

Ik hou van lezen, ga graag met een vriendin of mijn man uit eten, ik hou van een wijntje, thuis of in de kroeg en ik probeer drie keer per week naar de sportschool te gaan om een groepsles te volgen. Dit lukt overigens niet elke week, maar twee keer lukt vaak wel.

 

Loukie Alards

Loukie Alards

Auteur

Auteur bij Firma Huishouden.Vrouw, moeder, stay-at-home-mom

Mijn naam is Loukie

Als kersverse huismoeder ben ik op het internet gaan zoeken naar een huishoudschema. Het huishouden bijhouden is namelijk (nog) niet mijn sterkste eigenschap. Het schema vond ik bij Waar is Mam, wat nu firmahuishouden.nl is, evenals een oproep voor gastbloggers en ik besloot meteen mijn kans te grijpen. Schrijven over mijn dagelijkse beslommeringen is namelijk een fijne uitlaatklep voor mij.

Maar laat ik me eerst eens voorstellen, mijn naam is Loukie Alards, 32 jaar oud getrouwd met Joris en samen hebben we twee kinderen, een dochtertje Joey van één en een zoontje, Depp, van drie jaar oud. Eigenlijk ben ik altijd aan het werk geweest, tot voor kort werkte ik 4 dagen in de week. Echter hebben omstandigheden ervoor gezorgd dat ik sinds enkele maanden een echte huismoeder ben, dat vind ik best spannend want het is wel iets heel anders dus daarin heb ik nog veel te leren. Dit proces wil ik dan ook met jullie gaan delen, waar loop ik tegenaan? Welke oplossingen vind ik daarvoor? Binnenkort gaan we ook nog verhuizen dus qua organisatie en planning kan ik mijn lol op.

Verder zijn mijn hobby’s, koken, lekker eten, wijn, schrijven, reizen, lezen en lekker in huis rommelen. Ik moet zeggen dat ik er altijd veel voldoening uithaal als alles dan wel weer op orde is. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in om van mijn huishouden een geoliede machine te maken!

 

Jolanda Huijsmans

Jolanda Huijsmans

Auteur

Auteur bij Firma Huishouden.Vrouw, moeder, gezinsondersteuner, ondernemer

Ik ben Jolanda Huijsmans, 54 jaar, getrouwd en moeder van een zoon van 27. Al bijna 30 jaar werk ik in de zorg met mensen met een verstandelijke beperking. Op vele plekken gewerkt, de laatste 4 jaar werk ik als gezinsondersteuner. Ouders met een licht verstandelijke beperking, die kinderen en een huishouden hebben, ondersteun ik in de dagelijkse gang van zaken. Dit werk combineer ik met mijn eigen bedrijf – DigiBach.nl – dat ik samen met mijn zoon heb opgezet. Zo ben ik ook enthousiast aan het bloggen geslagen, om mijn ervaringen te delen.

Nadat ik in 1993 zelf kennis maakte met de Bachbloesem remedies van Dr. Edward Bach, en er veel baat bij had, wilde ik er meer van weten. Daarom heb ik mij verder gespecialiseerd in de Bachbloesem remedies, door een opleiding te volgen. Inmiddels heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met Bachbloesems, met goede resultaten: een eenvoudige en doeltreffende therapievorm. Daar hou ik wel van: simpel, duidelijk en goedkoop voor iedereen toegankelijk.

Ik heb er bewust voor gekozen om digitaal te werken, zodat het voor veel mensen toegankelijk is om persoonlijk advies te vragen en een flesjes bachbloesems aan te vragen dat bij jouw klachten past.

Mix van alle ingrediënten

Deze mix van kennis en ervaring maken mij wie ik nu ben en wat ik wil uitdragen met Digibach. Het zou toch mooi zijn, als het voor velen toegankelijk is om lekker in je vel te zitten en vitaal te kunnen leven!

 

Over Firma Huishouden

Firma Huishouden is ontsproten uit Waar is Mam, opgericht in 2013 en ontstaan door mijn voortdurende zoektocht om het huishouden een stuk prettiger, sneller en praktischer te maken. Met als doel meer tijd voor leuke dingen over te houden, en dan die bevindingen weer met je te delen. 

“Waar is Mam!?” is de kreet die in alle huishoudens voorbij komt, omdat Mam alles weet, kent, doet, strijkt, zoekt, vindt, bakt, vangt, wijst, wast, koopt en geneest. Kortom; het huishouden runt!

Firma Huishouden is Waar is Mam in het groot. Waar de laatstgenoemde merendeels ging over het schoonmaken, opruimen en organiseren binnen het huishouden, laat Firma Huishouden zien dat het huishouden van een vrouw uit veel meer bestaat. Door de uitbreiding van de onderwerpen dekte de naam Waar is Mam niet meer de lading.

Welkom op Firma Huishouden!

WordPress Theme built by Shufflehound. © 2018 - Firma Huishouden, onderdeel van Waar is Mam | Kvk 67839088