Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies.

Hi, leuk dat je er bent. Ik ben Helga!

Net als jij, ben ik een drukke vrouw met een gezin, werk en een huishouden.

En net als jij draag ik veel verschillende hoeden! Overdag ben ik een auteur, ondernemer, blogger, uitgever, ontwerper, productontwikkelaar en de baas van mijn bedrijf.

Daarnaast ben ik ook vrouw en moeder voor een man en vier, inmiddels volwassen, kinderen. En ik ben een dochter en een vriendin.

Een aantal jaren geleden zocht ik naar een manier om het huishouden efficiënter aan te pakken, omdat ik het andere belangrijker vond. En nog steeds vind.

”Mijn missie is om ook jouw huishouden makkelijker te maken en meer vrije tijd te creëren, door mijn ervaringen te delen.”

Dit doe ik door alledaagse oplossingen met je te delen en een aantal eenvoudige hulpmiddelen te creëren, waar jij wat aan hebt in jouw drukke leven. Van koken, budgetteren en timemanagement tot het verzorgen van je gezin, het opruimen van rommel, maar voorál: vrije tijd maken voor je zelf!

Helga PostOver mij - over ons

Ik hou van The Big Bang Theory en ben verliefd op Sheldon, hou van de kleur roze, Hollands en Grieks eten, en ik ben heel druk in mijn hoofd. Ik kan niet stil zitten, behalve achter de laptop. Mijn hoofd explodeert soms van de ideeën, maar de tijd ontgaat me helaas om ze allemaal te kunnen uitvoeren. Ik hou van plannen, en (of maar) ben een chaoot. Ik ben introvert, maar van binnen super enthousiast. Het woord ‘vervelen’ is mij vreemd.

Ik hou ervan om op stap te gaan met de camper maar niet té lang. Ik hou van Frankrijk en het buiten zijn maar wel mét WiFi. Ik hou van breien en haken, maar kan de tijd niet vinden. Ik haat muggen en kou.

Ik kan mij helemaal wijden aan een uitgebreid diner, maar als de tijd wringt staat het binnen een kwartier op tafel. Ik hou niet van het huishouden en ben daarom voortdurend op zoek naar een snelle manier om er van af te zijn.

Waar ik al vrij snel achterkwam was dat een goed systeem het werk voor je doet!

De controle hebben over het systeem van je huishouden is de eerste stap om controle over je leven te krijgen.De tweede stap, en veel belangrijker, is dat je het niet té ingewikkeld moet maken en zeker niet perfect, om effectief te zijn. Sterker nog, hoe eenvoudiger, hoe beter. Het doel is niet om perfectie te bereiken, maar om je huishouden goed genoeg te beheersen zodat je tijd vrij kunt maken voor al die andere dingen die je echt wilt doen.

Over mij - over onsOver mij - over ons

Maar denk niet dat ik alles alleen doe!

Sinds begin 2020 krijg ik de hulp van mijn dochter Iris. Ze studeert Europese Talen en Culturen met als hoofdvak Duits. Sinds maart 2020 (Corona) studeert ze vanuit huis en daarnaast helpt ze me met het redigeren en organiseren van zowel Firma Huishouden, maar vooral met de Huishoudschool 2.0.

Firma Huishouden gaat uiteraard niet alleen over ons, maar over veel meer dan dat. Deze website is bedoeld om eenvoudige, effectieve en efficiënte manieren te maken die werken. Geen zweverige toestanden, maar recht op het doel af.

Onze missie is duidelijk: Eenvoudige oplossingen voor een georganiseerd leven, zodat je er daadwerkelijk van kunt genieten.

Als dit de eerste keer is dat je hier komt, maken we je graag wegwijs. Voordat we je vertellen wat je op Firma Huishouden kunt vinden, willen we je eerst voorstellen aan de Huishoudschool.

De school van Firma Huishouden

De Huishoudschool Online® heeft je veel te bieden, zeker als je op dit moment niet tevreden bent met hoe het gaat binnen je huishouden. Ik hoop dat je er optimaal van gaat profiteren, zodat je straks, net als duizenden anderen, kunt genieten van je schone huis en je vrije tijd.

Wat kun je verwachten

Een huishouden is meer dan het opruimen en schoonmaken in je huis. Het is véél meer. Denk eens aan het brengen en halen van de kinderen, de rekeningen betalen, op tijd het eten op tafel, tijd om te relaxen, de gezondheid van je gezin, je eigen werk en je eigen ik niet te vergeten. De huishoudschool denkt aan alles en vooral aan jou.

De huishoudschool is echt: Geen zweverige toestanden, geen babystapjes, geen overleg met je spullen. Hier houden we van aanpakken en resultaat!

De huishoudschool is eerlijk: Alles wat er bij een gedegen huishouden komt kijken, komt hier voorbij. Geen glamour en glitter, gewoon zoals het is. Met de nadruk op nuchterheid.

De huishoudschool is een echte school: Je kunt er leren, bestuderen, lezen en handige hulpmiddelen downloaden om je te helpen. We hebben cursussen en e-books die verder gaan dan alleen het huishouden. Ze gaan over jou en jouw leven. 

Het blog van Firma Huishouden

Daar vind je de volgende onderwerpen:

Wonen & Organiseren

Ontdek hoe je beter organiseert binnen het huishouden. Van schoonmaken tot decoreren en van maaltijdplanning tot timemanagement, het hoeft geen enorme klus te zijn om je huis op rolletjes te laten lopen. Hier heb ik de beste tips, trucs en adviezen verzameld om je huis op orde te krijgen.

Leven & Stijl

Het leven is druk en vol verrassingen. Tijd doorbrengen met de mensen die het belangrijkst voor je zijn en daarnaast bezig zijn met je eigen ding, draait allemaal om balans. Vind tips en ideeën die jou en jouw leven als geheel aanspreken: van opvoedingsideeën tot gezondheidstips, en van geldzaken tot creatief bezig zijn – en alles daartussenin.

Eten & Drinken

Het bereiden van heerlijke, budgetvriendelijke maaltijden hoeft niet ingewikkeld te zijn. Zoek eenvoudige maaltijden die snel, dus in een paar minuten kunnen worden samengesteld, recepten die weinig ingrediënten bevatten. Al mijn recepten zijn binnen ons gezin getest.

Feest & Fun

Tijd doorbrengen met je gezin is prioriteit nummer één. Ontspanning hoort daarbij om de balans in evenwicht te brengen. Vind tips en ideeën uiteenlopend van leuke uitjes tot Moederdag, en van vakantie tot een knaller van een verjaardagsfeest.

Waar deze website NIET over gaat

Op Firma Huishouden schrijf ik niet over mijn bedrijf, over het bloggen of over hoe je een online bedrijf kunt starten, maar ik help wel heel veel bloggers hierbij. Ik vind het geweldig om te doen en mijn ervaring met hen te delen. Als je er meer over wilt weten kun je altijd contact met me opnemen.

Laten we contact houden

Lijkt jou dat ook leuk? Nu je weet wie wij zijn, vinden we het ook leuk om jou te leren kennen. De beste manier om verbonden met ons te blijven is via onze gratis nieuwsbrieven, die dagelijks, wekelijks of af en toe in je inbox vallen. Kies er gerust eentje uit die bij jou past (of kies ze allemaal).

Wil je graag persoonlijk contact? Dat kan uiteraard ook. Je kunt ons mailen op info@firmahuishouden.nl.