Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies.
Lees hier alles over onze privacy & cookies.

Hi, leuk dat je er bent. Ik ben Helga!

Helga Post

Net als jij, ben ik een drukke vrouw met een gezin, werk en een huishouden.

En net als jij draag ik veel verschillende hoeden! Overdag ben ik een auteur, ondernemer, blogger, uitgever, ontwerper, productontwikkelaar en de baas van mijn bedrijf.

Daarnaast ben ik ook vrouw en moeder voor een man en vier, inmiddels volwassen, kinderen. En ik ben een dochter en een vriendin.

Een aantal jaren geleden zocht ik naar een manier om het huishouden efficiënter aan te pakken, omdat ik het andere belangrijker vond. En nog steeds vind.

Over mij - over ons

”Mijn missie is om ook jouw huishouden makkelijker te maken en meer vrije tijd te creëren, door mijn ervaringen te delen.”

Ik hou van The Big Bang Theory en ben verliefd op Sheldon, hou van de kleur roze, Hollands en Grieks eten, en ik ben heel druk in mijn hoofd. Ik kan niet stil zitten, behalve achter de laptop. Mijn hoofd explodeert soms van de ideeën, maar de tijd ontgaat me helaas om ze allemaal te kunnen uitvoeren. Ik hou van plannen, en (of maar) ben een chaoot. Ik ben introvert, maar van binnen super enthousiast. Het woord ‘vervelen’ is mij vreemd.

Dit doe ik door alledaagse oplossingen met je te delen en een aantal eenvoudige hulpmiddelen te creëren, waar jij wat aan hebt in jouw drukke leven. Van koken, budgetteren en timemanagement tot het verzorgen van je gezin, het opruimen van rommel, maar voorál: vrije tijd maken voor je zelf!

Ik hou ervan om op stap te gaan met de camper maar niet té lang. Ik hou van Frankrijk en het buiten zijn maar wel mét WiFi. Ik hou van breien en haken, maar kan de tijd niet vinden. Ik haat muggen en kou.

Ik kan mij helemaal wijden aan een uitgebreid diner, maar als de tijd wringt staat het binnen een kwartier op tafel. Ik hou niet van het huishouden en ben daarom voortdurend op zoek naar een snelle manier om er van af te zijn.

Over mij - over ons

Waar ik al vrij snel achter kwam was dat een goed systeem het werk voor je doet!

De controle hebben over het systeem van je huishouden is de eerste stap om controle over je leven te krijgen. De tweede stap, en veel belangrijker, is dat je het niet té ingewikkeld moet maken en zeker niet perfect, om effectief te zijn. Sterker nog, hoe eenvoudiger, hoe beter. Het doel is niet om perfectie te bereiken, maar om je huishouden goed genoeg te beheersen zodat je tijd vrij kunt maken voor al die andere dingen die je echt wilt doen.

Over mij - over ons

Maar denk niet dat ik alles alleen doe!

Sinds begin 2020 krijg ik de hulp van mijn dochter Iris. Ze studeert Europese Talen en Culturen met als hoofdvak Duits. Ze helpt me met het redigeren en organiseren van zowel Firma Huishouden, als de Huishoudshop en Helga. Bovendien runt ze sinds kort de Handmade Topshop El Arco Iris.

Firma Huishouden gaat uiteraard niet alleen over ons, maar over veel meer dan dat. Deze website is bedoeld om eenvoudige, effectieve en efficiënte manieren te maken die werken. Geen zweverige toestanden, maar recht op het doel af.

Over mij - over ons

Onze missie is duidelijk: Eenvoudige oplossingen voor een georganiseerd leven, zodat je er daadwerkelijk van kunt genieten.

Als dit de eerste keer is dat je hier komt, maken we je graag wegwijs. Voordat we je vertellen wat je op Firma Huishouden kunt vinden, willen we je eerst voorstellen aan de Huishoudshop, onze beroemde Planner en ons razend populaire mailprogramma START.

Over mij - over ons

De Huishoudshop Online® biedt veel praktische hulpmiddelen in de vorm van e-books,
mailseries, printables en duurzame producten. Je vindt er producten zonder ecologische voetdruk.

FIRMA HUISHOUDEN MAAKT ‘GROEN’ SCHOON. 💪🌿

Onze shop heeft daarom ecologisch verantwoorde producten waarmee je duurzaam en effectief schoonmaakt.

Over mij - over ons
Over mij - over ons

Dé planner, die je helpt bij het organiseren van je huis en je leven!

Je huishoudtaken overzichtelijk bij elkaar zodat er niks wordt vergeten, een eigen routine maken én volgen, controle over je financiën door te budgetteren, het plannen van je maaltijden en geen ingrediënt meer vergeten, EN het behalen van al je doelen.

En dat allemaal in 1 PLANNER!

Of je nu een werkende vrouw bent, een drukke moeder die thuis blijft, een gemotiveerde student of zelfs een kleine ondernemer, onze Planner is ontworpen om jou te helpen alle aspecten van jouw drukke leven te beheren.

Als drukke vrouw, moeder, werknemer of misschien werkgever, voel je elke dag die druk om de balans te vinden tussen je werk, je gezin én je huishouden.

Klaar om te organiseren, te focussen en je doelen te verpletteren?

Lees hier hoe je dat doet.

Over mij - over ons

Het mailprogramma van Firma Huishouden dan zorgt voor de START van een efficiënt huishouden is START!

Met START vind je meer balans, ontwikkel je eenvoudige systemen en vind je elke dag meer tijd… die je van de dagelijkse chaos naar kalmte, controle en prestatie brengt.
Het heeft je veel te bieden, zeker als je op dit moment niet tevreden bent met hoe het gaat binnen je huishouden.

Wat houdt het in

Een huishouden is meer dan het opruimen en schoonmaken in je huis. Het is véél meer. Denk eens aan het brengen en halen van de kinderen, de rekeningen betalen, op tijd het eten op tafel, tijd om te relaxen, de gezondheid van je gezin, je eigen werk en je eigen ik niet te vergeten. Een huishouden vergt planning en routine, en dat dit niet saai hoeft te zijn, maar alleen maar voordelen heeft, leer je met START.

Het is echt: Geen zweverige toestanden, geen babystapjes, geen overleg met je spullen. Hier houden we van aanpakken en resultaat!

Het is eerlijk: Alles wat er bij een gedegen huishouden komt kijken, komt hier voorbij. Geen glamour en glitter, gewoon zoals het is. Met de nadruk op nuchterheid.

Het doet wat voor je: Niet alleen creëer je met START effectieve dagelijkse routines, maar je leest ook hoe je gemotiveerd blijft, waar en hoe je inspiratie haalt voor moeilijke issues. Je ontvangt handige hulpmiddelen om je te helpen. En nog zoveel meer.

Het blog van Firma Huishouden

Daar vind je de volgende onderwerpen:

Wonen & Organiseren

Ontdek hoe je beter organiseert binnen het huishouden. Van schoonmaken tot decoreren en van maaltijdplanning tot timemanagement, het hoeft geen enorme klus te zijn om je huis op rolletjes te laten lopen. Hier heb ik de beste tips, trucs en adviezen verzameld om je huis op orde te krijgen.

Leven & Stijl

Het leven is druk en vol verrassingen. Tijd doorbrengen met de mensen die het belangrijkst voor je zijn en daarnaast bezig zijn met je eigen ding, draait allemaal om balans. Vind tips en ideeën die jou en jouw leven als geheel aanspreken: van opvoedingsideeën tot gezondheidstips, en van geldzaken tot creatief bezig zijn – en alles daartussenin.

Eten & Drinken

Het bereiden van heerlijke, budgetvriendelijke maaltijden hoeft niet ingewikkeld te zijn. Zoek eenvoudige maaltijden die snel, dus in een paar minuten kunnen worden samengesteld, recepten die weinig ingrediënten bevatten. Al mijn recepten zijn binnen ons gezin getest.

Tools

Firma Huishouden biedt vele tools om je te helpen je huishouden te runnen. Hier vind je o.a. de Huishoudschema’s, de Huishoudplanner, de mailseries, de 21 dagen motivatie, het Vlekken ABC en de evergreen Challenges.

Andere websites

Firma Huishouden is onderdeel van HELGA POST OMNIMEDIA®. Hieronder vallen meerdere websites, zoals de Huishoudshop, Helga en de Handmade Topshop El Arco Iris.

Helga is een website voor vrouwen van 50 jaar en ouder. Dit online magazine heeft als doel: Vijftig plus vrouwen (en mannen) aanmoedigen om fysiek, emotioneel, financieel en spiritueel beter te leven! Het richt zich op de positieve eigenschappen van ouder worden en informeert vrouwen over de mogelijkheden om nog vol in het leven te staan, door middel van artikelen, verhalen en interviews. Lees hier meer over Helga!

Handmade Topshop: El Arco Iris. Aangestoken door mij, is Iris al vanaf kleuter dol op creatief bezig zijn. Haken is haar grootste hobby en zo is het idee ontstaan om haar gehaakte ontwerpen online te zetten, en ik help haar daarbij. Neem eens een kijkje in haar shop.

Laten we contact houden

Lijkt jou dat ook leuk? Nu je weet wie wij zijn, vinden we het ook leuk om jou te leren kennen. De beste manier om verbonden met ons te blijven is via Facebook, en dan met name de Facebook groep, Instagram en onze gratis nieuwsbrieven, die dagelijks, wekelijks of af en toe in je mailbox vallen. Hieronder kun je je inschrijven en dan ontvang je gratis ons e-book ‘Het huishouden in een uur per dag’.

Wil je graag persoonlijk contact? Dat kan uiteraard ook. Vul onderstaand formulier in en verstuur je bericht.