Het Paasfeest is populairder dan ooit. Oneindige brunches met de hele familie zijn tegenwoordig meer regel dan uitzondering. Huizen worden volledig omgetoverd in Paasstijl, de Kerststol wordt vervangen door Paasbrood, inclusief een Paasboom en feestelijk gedekte tafels. Wat heb jij nog nodig voor je Paasbrunch? Ik geef je een aantal leuke tips.

Wij en de Paasbrunch

Ik moet zeggen dat ik dit jaar niet meedoe. Voorgaande jaren versierde ik wel de tafel en genoten we van een verlate lunch. We hebben zelfs met buren, toen alle kinderen nog jong waren, wel eens buiten gezeten tijdens de Pasen. Gezamenlijk maakten we een Paasbrunch met drie soorten soep, geroosterd brood en heel veel geverfde eieren. Die waren de week ervoor door de kinderen versierd. Gezellig!

Maar kinderen worden groot en ze gaan allemaal hun eigen weg. Dus gaan wij dit jaar met de camper een weekendje weg. En op eerste Paasdag komen ze na en gaan we gezellig uit eten. Nog heel even relaxen voordat het grote avontuur begint, want de dag na Pasen krijgen we de sleutel van het nieuwe huis. En dan kan de emigratie beginnen. Spannend!

Lees ook: 128 Knutsel ideeën voor Pasen

De eierdop

Wist je dat een ei houder al sinds de Oudheid wordt gebruikt en alleen in adellijke kringen werd gebruikt. Hoewel wij hem niet altijd gebruiken, is de eierdop tijdens de Paasbrunch onmisbaar. Ik vond deze guitige exemplaren.

Paasbrunch, van eierkoker tot eierdop
  1. Eierdop op surfplank met de lepel in de aanslag, in roze en 2. in blauw/groen | 3. Eierdop waarmee je je kind zelf leert zijn/haar eieren te koken, verwarmen of te gebruiken als eierdop | 4. Eierdop met bal

De eierkoker

Het aantal eieren dat je gaat koken voor je Paasbrunch is afhankelijk van het aantal gasten. Aan de eierkoker kan het niet liggen.

Paasbrunch, van eierkoker tot eierdop

Voor een Paasbrunch-voor-twee is deze eierkoker zeer geschikt.

Maar als je gezin uit meer personen bestaat zijn er nog onderstaande opties. En als je gasten hebt tijdens de Paasbrunch is er zelfs een eierkoker waarmee je zestien eieren in één keer kunt koken.

Paasbrunch, van eierkoker tot eierdop

1.Eierkoker voor 3 eieren | 2. Eierkoker voor 6 eieren | 4. Eierkoker voor 8 eieren | 4. Eierkoker voor 16 eieren!

Bijzondere eierkoker

Met deze eierkoker kun je 3 eieren koken, maar dat niet alleen. Het is naast een eierkoker ook een stomer. Door middel van een aantal extra elementen kun je er ook een spiegeleitje in ‘stomen’.

Paasbrunch, van eierkoker tot eierdop

En zelfs wat groente in warm stomen!

Paasbrunch, van eierkoker tot eierdop

De eierwekker

Paasbrunch, van eierkoker tot eierdop

1.Deze eierwekker laat je horen wanneer je ei zacht middel en hard gekookt is door middel van 3 melodieën | 2. Eierwekker in zoutmolen dessin | 3. Deze eierwekker is digitaal en kan per minuut en seconden worden ingesteld | 4. Eierwekkers in grappige keukendesigns, zoals een fluitketel en een koffiepot

De ei gadget

Wil je nu eens niet het geijkte, gekookte ei op de Paastafel, dan is dit een leuk alternatief.

Paasbrunch, van eierkoker tot eierdop

Deze leuke gadget heeft als voordeel dat je het ei kookt zonder schaal en dat je er dus meteen iets aan toe kunt voegen, zoals kruiden of wat groente.

De Paassoep

Deze overheerlijke lentesoep bereid je in een handomdraai in de snelkookpan. Garneer de soep met een paar vrolijke eetbare bloemen, wat verse kruiden en een schepje zure room en het lijkt een waar kunstwerk.

Paasbrunch, van eierkoker tot eierdop

Het Paas recept

Verse kruidensoep met kokosmelk, geserveerd met crostini’s

DIT HEB JE NODIG:

500 ml groentebouillon
2 sjalotten
1 wortel
1 stuk bleekselderij (ongeveer 100 g)
400 ml kokosmelk
1 handvol verse kervel, peterselie, koriander en babyspinazie,
Stokbrood
Boter
Zeezout
Versgemalen peper
Garneer: garneer bijvoorbeeld met spruitjes, alfalfa, waterkers of verse kruiden
Snelkookpan
Staafmixer

ZO MAAK JE HET:

  • Snij de sjalotjes, wortel en bleekselderij en bak ze in een eetlepel boter.
  • Voeg bouillon en kokosmelk toe, volg de instructies om het deksel van de snelkookpan te sluiten en de druk op maximale warmte op te bouwen.
  • Kook gedurende 10 minuten op niveau 2.
  • Volg de instructies om de deksel te openen, voeg de verse kruiden en de spinazie toe en pureer het fijn met een staafmixer.
  • Snij het stokbrood in dunne reepjes, rooster het tot ze knapperig zijn in een koekenpan met wat boter en serveer samen met de soep.
  • Garneer de soep met verse kruiden, tuinkers of spruiten en je hebt een heerlijk voorjaarssoepje voor het Paasdiner.
Bron: WMF
Foto: Annie Spratt en Jessy Smith

Vrolijk Pasen!

Paasbrunch, van eierkoker tot eierdop
Wil je deze tips bewaren? Pin dan deze afbeelding op je eigen bord