Planner en Doeboek voor de spannendste tijd van het jaar

Planner en Doeboek 2019

Aanstaande zaterdag is het weer zover; de Goedheiligman stapt in zijn boot vanaf het zonnige Spanje om in Nederland de kinderen tijdens Pakjesavond te bezoeken. Maar ook van te voren komt hij af en toe voorbij om midden in de nacht de schoentjes te vullen. Daarna zijn we heel druk met alle voorbereidingen voor de kerst. Een super spannende tijd, vooral voor de allerkleinsten. Voor wat afleiding is er daarom ook dit jaar weer een Planner en Doeboek voor de spannendste tijd van het jaar!

Planner en doeboek 2019 - voor de spannendste tijd van het jaar
Wil je dit bewaren? Pin deze afbeelding dan op je eigen bord.

Een e-boek als schoencadeau

Eind 2016 maakte ik voor het eerst een December Doeboek als schoencadeau. Een e-boek, waarin knutsels, planners en andere leuke ideeën staan, voor kinderen die nog ‘geloven’ én om met ze te doen, tijdens de spannendste tijd van het jaar.

Ontladen van alles stress en drukte

Ik weet uit ervaring dat voor sommige kinderen (en ook hun ouders) alle leuke en spannende dingen, die in de feestmaanden voorbij komen, ook wel eens teveel kunnen worden. Dan wordt alles een stuk minder leuk en fijn, en dat is niet de bedoeling. En ook heel erg jammer, want vooral in deze periode moet je fijne herinneringen creëren.

Kinderen hebben tegenwoordig veel te doen. Ze hebben een volle agenda en staan dag in dag uit op standje “aan”. Ze krijgen de hele dag door prikkels binnen die ze moeten verwerken in hun lijf. Dit lukt nog niet altijd even goed. Met als gevolg dat kinderen overprikkeld kunnen raken.

Zeker in deze tijd van het jaar, waar er zoveel meer prikkels bijkomen zoals spanning, verwachtingen en de drukte van de komende feestdagen, is het heel belangrijk voor je kind om te ontladen.

Manieren voor je kind om te ontladen

  • Wandelen, rennen, springen, fietsen, dansen
  • Contact met jou, op schoot zitten, knuffelen, voorlezen, etc.
  • Creatief bezig zijn, knutselen, schilderen, tekenen, kleuren, etc.

Maar ook je kind voorbereiden op de komende tijd is heel belangrijk. Vertel het wat er precies gaat gebeuren, schrijf het op, maak een overzichtelijke planning of afvink-lijst.

Planner en Doeboek 2019

Planner en Doeboek 2019

Dit Doeboek van maar liefst 30 pagina’s, inclusief een heuse planner waar precies in staat wanneer je wat kunt doen, is niet alleen een fijne afleiding, maar ook een goede voorbereiding op al die spannende dagen die gaan komen.

Digitaal doeboek voor november en december 2019

Het Planner en Doeboek 2019 is een digitaal product, d.w.z. dat het als download geleverd wordt, waarna je het zelf kunt printen.

TIP LEES
8 Tips voor een ontspannen kerstdiner
10 Traditionele kerstrecepten voor niet-vegetariërs
15 Creatieve kerstideeën voor in je huis
Kerstplanner 2018 – voor een stressvrije kerst

Related Articles

20 Tips om thuiswerken succesvol te maken

Het lijkt geweldig; werken vanuit huis. Geen druk, geen controle, later opstaan en het lekker rustig aan doen. Niets is minder waar. Ik werk al jaren vanuit huis en ik weet dat het zo niet werkt. Integendeel. Thuiswerken of op afstand werken is alleen maar lonend als je je productiviteit op peil houdt. Dat wil zeggen; een gezonde balans tussen werk en privé kunt houden. Ik leg je uit wat ik bedoel.

6 Basisregels voor een schoonmaakroutine die bij jou past!

Als je het zat bent en het roer om wilt gooien, kun je op het internet bergen informatie vinden over hoe je dit kunt doen en kun je zelfs prachtige schema’s downloaden, die je hierbij kunnen helpen. Ook ons gratis huishoudschema elke maand. Je volgt het een dag, een paar dagen, maar dan blijkt dat het niet werkt, gooi je het schema in de prullenbak en ben je geen steek verder. Daarom wil ik je vandaag uitleggen waarom dit niet werkt en wat er dan wél werkt. Er zijn namelijk zes basisregels voor een schoonmaakroutine waar je rekening mee moet houden, zodat een routine ook voor jou werkt.

Huishoudelijke taken verdelen binnen het gezin

Er is absoluut niets mis met de traditionele verdeling van de huishoudtaken, waarbij de man fulltime buitenshuis werkt en de vrouw voor het huishouden en de kinderen zorgt. Maar de tijden zijn veranderd en ook de meeste vrouwen werken nu buitenshuis, terwijl ze nog steeds alle huishoudtaken op zich nemen. En dat geeft wrijving. Het is dus tijd om hier iets aan te doen: Huishoudelijke taken verdelen binnen jouw gezin!

Vrolijk kerstfeest & een gezond 2021!

Het is voor veel mensen een heel moeilijk jaar geweest, die het afgelopen jaar met allerlei nieuwe uitdagingen te maken hebben gehad.
Ik probeer me te focussen op de positieve aspecten van het jaar, en dankbaar te zijn voor de goede dingen die er op mijn pad kwamen.
Vrolijk kerstfeest & een gezond 2021!