Platte gehakt-‘ballen’ bestaan uiteraard niet, maar wanneer je dit gehakt recept maakt en proeft weet je zeker dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn. Deze simpele, maar heerlijke, zelfgemaakte paddenstoelensaus maakt dit gehakt gerecht helemaal af. Dus verwarm je oven maar alvast voor!

Voor een grote familie

De ingrediënten voor dit gehakt recept zijn gebaseerd op 6 tot 8 personen. Dit is ideaal wanneer familie of vrienden komen eten, waarbij grote hoeveelheden een uitkomst zijn.

Bereidingstijd

Het duurt ongeveer een uur en een kwartier om de platte gehaktballen en de saus klaar te maken. Dit gerecht smaakt heerlijk met een stuk Frans landbrood.

De boodschappen

[button label=”Zet deze ingrediënten op je boodschappenlijst” link=”https://prf.hn/click/camref:1011lHmr/adref:koopknop/destination:https://www.ah.nl/widgets/buy-button/viewCart/139″ target=”_blank” color=”” __fw_editor_shortcodes_id=”2da6d46f9b1af4768118f527720bbc3e” _fw_coder=”aggressive”][/button]

Het recept

Gehaktballen in paddenstoelensaus

Gehaktballen in paddenstoelensaus

De simpele, maar heerlijke, zelfgemaakte paddenstoelensaus maakt dit gehakt gerecht helemaal af. Dus verwarm je oven maar alvast voor!

Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 6

Equipment

  • Hete luchtoven

Ingrediënten
  

  • 3 plakjes oud brood
  • 2 verse worsten
  • 1 eetlepel Majoraan
  • 1 zakje champignonsoep
  • 3 uien middelgroot
  • 2 eieren
  • 200 gram slagroom
  • 500 gram gehakt half-om-half
  • 1 kilo paddenstoelen
  • 2 theelepel mosterd
  • boter
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Week de sneetjes brood in wat water.
  • Snijd de uien fijn
  • Meng de uitgeknepen sneetjes brood, de helft van de uien, het gehakt, de verse worst zónder het vel, eieren, mosterd, majoraan, peper en zout naar smaak. Kneed dit mengsel goed.
  • Draai nu met vochtige handen ongeveer 16 ballen uit het mengsel en druk deze een beetje plat.
  • Leg ze naast elkaar op een ingevette bakplaat. Laat ze ca. 25 minuten braden in een voorverwarmde oven op 175°C.
  • Poets de champignons en snijd ze in plakjes. Bak ze in hete olie in gedeelten en bak de rest van de uien mee. Kruid het met zout en peper naar smaak.
  • Giet er 400 ml water en de slagroom bij. Voeg het pakje poeder (soep), goed roeren, en breng het aan de kook.
  • Laat dit 3 minuten zachtjes pruttelen en roer het regelmatig door.
  • Giet de bospaddestoelen-saus over de platte ballen en zet dit nog 20 minuten terug in de oven.
Trefwoord gehakt, paddenstoelen, simpel

Nog meer recepten

Platte gehaktballen in bospaddenstoelensaus