Platte gehakt-‘ballen’ bestaan uiteraard niet, maar wanneer je dit gehakt recept maakt en proeft weet je zeker dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn. Deze simpele, maar heerlijke, zelfgemaakte paddenstoelensaus maakt dit gehakt gerecht helemaal af. Dus
Voor een grote familie
De ingrediënten voor dit gehakt recept zijn gebaseerd op 6 tot 8 personen. Dit is ideaal wanneer familie of vrienden komen eten, waarbij grote hoeveelheden een uitkomst zijn.
Bereidingstijd
Het duurt ongeveer een uur en een kwartier om de platte gehaktballen en de saus klaar te maken. Dit gerecht smaakt heerlijk met een stuk Frans landbrood.
De boodschappen
[button label=”Zet deze ingrediënten op je boodschappenlijst” link=”https://prf.hn/click/camref:1011lHmr/adref:koopknop/destination:https://www.ah.nl/widgets/buy-button/viewCart/139″ target=”_blank” color=”” __fw_editor_shortcodes_id=”2da6d46f9b1af4768118f527720bbc3e” _fw_coder=”aggressive”][/button]
Het recept
Gehaktballen in paddenstoelensaus
Equipment
- Hete luchtoven
Ingrediënten
- 3 plakjes oud brood
- 2 verse worsten
- 1 eetlepel Majoraan
- 1 zakje champignonsoep
- 3 uien middelgroot
- 2 eieren
- 200 gram slagroom
- 500 gram gehakt half-om-half
- 1 kilo paddenstoelen
- 2 theelepel mosterd
- boter
- olijfolie
- zout
- peper
Instructies
- Week de sneetjes brood in wat water.
- Snijd de uien fijn
- Meng de uitgeknepen sneetjes brood, de helft van de uien, het gehakt, de verse worst zónder het vel, eieren, mosterd, majoraan, peper en zout naar smaak. Kneed dit mengsel goed.
- Draai nu met vochtige handen ongeveer 16 ballen uit het mengsel en druk deze een beetje plat.
- Leg ze naast elkaar op een ingevette bakplaat. Laat ze ca. 25 minuten braden in een voorverwarmde oven op 175°C.
- Poets de champignons en snijd ze in plakjes. Bak ze in hete olie in gedeelten en bak de rest van de uien mee. Kruid het met zout en peper naar smaak.
- Giet er 400 ml water en de slagroom bij. Voeg het pakje poeder (soep), goed roeren, en breng het aan de kook.
- Laat dit 3 minuten zachtjes pruttelen en roer het regelmatig door.
- Giet de bospaddestoelen-saus over de platte ballen en zet dit nog 20 minuten terug in de oven.
Nog meer recepten
Helga Post®
Related posts
3 Comments
Comments are closed.
[…] Recept | Platte gehaktballen in bospaddenstoelensaus […]
[…] Platte gehaktballen in bospaddenstoelensaus | recept […]
[…] PLATTE GEHAKTBALLEN IN BOSPADDENSTOELENSAUS […]