Platte gehakt-‘ballen’ bestaan uiteraard niet, maar wanneer je dit gehaktbal recept maakt en proeft weet je zeker dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn. Deze simpele, maar heerlijke, zelfgemaakte paddenstoelensaus maakt dit gehakt gerecht helemaal af. Dus verwarm je oven maar alvast voor!

[rev_slider alias=”recept”]

Lekker eten met familie en vrienden

De hoeveelheid van de ingrediënten voor dit gehaktbal recept zijn gebaseerd op 6 tot 8 personen. Dit is ideaal wanneer familie of vrienden komen eten, waarbij grote hoeveelheden een uitkomst zijn.

Bereidingstijd

Het duurt ongeveer een uur en een kwartier om de platte gehaktballen en de saus klaar te maken. Dit gerecht smaakt heerlijk met een stuk Frans landbrood.

Ingrediënten

3 plakjes oud brood
2 verse worsten
1 el Majoraan
1 zakje champignonsoep
3 middelgrote uien
2 eieren
200g slagroom
boter en olie
500 gram half-om-half gehakt
2 tl mosterd
1 kilo paddenstoelen
zout en peper

 

Zet deze ingrediënten op je boodschappenlijst

 

Bereidingswijze

  1. Week de sneetjes brood in wat water.
  2. Snijd de uien fijn.
  3. Ontvel de verse worst.
  4. Meng de uitgeknepen sneetjes brood, de helft van de uien, het gehakt, de verse worst zónder het vel, eieren, mosterd, majoraan, peper en zout naar smaak. Kneed dit mengsel goed.
  5. Draai nu met vochtige handen ongeveer 16 ballen uit het mengsel en druk deze een beetje plat.
  6. Leg ze naast elkaar op een ingevette bakplaat.
  7. Laat ze ca. 25 minuten braden in een voorverwarmde oven op 175°C.
  8. Poets de champignons en snijd ze in plakjes.
  9. Bak ze in hete olie in gedeelten en bak de rest van de uien mee. Kruid het met zout en peper naar smaak.
  10. Giet er 400 ml water en de slagroom bij. Voeg het pakje poeder (soep), goed roeren, en breng het aan de kook.
  11. Laat dit 3 minuten zachtjes pruttelen en roer het regelmatig door.
  12. Giet de bospaddestoelen-saus over de platte ballen en zet dit nog 20 minuten terug in de oven.

Nog meer recepten?

Maak je toch liever een ander recept? Of ben je niet dol op gehaktballen of paddenstoelen?
Zoek hier dan een ander recept. Op Firma Huishouden vind je er genoeg.

Platte gehaktballen in bospaddenstoelensaus

 

Fotografie: Jenn Kosar
Dit artikel kan gesponsorde inhoud bevatten. Lees meer hierover in de disclaimer.

Reacties via Facebook