Ik kreeg ze! Van Samsung. Een wasmachine en een wasdroger, de nieuwste modellen en ik mocht ze uitproberen! Ik word daar zó blij van! De bedoeling is dat ik na het uitproberen Samsung laat weten wat ik ervan vind, logisch natuurlijk. En dat ga ik bij deze doen; een review Samsung Quickdrive wasmachine en warmtepompdroger. Wat ik als eerste op moet merken is dat ik ze nog maar twee weken in gebruik heb, dus redelijk kort.

Wat mij als eerste opviel

Het eerste wat me opviel toen de machines werden geplaatst is ’the look’. Twee bijna identieke apparaten in een prachtige design, ik ben er dol op, kan er niks aan doen. 😉 Nu weet ik natuurlijk als geen ander, dat een dergelijke machine gewoon zijn werk moet doen en dat uiterlijk er vrij weinig mee te maken heeft. Maar toch.

Nadat ik de wasmachine aanzette was het tweede wat me opviel het geluid. De stilte … Je hoort de machine nauwelijks. Ook nadat ik de droger erbij aanzette hoorde ik niets nadat ik de deur van het washok dichtdeed. Ik ben zelfs tweemaal gaan controleren of ze nog wel iets deden!

Het derde wat me meteen opviel waren alle programma’s. Je kunt met deze machines echt niets meer fout doen hoor. Het staat zo duidelijk beschreven wat het programma doet en waarvoor het is bedoeld, dat wassen en drogen een fluitje van een cent is.

Het kind kan de was doen, zeg maar.
En ook de droger!

REVIEW Samsung Quickdrive™ Wasmachine en Warmtepompdroger - REVIEW Samsung Quickdrive

Wat moet een wasmachine doen?

Allereerst schoon wassen, dat is wat een wasmachine in hoofdzaak moet doen. Ten tweede is het belangrijk dat de was er redelijk ‘droog’ uitkomt, dus dat hij goed centrifugeert. Dit geldt natuurlijk voor een volautomaat, wat deze Samsung is.

Wat ik daarnaast heel belangrijk vind is dat een wasmachine efficiënt is, ik wil niet heel veel handelingen moeten verrichten of nawerk hebben, om die was schoon te krijgen. En als laatste, maar zeker niet het minste, moet hij energiezuinig en duurzaam zijn.

Kortom: Een goede wasmachine moet uitstekend schoonwassen, makkelijk zijn in gebruik, energiezuinig en snelle wasprogramma’s hebben.

Lees hier wat de eisen van een nieuwe droger of wasmachine zijn

Wat moet een droger doen?

Voor een droger geldt in principe hetzelfde, behalve dat hij in plaats van wast, droogt. Hij moet de was droog afleveren, op de door mij gewenste graad. Wat ik ook heel belangrijk vind is dat het niet totaal verkreukt uit de droger komt.

Ik ben absoluut geen fan van strijken, want juist daarom vouw ik altijd alles meteen op vanuit de droger, dus een gekreukte was is voor mij geen optie.

Wat is Quickdrive?

QuickDrive™ is bedacht door Samsung en staat voor een snelle wasbeurt. In 2017 lanceert Samsung deze revolutionaire nieuwe technologie, waarmee een gewone wasbeurt maar de helft van de tijd kost om hetzelfde resultaat te bereiken. Het wasresultaat is hetzelfde, maar denk eens aan hoeveel energie je bespaart.

Wat is EcoBubble?

EcoBubble is een technologie ook bedacht door Samsung en is ontwikkeld om de was schoner te krijgen op lagere temperaturen. De bubbels dringen diep door in alle stoffen, waardoor vuil veel makkelijker loslaat. Zelfs in water van 15 graden. Zo kun je energie besparen door op lagere temperaturen te wassen, terwijl je toch je was schoon krijgt.

Wat is AI Control?

Met Samsung AI Control staan je Samsung wasmachine en wasdroger via wifi met elkaar in verbinding. Je koppelt deze aan je smartphone of tablet. Wanneer je wast geef je via een app aan wat voor was je hebt. Vervolgens kiest AI Control het beste programma voor jou.

De AI functie personaliseert je wasbeurten, onthoudt wasgedrag, raadt programma’s aan en geeft je de status van je apparaat. Vervolgens ontvang je dit advies via de SmartThings app op je telefoon.

Wassen en drogen met een app op je mobiel

Je kunt je afvragen waarom je je wasmachine en droger wilt bedienen via een app op je telefoon, want tenslotte moet je nog steeds zelf die was sorteren en erin doen. Ze leveren er niet zo’n klein mannetje bij die het voor je doet 😉

Die app op je telefoon heeft dan ook een heel andere reden: Je kunt er mee besparen – geld en energie!

Je bespaart met de Wasplanner en het Wasrecept. Met de Wasplanner kun je tijdens daluren de wasbeurt inplannen, zodat je bespaart op je stroomrekening.

Het Wasrecept van Samsung

Het Wasrecept helpt je bij het kiezen van een optimaal wasprogramma. Je geeft aan welke was er in de machine zit, wat de kleuren zijn en hoe vuil het is. Vervolgens geeft de app je het optimale wasrecept, die je dan ook nog via je telefoon kunt sturen naar de wasmachine. Zodra het wasje draait kun je de wascyclus volgen via je telefoon.

REVIEW Samsung Quickdrive™ Wasmachine en Warmtepompdroger - REVIEW Samsung Quickdrive

Je kunt met de app trouwens ook de eindtijd van een cyclus aanpassen. Handig als je iets op tijd droog moet hebben of als je weg moet.

Het installeren van de app is niet moeilijk. Ik heb een Samsung telefoon en daarop staat de app SmartThings al geïnstalleerd. Alles wat je dan nog hoeft te doen is de apparaten toevoegen via je Wifi verbinding.

REVIEW Samsung Quickdrive™ Wasmachine en Warmtepompdroger - REVIEW Samsung Quickdrive

REVIEW Samsung Quickdrive™ Wasmachine en Warmtepompdroger

Deze review is voor de Samsung Quickdrive™ Wasmachine 9kg WW90T986ASH en de Warmtepompdroger 9kg DV90T8240SH.

In de twee weken dat ik Quickdrive wasmachine en de warmtepompdroger van Samsung nu gebruik, kan ik de volgende bevindingen met je delen.

Wasresultaat

Wassen
Je wast dus tweemaal zo snel door de Quickdrive en dat is lekker. Zeker als je een groot gezin hebt met wekelijks veel was. En ondanks dat ‘ie dus maar de helft van de wastijd nodig heeft, komt de was er schoon uit, zoals het hoort. Dit heeft het natuurlijk ook te danken aan de EcoBubble techniek.

Centrifugeren
Ik moet heel eerlijk zeggen dat het een kampioen is in centrifugeren. Ik heb eerlijk nog nooit een machine gehad, die het wasgoed zo goed droogslingerde.

Droogresultaat

Drogen
De droger droogt prima. Het grote voordeel is dat het een anti-kreuk functie heeft en daar ben ik als anti-strijker natuurlijk heel content mee. Met deze functie blijft de trommel nadat ‘ie klaar is zonder warmte en met tussenpozen draaien. Zo blijft warme kleding niet te lang op één plek liggen, wat natuurlijk de kreukels veroorzaakt.

Droogtijd
De droogtijd wordt afgestemd op de vochtigheid en die techniek noemt Samsung Optimal Dry. Je was is hierdoor sneller droog en je gebruikt vanzelfsprekend dan minder energie. Deze techniek voorkomt ook beschadiging aan textiel en meldt wanneer je de warmtewisselaar moet reinigen. Heel handig voor ons, toch?

Filter
In de Samsung droger zitten twee filters! Ik had dit nog nooit eerder gezien, maar ik ben dan ook een duurzame verbruiker van machines en doe er lang mee, zodat ik de nieuwste snufjes pas heel laat ontdek. Het dubbele filter maakt je machine veiliger en het is makkelijker in onderhoud.

Mogelijkheden

Alle mogelijkheden die ik hierboven heb uitgelegd, zijn dus technieken van Samsung die ze beide bezitten. Super moderne machines heb ik nu, echt van deze tijd. De mogelijkheden houden daar echter niet mee op.

AI Control
Zoals gezegd zijn de programma mogelijkheden enorm. Door de AI techniek helpt de machine je zelfs bij het vinden van je favoriete cyclus. Hij onthoudt gewoon je wasgewoontes en adviseert meteen de perfecte cyclus.

AI Wash
Je hoeft niet meer bij elke wasbeurt de containers met wasmiddel en wasverzachter te vullen! Ideaal vind ik dat. Minder geknoei en veel sneller handelen; was erin en aanzetten, klaar! De wasmachine regelt zelf de dosering en zodra het op is, krijg je een melding.

SmartThings
Als je de droger en de wasmachine met elkaar verbind door middel van Wifi en een app op je mobiele telefoon, wordt automatisch het droogprogramma op basis van de was die je draait, geselecteerd. Wat er nog meer mogelijk is met de app lees je hierboven.

AddWash
De wasmachine heeft ook een AddWash. Je kunt dus tijdens het wassen van de witte was nog snel die vuile vaatdoek bijgooien, bijvoorbeeld.

Extra functies
De droger wordt geleverd met een heus droogrek. Dit is voor de was die liggend moet drogen. Je kunt het rek in de droger plaatsen, het kledingstuk opvouwen zoals je normaal doet voordat het de kast ingaat, je legt het op het rek en de droger doet de rest. Mits jij het juiste programma kiest uiteraard.

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik in de veertien dagen dat ik de machines heb nog niet eens alle mogelijkheden heb kunnen uitproberen. De droger heb ik nog maar tweemaal geprobeerd, omdat de zon al 2 weken schijnt en ik de was dan altijd wil laten wapperen. Zodra het kan gaat mijn was naar buiten. Heerlijk fris en lekker goedkoop.

Kortom: Zowel de Samsung Quickdrive™ wasmachine als de warmtepompdroger hebben zeer veel mogelijkheden en functionaliteiten.

Gebruiksgemak

De Samsung wasmachine en droger werken beide met een touchscreen, tiptoetsen noemden wij dat vroeger. Zodra je hem aanzet wordt je begroet door de machine. Echter daarna krijg je meldingen, die je bij elke wasbeurt weer moet wegklikken.

Ik gebruik bijvoorbeeld geen wasverzachter, dus krijg ik elke keer de melding dat de wasverzachter op is. Dit zou een optie moeten kunnen zijn om deze melding dan bijvoorbeeld uit te kunnen zetten.

Het vooraf de container kunnen vullen met wasmiddel, en eventueel wasverzachter, heeft wel een groot gebruiksgemak.

De deur van de wasmachine is vrij zwaar, zwaarder dan ik gewend ben. Dit komt waarschijnlijk door de AddWash, het luikje in de deur waar je extra was tijdens een cyclus kunt toevoegen.

Er kan veel in! Mijn vorige machines hadden een laadvermogen van 7 kilo. In deze nieuwe kan 9 kilo wasgoed. De eerste keer bleef ik maar laden, heerlijk. De was is in no-time aan kant met zo’n groot laadvermogen.

Vormgeving

Dit is een kwestie van smaak en die van mij is stijlvol, strak en fancy. Dat laatste wil zeggen, ik ben dol op nieuwe snufjes.

Dus voor mijn smaak is de vormgeving perfect. De spierwitte machines met het matte zwarte glas passen perfect in mijn washok.

Duurzaamheid

Een duurzaam en efficiënt huishouden is bij Firma Huishouden hét doel. Milieuvriendelijk wassen is daarvan een onderdeel.

De wasmachine heeft een energielabel A. Goed. Hij is energiezuiniger omdat hij veel sneller wast. Doordat je korter wast spaar je het milieu. Dit is te danken aan de QuickDrive techniek.

De droger heeft energielabel A+++. Zeer goed. Het is ook een warmtepompdroger en deze technologie bespaart energie, geld en het milieu. Het droogt op een duurzame manier; het gebruikt koelvloeistof in plaats van stroom om de lucht te verwarmen, en recyclet warme lucht om energie te besparen.

Het heeft een Super Speed functie, waardoor je was, in combinatie met de Quickdrive wasmachine, binnen 2 uur schoon en droog is. Dat bespaart een hoop energie.

Garantie

Samsung geeft 10 jaar garantie op de motorische onderdelen!

Milieuvriendelijk wassen met Samsung

REVIEW Samsung Quickdrive™ Wasmachine en Warmtepompdroger - REVIEW Samsung Quickdrive

Zijn de wasmachine en droger de aanschafprijs waard?

Ik moet toegeven dat het doen van de was een stuk plezieriger wordt met deze machines en al hun technieken. Dankzij het grote laadvermogen hoef ik ook veel minder wassen te draaien.

Ze zijn eenvoudig in het gebruik en hebben zeer veel programma’s. Ook de vulopening is ruim en dat is fijn qua tijdwinst.

Met alle genoemde voordelen plus de duurzaamheid, zuinigheid en de garantie in het achterhoofd vind ik ze beide de aanschafprijs waard.

De Samsung wasmachine kun je nu goedkoper aanschaffen

Ontvang een Veloretti fiets t.w.v. € 399 of tot € 200 retour bij aankoop van een QuickDrive™ wasmachine (of
was-droogcombinatie). Lees hier hoe dat in z’n werk gaat.

REVIEW Samsung Quickdrive™ Wasmachine en Warmtepompdroger - REVIEW Samsung Quickdrive
Later lezen? Pin deze afbeelding op je eigen bord.