4 Natuurlijke schoonmaakproducten die je thuis moet hebben

Met deze vier natuurlijke basisproducten kun je je huis blinkend schoon houden. En het bespaart ook nog eens een hoop geld aan al die andere schoonmaakproducten. Deze vier producten hebben hun dienst al lang bewezen en horen thuis in elk huis.

 

Met stip op nummer 1: Baking Soda

Ik schreef er al veel meer over en Baking Soda blijft mijn favoriete product. Je kunt er zelfs een stinkende hond mee behandelen zodat je gabber weer lekker fris ruikt. Strooi het over zijn vacht, borstel het uit et voilà!

Lees hier nog 50 manieren waarop je Baking Soda kunt gebruiken.

Op nummer 2: Azijn

Azijn en Baking Soda zijn een eeneiige tweeling. De een kan zonder de ander, maar samen is het een koningskoppel. Azijn doodt schimmels, verwijdert vieze geurtjes en verwijdert zelfs roest van bijvoorbeeld je schaar.

Op nummer 3: Alcohol

Alcohol is de nummer één in het ontsmetten. Het laat je ramen en je roestvrijstalen afzuigkap weer glanzen. Je kunt er lijmresten mee verwijderen en het is een ideaal product om je toetsenbord te poetsen.

Wist je trouwens dat er op je toetsenbord meer bacteriën zitten dan op de wc-bril? Uit onderzoek is gebleken, dat dit komt doordat mensen bij de computer zitten te eten en doordat ze geen handen wassen na een toiletbezoek!

Maak dus regelmatig je toetsenbord schoon en gebruik alcohol.

En last but not least: Zout

Zout is een ideaal scrub middel. De viskom, die je nooit met zeep of andere chemische middelen moet schoonmaken, blinkt weer na het schoonmaken met zout. Koffie en thee vlekken uit de kopjes die je te lang hebt laten staan verdwijnen. Ook de voerbakken van je huisdieren zijn in een handomdraai schoon door te scrubben met zout.

Wil je deze tip bewaren? Dat kan! Pin deze afbeelding op je eigen bord4 Natuurlijke schoonmaakproducten die je thuis moet hebben

Het gouden viertal voor je huishouden

Deze schoonmaakproducten zijn zonder noemenswaardige chemische toevoegingen en relatief goedkoop. Bovendien zijn ze genoeg om je huis schoon te houden.

Leestips

10 dingen die je moet schoonmaken na de griep

Bepaal zelf hoe en wanneer je het huis schoonmaakt

6 Manieren om schoonmaken met kinderen leuk te maken en gratis printables

Belangrijke redenen om je huis schoon te houden

Foto: Daiga Ellaby
Links: Disclaimer

DE AUTEUR

Helga Post®

Helga Post®

Helga Post is een moeder en vrouw van een prachtig gezin met een passie voor lijstjes, organiseren, lekker koken, mooi wonen en groen huishouden. Helga zet zich in om mensen op alle gebieden te helpen een leven te creëren waar ze van houden door hun doelen te bereiken. Ze is de oprichter van Firma Huishouden® en auteur van de Huishoudplanner®. Ze woont in Duitsland met haar man Johan en nog 2 (van de 4) thuiswonende kinderen, Iris & Frank.

LEES VERDER

Responses

  1. Baking soda vind ik echt geweldig. Het is alleen jammer dat het zo lastig te krijgen is. De gemiddelde supermarkt verkoopt het niet, of alleen in kleine hoeveelheden. Waar haal jij het?

  2. Baking soda nl 👍🏻😉
    Hoe meer je besteld hoe meer korting ik bestel altijd gelijk voor een heel jaar

  3. Is de baking soda waar jij over praat nu hetzelfde als die zakjes van Dr. Oetker of is dat echt iets anders. Ik weet dat er “2 soorten” zijn die je niet door elkaar kan halen maar geen idee hoe het nu eigenlijk zit.

    1. Hi Ingrid.
      Baking soda is geen bakpoeder, zoals de zakjes die jij bedoelt. Margriet schreef al eens over het verschil, misschien helpt je dat.

Comments are closed.

ONTVANG MIJN GRATIS E-BOOK:
HET HUISHOUDEN IN EEN UUR PER DAG

Ontvang alle nieuwe artikelen meteen na publicatie rechtstreeks in je inbox of abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

AGENDA FIRMA HUISHOUDEN

Geen evenementen gevonden!