Schoonmaaktips | Stinkend toilet

Is het je al eens gebeurd? Het toilet blijft maar stinken zelfs na het schoonmaken. Lees hier hoe je van dat stinkend toilet afkomt. Het is makkelijker dan je denkt.
Stinkend toilet

In dit artikel lees je ...

Ik weet niet of het jou ooit is overkomen, maar bij mij bleef het toilet boven maar ruiken als ik het had schoongemaakt. Nu wist ik dat er ‘s nachts slaapdronken kinderen naar die wc gingen en er wel eens een ongelukje gebeurde. Maar of ik het nu twee maal of tien maal in de week schoonmaakte, het bleef een stinkend toilet.

Uit wanhoop sloopte ik het toilet

Gelukkig ben ik er al jaren achter waar de stank vandaan kwam en overkomt mij dit niet meer. Ook zijn de kinderen inmiddels ouder en komen ongelukjes zelden meer voor. Maar ik ga je vertellen waar je op moet letten bij het schoonmaken van het toilet, zeker als je nog kleine kinderen hebt, zodat het bij jou niet zo gaat stinken.

Je begrijpt wel dat ik het na een tijdje helemaal zat was en besloot het toilet maar eens te gaan ‘slopen’. Wat kon er nog erger gebeuren dat die blijvende stank. Na een grondig onderzoek had ik de boosdoener ontdekt.

Het bleek dat de geur onder de zitting van het toilet vandaan kwam.

Een toiletzitting verwijderen gaat vrij gemakkelijk door de schroeven achter onderaan de pot los te maken. Gebruik wel handschoenen bij dit klusje. En schrik niet als je deze nog nooit hebt verwijderd. Sindsdien heb ik trouwens een afklikbare toiletzitting.

Hoe je een stinkend toilet schoonmaakt

Om deze viezigheid milieuvriendelijk schoon te maken heb je baking soda en citroensap nodig. Maak hiervan een glad mengsel dat niet te vloeibaar is. Breng het aan op de plekken waar het nodig is. Dus aan de achterkant van je wc pot, waar de zitting vandaan komt, maar denk ook aan de voegen en tegels rondom je pot. En vergeet zeker niet de onderkant van waar de toiletzitting vast heeft gezeten.

Terwijl je dit zo’n 10 minuten laat intrekken kun je de rest van de wanden afnemen met pure azijn tegen nare geurtjes. Als laatste spuit je ook het aangebrachte mengsel nog even in met azijn voor een betere werking. Laat dit nogmaals 5 minuten zitten en haal dan met wc- of keukenpapier het opgedroogde mengsel weg. Maak het toilet nu verder schoon zoals je gewend bent.

Et voilà, je toilet is weer heerlijk fris!

Hoe vaak maak je het schoon

Het is natuurlijk niet nodig om elke keer wanneer je het toilet schoonmaakt de zitting te verwijderen, maar eens per maand doe ik het zeker. En het is maar een kleinigheid nu ik dat klikbare systeem heb. Hoewel ik het niet meer nodig heb zag ik dat deze afklikbare toiletzittingen er ook zijn met kinderzitting.

Het is geen fijn onderwerp, maar heb jij dit probleem ook of al eens gehad? En wat heb jij gedaan?

Stinkend toilet
Wil je deze tip bewaren? Pin deze afbeelding op je eigen bord.
Foto: Phil Hearing 

DE AUTEUR

Helga Post®

Helga Post®

Helga Post is een moeder en vrouw van een prachtig gezin met een passie voor lijstjes, organiseren, lekker koken, mooi wonen en groen huishouden. Helga zet zich in om mensen op alle gebieden te helpen een leven te creëren waar ze van houden door hun doelen te bereiken. Ze is de oprichter van Firma Huishouden® en auteur van de Huishoudplanner®. Ze woont in Duitsland met haar man Johan en nog 2 (van de 4) thuiswonende kinderen, Iris & Frank.

LEES VERDER

Responses

ONTVANG MIJN GRATIS E-BOOK:
HET HUISHOUDEN IN EEN UUR PER DAG

Ontvang alle nieuwe artikelen meteen na publicatie rechtstreeks in je inbox of abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

AGENDA FIRMA HUISHOUDEN

oktober 2021
01 oktober 2021
31 oktober 2021
NIEUW! Mailserie OP JEZELF WONEN - stinkend toilet,toilet schoonmaken

NIEUW! Mailserie OP JEZELF WONEN

Ongoing

Deze serie is met name bedoeld voor iedereen die voor het eerst op zichzelf gaat wonen, ...

All Day
View Details
15 oktober 2021
15 november 2021
NIEUW! Cursus Bouw een team dat thuis helpt - stinkend toilet,toilet schoonmaken

NIEUW! Cursus Bouw een team dat thuis helpt

Ongoing

Hoe zorg je dat je het hele gezin zich betrokken voelt en meewerkt aan het huishouden. ...

All Day
View Details
18 oktober 2021
24 oktober 2021
CHALLENGE! Opruimen met je gezin - stinkend toilet,toilet schoonmaken

CHALLENGE! Opruimen met je gezin

Ongoing

Verzamel je gezin, want het is tijd om op te gaan ruimen! De zomer is voorbij, ...

All Day
View Details
Geen evenementen gevonden!