De wereld van streaming blijft groeien, daarom is het lastig om bij de tijd te blijven. Maar maak je geen zorgen, wij hebben de 5 streaming trends van 2023 op een rij gezet, zodat jij lekker kunt gaan streamen. 

1 – Sport streamen steeds populairder 

In een wereld waarin we gezonder willen leven en tevens verschuiven naar on-demand streaming, is het geen verrassing dat sport dit voorbeeld heeft gevolgd. Als je sport streamt zijn er geen reclames. Er is alleen pure, ononderbroken actie.

De sporten die we het meeste streamen in Nederland zijn voetbal en Formule 1. Lees de ExpressVPN streaming trends om meer te weten te komen over de trends. Je hoeft niet langer te wachten tot je favoriete team op tv komt, kijk elke wedstrijd die je wilt, waar en wanneer je maar wilt. Er is een hele wereld aan sport om te ontdekken, misschien vind je wel een nieuwe favoriet! 

LEESTIP: 6 Redenen om weer te gaan wandelen

2 – Meer aandacht voor wellness 

Met zoveel verschillende platforms om uit te kiezen moet je goed uitzoeken welke voor jou geschikt is. Dit zijn de 5 streaming diensten die je kunt proberen voor meer self-care: 

Netflix

Op streamingdienst Netflix vind je Marie Kondo. Zij ruimt met je op zodat je kunt ontspullen. Check ook eens de meditatie-series om te ontspannen. Met een enorme selectie van zowel bekende als minder bekende juweeltjes is Netflix een geweldige optie voor een hoge dosis zelfliefde. 

HBO

Als je op zoek bent naar kwaliteit boven kwantiteit, dan is HBO de streamingdienst voor jou. Met bijvoorbeeld de documentaire: Not So Pretty. Dit is een vierdelige docu-serie over de schoonheidsbranche, wat deze doet met ons en met onze omgeving. 

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video is een andere geweldige optie voor gezondheid en wellness documentaire liefhebbers. Leer hoe je jezelf kunt helen! In de grote selectie vind je “Heal” met onder andere dokter Deepak Chopra, maar ook Un-Inflame Me: Reversing the American Diet & Lifestyle, over hoe voeding ontstekingen kan veroorzaken. 

LEESTIP: 15 Tips om tijd voor jezelf te maken

3 – Alternatieve opties voor on demand streaming

Naast meer traditionele streaming-diensten zoals Netflix en Amazon zijn er natuurlijk ook nog meer streaming opties. Ga naar Gaia voor alles wat te maken heeft met wellness, gezondheid, filosofie, je lichaam en je brein. 

4 – Meer Virtual Reality Streaming Opties 

Nu Virtual Reality steeds realistischer wordt, is het geen verrassing dat Virtual Reality-streamingopties in 2023 populairder zullen worden. In de afgelopen jaren hebben we een stijging gezien in de populariteit van door gebruikers gegenereerde inhoud (UGC).

Deze trend zal in 2023 naar verwachting alleen maar toenemen, met platforms als YouTube en Instagram die gebruikers een platform blijven geven om hun creativiteit en wellness-ideeën met de wereld te delen. Straks hoef je niet meer naar de sportschool maar kun je via Virtual Reality je bootcamp of kickbox-lessen volgen.

LEESTIP: 10 Ultieme tips om beter te slapen en sneller in slaap te vallen

5 – On-demand sporten 

Kom je liever in beweging? Stream dan een live work-out bijvoorbeeld via Youtube. Sporten is een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven, als je geen tijd hebt voor de sportschool zijn er genoeg andere opties. Je kunt online een sport zoeken die bij je doelen past. Wil je stretchen? Ga dan voor een yoga of pilates les. Moet je energie kwijt? Volg dan boks- of een twerk-dansles online.

Het prettige aan het streamen van sportlessen is dat je zelf bepaalt wanneer je begint en eindigt. Je hoeft de deur niet uit en kunt daardoor in volledige privacy werken aan je fysieke gesteldheid. 

Er bestaat geen twijfel over: streaming is een blijvertje en er zijn steeds nieuwe platformen en technologieën. Het aantal programma’s dat aanspoort gezond te leven neemt alsmaar toe, genoeg reden om die goede voornemens nu eindelijk te gaan naleven.