Weet jij al wat je op tafel zet tijdens het kerstdiner? Mijn gezin heeft het liefst het meest traditionele kerst voedsel, en dan met name vlees, veel vlees! Voor mijn kerstmenu ging ik op zoek en vond zóveel lekkere suggesties. Ik heb uiteindelijk wel een mooi 4-gangen diner kunnen samenstellen, maar wil deze traditionele kerst recepten even met je delen.

Traditionele hoofdgerechten voor kerst met alleen maar vlees

OSSENHAAS

Kerstdiner: Ossenhaas met citroenaardappeltjes en bimi
OSSENHAAS

Een echte kerstspecial is Ossenhaas. Dit heerlijke hoofdgerecht is bereid met citroenaardappeltjes en bimi.
Bron: Oh My Foodness

BOEUF BOURGUIGNON

BOEUF BOURGUIGNON
BOEUF BOURGUIGNON

Stoofschotels zijn ideale gerechten om te serveren tijdens een diner. Het valt altijd in de smaak, en voordeel is dat je het van te voren kunt maken.
Bron: Brenda Kookt

ROSBIEF

ROSBIEF MET ROZEMARIJN EN KNOFLOOK UIT DE OVEN
ROSBIEF

Een lekkere, malse rosbief is lekker makkelijk voor de feestdagen. Afgezien van de oventijd valt de kooktijd namelijk best wel mee.
Bron: Savory Sweets

KIP

HONING-MOSTERD KIP UIT DE OVEN
KIP

Een heerlijk recept als je van de combinatie honing-mosterd houdt, en kip natuurlijk. Het is super eenvoudig te maken met slechts een paar ingrediënten.
Bron: Keuken Atelier

VARKENSHAAS

VARKENSHAAS UIT DE OVEN (MET CHAMPIGNONS)
VARKENSHAAS

Dit gerecht is een regelrechte kerstklassieker, waar jong en oud wel van kan genieten. En het mooie is: je zet deze varkenshaas uit de oven in een ruim half uurtje op tafel.
Bron: Betty’s Kitchen

EENDENBORST

EENDENBORST
EENDENBORST

Gewoon een heel traditioneel kerstgerecht, maar perfect voor dit feest. Deze eendenborst bak je knapperig op het vel en serveer je met een heerlijke, zelfgemaakte portsaus.
Bron: Little Spoon

KWARTEL

KWARTEL
KWARTEL

Perfect voor een kerst zonder stress, kwarteltjes zijn namelijk zo klaar. En aan voorbereiding hoef je ook al niet veel te doen.
Bron: Uit Pauline’s Keuken

HAAS

HAAS
HAAS

Hoe chic en kerstig is deze hazenrug geserveerd met champignons en een takje rozemarijn.
Bron: Libelle Lekker

HERT

HERT
HERT

Met de feestdagen moet het makkelijk, maar wel lekker. Dat kan met een hertenrack, er is namelijk niks ingewikkelds aan het bereiden ervan. Even aanbraden, marineren en de oven doet verder zijn werk. Makkelijk toch?
Bron: Lekker Eten Met Linda

LAM

LAM
LAM

Je moet fan zijn van schapenvlees en het bereiden van de bout kost wel de nodige tijd, maar je hoeft er niet de hele dag bij te blijven zitten. Dus genoeg tijd om je gasten te entertainen!
Bron: Simone’s Kitchen