Weet jij al wat je op tafel zet tijdens het kerstdiner? Mijn gezin heeft het liefst het meest traditionele kerst voedsel, en dan met name vlees, veel vlees! Voor mijn kerstmenu ging ik op zoek en vond zóveel lekkere suggesties. Ik heb uiteindelijk wel een mooi 4-gangen diner kunnen samenstellen, maar wil deze traditionele kerst recepten even met je delen.
Traditionele hoofdgerechten voor kerst met alleen maar vlees
OSSENHAAS
Een echte kerstspecial is Ossenhaas. Dit heerlijke hoofdgerecht is bereid met citroenaardappeltjes en bimi.
Bron: Oh My Foodness
BOEUF BOURGUIGNON
Stoofschotels zijn ideale gerechten om te serveren tijdens een diner. Het valt altijd in de smaak, en voordeel is dat je het van te voren kunt maken.
Bron: Brenda Kookt
ROSBIEF
Een lekkere, malse rosbief is lekker makkelijk voor de feestdagen. Afgezien van de oventijd valt de kooktijd namelijk best wel mee.
Bron: Savory Sweets
KIP
Een heerlijk recept als je van de combinatie honing-mosterd houdt, en kip natuurlijk. Het is super eenvoudig te maken met slechts een paar ingrediënten.
Bron: Keuken Atelier
VARKENSHAAS
Dit gerecht is een regelrechte kerstklassieker, waar jong en oud wel van kan genieten. En het mooie is: je zet deze varkenshaas uit de oven in een ruim half uurtje op tafel.
Bron: Betty’s Kitchen
EENDENBORST
Gewoon een heel traditioneel kerstgerecht, maar perfect voor dit feest. Deze eendenborst bak je knapperig op het vel en serveer je met een heerlijke, zelfgemaakte portsaus.
Bron: Little Spoon
KWARTEL
Perfect voor een kerst zonder stress, kwarteltjes zijn namelijk zo klaar. En aan voorbereiding hoef je ook al niet veel te doen.
Bron: Uit Pauline’s Keuken
HAAS
Hoe chic en kerstig is deze hazenrug geserveerd met champignons en een takje rozemarijn.
Bron: Libelle Lekker
HERT
Met de feestdagen moet het makkelijk, maar wel lekker. Dat kan met een hertenrack, er is namelijk niks ingewikkelds aan het bereiden ervan. Even aanbraden, marineren en de oven doet verder zijn werk. Makkelijk toch?
Bron: Lekker Eten Met Linda
LAM
Je moet fan zijn van schapenvlees en het bereiden van de bout kost wel de nodige tijd, maar je hoeft er niet de hele dag bij te blijven zitten. Dus genoeg tijd om je gasten te entertainen!
Bron: Simone’s Kitchen
Helga Post®
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
[…] het Planner en Doeboek 2019 8 Tips voor een ontspannen kerstdiner10 Traditionele kerstrecepten voor niet-vegetariërs15 Creatieve kerstideeën voor in je huisKerstplanner 2018 – voor een stressvrije kerst Breng […]