Het vlees ligt al op de grill maar het duurt nog een tijdje voordat het gaar is. Door de heerlijke geuren van het barbecue vlees en bij het zien van de heerlijke salades loopt het water al in je mond. Was er maar een heerlijk bijgerecht dat je snel even in je mond kon stoppen. Zo’n éénhaps-dingetje. Heb jij dat ook? Wat als je nu van tevoren een aantal van deze heerlijke uienringen met krokante ham had gebakken, want ze smaken koud nog beter.

Uienringen met krokante ham

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 8 el tomatenketchup
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el koolzaadolie
  • 1/2 tl gedroogde chilivlokken
  • 2 grote uien
  • 300g lucht gedroogde ham in dunne plakken
  • cocktailprikkers

Zo maak je de uienringen met krokante ham

Meng voor de marinade de tomatenketchup met honing, olie en de chilivlokken.

Schil de uien en zorg ervoor dat u de afzonderlijke lagen niet beschadigt, anders kunnen de ringen na het koken een beetje broos worden. Verwijder de uiteinden royaal. Snijd vervolgens de uien in plakjes van ongeveer 1 cm breed.

Uien pellen

Druk de uienringen uit de plakken en sorteer ze vervolgens op ringmaat.

Uienringen

Bestrijk de ringen met de marinade. Wikkel het vervolgens stevig in met de ham (afhankelijk van de dikte van de ui heb je 2-3 plakken van dezelfde grootte per uienring nodig). Bevestig met cocktailprikkers.

♥ KOOKTIP: Zodat je handen na het koken niet naar uien ruiken, ‘was’ je ze met citroensap.

Uienringen met krokante ham

Bak de ringen 40-50 minuten in de oven op 160 graden boven-/onderwarmte. (Als alternatief gaat bakken in een middelhoge koekenpan of op een bakplaat sneller). De ham moet lekker knapperig zijn. Haal uit de oven en serveer.

♥ KOOKTIP: Zorg ervoor dat je de ringen op de juiste temperatuur bakt, zodat de ham niet aanbrandt. Bij twijfel, verminder de temperatuur en verleng de baktijd een beetje.

Print het recept

Uienringen met krokante ham als extra bij de BBQ - uienringen met krokante ham

Uienringen met krokante ham

Totale tijd 1 uur 10 min
Gang Bijgerecht, Tussendoortje
Porties 3
calorieën 100 kcal

Ingrediënten
  

  • 8 el tomatenketchup
  • 2 el honing
  • 2 el koolzaadolie
  • ½ tl chiliflocken gedroogd
  • 2 uien groot
  • 300 g ham lucht gedroogd en in dunne plakken

Instructies
 

  • Meng voor de marinade ketchup met honing, olie en chili.
  • Schil de uien en zorg ervoor dat u de afzonderlijke lagen niet beschadigt, anders kunnen de ringen na het koken een beetje broos worden. Verwijder de uiteinden royaal. Snijd vervolgens de uien in plakjes van ongeveer 1 cm breed.
  • Druk de uienringen uit de plakjes en sorteer ze vervolgens op ringmaat.
  • Bestrijk de ringen met de marinade. Wikkel het vervolgens stevig in met de ham (afhankelijk van de dikte van de ui heb je 2-3 plakken van dezelfde grootte per uienring nodig). Bevestig met houten spiesjes.
  • Bak de ringen 40-50 minuten in de oven op 160 graden boven-/onderwarmte. (Als alternatief gaat koken op de grill, in een middelhoge koekenpan of op een bakplaat sneller). De ham moet lekker knapperig zijn. Haal uit de oven en serveer.
Trefwoord ham, uien