Je maakt hem niet zo vaak schoon hè, die vaatwasser? Ik wist het wel. Maar je bent echt niet de enige hoor. Het is gewoon iets waar je niet echt over nadenkt als je de keuken schoonmaakt. Alles komt er toch schoon uit? Dat ding reinigt zich vanzelf toch? Euh… nee, helaas niet. Sterker nog, hij wordt bij elke wasbeurt vuiler. Daarom moet je regelmatig je vaatwasser schoonmaken en dat kan heel simpel.

Follow my blog with Bloglovin

Vaatwasser schoonmaken is noodzakelijk

Als je er wat langer over nadenkt is het heel logisch dat je de vaatwasser af en toe onder handen neemt. Bedenk eens wat er allemaal in terecht komt; voedselresten, vuil water. Wat een schimmels kunnen die veroorzaken. Dus heb ik een aantal simpele stappen voor je op een rijtje gezet om de vaatwasser schoon en schimmelvrij te houden.

Stap een

Maak de hele vaatwasser leeg. Leg de bestek-lade of -mand in heet water met een kop azijn. Maak eventuele rubberen randen aan je la of mand schoon met een tandenborstel. Doop deze in puur (schoonmaak)azijn. Voor hardnekkige vlekken kun je de tandenborstel ook eerst dopen in Baking Soda.

Stap twee

Haal het filter onder uit de vaatwasser. Hier vangt het alle voedselresten in op. Maak deze leeg en leg deze ook in het azijnwater, azijn desinfecteert. Controleer de opening waaruit het filter komt. Ontdoe dit van eventuele resten en gebruik de tandenborstel voor de plekken waar je moeilijk bij kunt.

Bewaren om later te lezen? Pin het op je eigen bord!In 5 simpele stappen je vaatwasser schoonmaken

 

Stap drie

Maak nu de rubbers van de deuropening schoon met azijn, voor hardnekkige vlekken gebruik je de tandenborstel en voeg Baking Soda toe. Laat, als het nodig is, dit even inwerken. Vergeet niet de rand van de deur zelf. En vergeet zeker niet de rand onder de deur. Hier kun je misschien beter bij komen wanneer je hem helemaal opent, maar ook wanneer je hem dichtdoet en eronder kijkt.

Stap vier

Maak nu alle onderdelen die geweekt hebben in het azijnwater goed schoon en droog. Doe ze terug in de vaatwasser.

Stap vijf

Bestrooi de bodem van de vaatwasser met Baking Soda. Zet een kop vol azijn in het bovenste rek. Zet nu de vaatwasser aan op het heetste programma en laat hem deze helemaal afmaken. Haal ondertussen een vaatdoek over de buitenkant van de vaatwasser.

Open de vaatwasser en ruik! Hoe fris 😉

Meer tips & trucs lezen? Lees dan het Vlekken ABC.

Heb jij nog andere manieren of tips om je vaatwasser schoon te maken?

 

Wil je geen tips missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang updates wanneer jij dat wilt!

 

Foto's: Izzie R en Manfred Richter 
Gesponsorde links: lees de disclaimer

Reacties via Facebook