Vakantie in Zuid Frankrijk inspireert me elk jaar weer

Prachtig berg dorp in Ardèche - Zuid Frankrijk

Als ze mij vragen waar ik heen wil op vakantie zeg ik steevast; Frankrijk! Ik ben en blijf een frank-o-fiel. De mensen zijn er altijd relaxed, de natuur is prachtig en de temperatuur altijd goed. En dan bedoel ik zuid Frankrijk, in en om de omgeving van de Ardèche. Ik krijg niet altijd mijn zin, maar meestal wel. Mijn man plant elk jaar een rondreis met de camper en deze gaat standaard door Frankrijk, richting de Middellandse Zee.

We zoeken graag de zon op

Afgelopen jaar deden we dit ook in de twee weken die we aaneengesloten vrij waren. De zon opzoeken en als het weer of de plek niet meer naar wens was, zochten we een nieuw plekje uit. Op die manier ontdekken we regelmatig fijne camperplaatsen en mini-campings. We houden het liever klein, rustig en animatie is voor ons geen pre meer.

Echte ontdekkingstochten

Zo kwamen we in de zomer van 2017 terecht bij een klein, maar prachtig gelegen camping in Saint Pierreville in de Ardèche, net onder Lyon in Zuid Frankrijk.

Landkaart Frankrijk met camping Le Pré Coulet te St. Pierreville

Wij hebben er Camping Le Pré Coulet gevonden, een rustige gemeentecamping in Saint Pierreville, een pittoresk dorpje in het hart van het Natuurpark van de Ardèche, niet ver van de vallei van de Eyrieux. Als je in de buurt bent moet je beslist gaan kijken. In het dorpje is elke week markt met de heerlijkste, Franse (vaak homemade) producten.

Hoe fijn is het je moedertaal te horen

De eigenaresse van de camping ontvangt je hartelijk én in het Nederlands. Ze woont al vele jaren in Frankrijk maar spreekt nog vloeiend Hollands. Ook kent ze het gebied op haar duimpje en kan je precies vertellen waar je de leukste en mooiste plekjes in de omgeving kunt vinden.

Landkaart Frankrijk met camping Le Pré Coulet te St. Pierreville

 

Wat is de Ardèche?

De Ardèche is vernoemd naar de gelijknamige rivier en is een populaire vakantiebestemming, wat in mijn ogen niet verwonderlijk is. Toch zijn er nog tal van plekjes te vinden waar je niet je buurman tegen het lijf loopt. De meeste campings vind je in de omgeving van Ruoms en Vallon-Pont-d’Arc.

De aantrekkingskracht tot dit mooie vakantiegebied komt vooral door de rivier die zich door een indrukwekkende kloof richting het zuiden worstelt. In de zomermaanden kan het in de Ardèche behoorlijk warm worden maar de nabijheid van de rivier zorgt dan ook voor de mogelijkheid tot verkoeling.

Bron: Frankrijk Vakantieland.

En elk jaar na de vakantie zeggen we weer:

Volgend jaar gaan we ergens anders naartoe, hoor.

Voorlopig genoeg Frankrijk gezien!

En toch lukt dat niet (altijd) 😉

Ben je nieuwsgierig naar zuid Frankrijk?

Een fijne website om over reiservaringen in onder andere zuid Frankrijk te lezen is Frankrijk Binnendoor. Ruud Couwenhoven, in de jaren zeventig bekend als disc-jockey en presentator, schrijft hierop al 20 jaar over zijn ervaringen. Als je tips wilt over vakantie houden in Frankrijk dan is hij de ultieme partij. Sinds een jaar spreekt hij zelfs podcasts over Frankrijk en Parijs in, vol met tips, die je kunt luisteren voordat of tijdens je vakantie.

Kans op een gratis week in een luxe vakantiehuis in de Dordogne

De Dordogne ligt als het ware naast de Ardèche, aan de westkant van Frankrijk. Om 20 jaar Frankrijk Binnendoor te vieren kan iedereen die zijn blog bezoekt meedoen met een speciale actie. Hiermee is een gratis verblijf te winnen van één week in een luxe vakantiehuis voor 4 personen in de Dordogne. De actie loopt tot en met 30 mei 2018 en een dag later wordt de winnaar bekend gemaakt.

Succes!

Vertel mij eens; naar welk land ga jij het liefst op vakantie?

Vakantie Zuid Frankrijk inspireert me elk jaar weer

Foto: Pixabay
Gesponsorde links: lees de disclaimer.

Related Articles

20 Tips om thuiswerken succesvol te maken

Het lijkt geweldig; werken vanuit huis. Geen druk, geen controle, later opstaan en het lekker rustig aan doen. Niets is minder waar. Ik werk al jaren vanuit huis en ik weet dat het zo niet werkt. Integendeel. Thuiswerken of op afstand werken is alleen maar lonend als je je productiviteit op peil houdt. Dat wil zeggen; een gezonde balans tussen werk en privé kunt houden. Ik leg je uit wat ik bedoel.

Op vakantie! 22 Redenen waarom je beter kunt gaan

Ik verheug me altijd ontzettend op vakantie, maar in het bijzonder de zomervakantie. Ondanks dat we vrij regelmatig een paar dagen weggaan met de camper, zijn die twee of drie weken in de zomervakantie altijd weer het hoogtepunt. Als we een paar daagjes tussendoor gaan blijven we altijd in de buurt omdat we meer genieten van de plek dan van het rijden. Maar in de zomervakantie maken we een heuse trektocht die standaard ook door Frankrijk gaat, omdat we echte Frankofielen zijn. Waar we starten en eindigen is altijd verschillend.

Hoe Berg en Dal mijn hart stal

Een van de mooiste gemeentes van Nederland wordt Berg en Dal genoemd. Ik begrijp nu waarom. We hebben er een weekend mogen doorbrengen en hebben er van genoten. Naar het gebied tussen Nijmegen in Gelderland, Mook in Limburg en Kleve in Duitsland gaan wij zeker nog een keer terug. Lees hier over de leuke plekjes die wij

6 Basisregels voor een schoonmaakroutine die bij jou past!

Als je het zat bent en het roer om wilt gooien, kun je op het internet bergen informatie vinden over hoe je dit kunt doen en kun je zelfs prachtige schema’s downloaden, die je hierbij kunnen helpen. Ook ons gratis huishoudschema elke maand. Je volgt het een dag, een paar dagen, maar dan blijkt dat het niet werkt, gooi je het schema in de prullenbak en ben je geen steek verder. Daarom wil ik je vandaag uitleggen waarom dit niet werkt en wat er dan wél werkt. Er zijn namelijk zes basisregels voor een schoonmaakroutine waar je rekening mee moet houden, zodat een routine ook voor jou werkt.

Responses

Reacties zijn gesloten.