Als ze mij vragen waar ik heen wil op vakantie zeg ik steevast; Frankrijk! Ik ben en blijf een frank-o-fiel. De mensen zijn er altijd relaxed, de natuur is prachtig en de temperatuur altijd goed. En dan bedoel ik zuid Frankrijk, in en om de omgeving van de Ardèche. Ik krijg niet altijd mijn zin, maar meestal wel. Mijn man plant elk jaar een rondreis met de camper en deze gaat standaard door Frankrijk, richting de Middellandse Zee.

We zoeken graag de zon op

Afgelopen jaar deden we dit ook in de twee weken die we aaneengesloten vrij waren. De zon opzoeken en als het weer of de plek niet meer naar wens was, zochten we een nieuw plekje uit. Op die manier ontdekken we regelmatig fijne camperplaatsen en mini-campings. We houden het liever klein, rustig en animatie is voor ons geen pre meer.

Echte ontdekkingstochten

Zo kwamen we in de zomer van 2017 terecht bij een klein, maar prachtig gelegen camping in Saint Pierreville in de Ardèche, net onder Lyon in Zuid Frankrijk.

Landkaart Frankrijk met camping Le Pré Coulet te St. Pierreville

Wij hebben er Camping Le Pré Coulet gevonden, een rustige gemeentecamping in Saint Pierreville, een pittoresk dorpje in het hart van het Natuurpark van de Ardèche, niet ver van de vallei van de Eyrieux. Als je in de buurt bent moet je beslist gaan kijken. In het dorpje is elke week markt met de heerlijkste, Franse (vaak homemade) producten.

Hoe fijn is het je moedertaal te horen

De eigenaresse van de camping ontvangt je hartelijk én in het Nederlands. Ze woont al vele jaren in Frankrijk maar spreekt nog vloeiend Hollands. Ook kent ze het gebied op haar duimpje en kan je precies vertellen waar je de leukste en mooiste plekjes in de omgeving kunt vinden.

Landkaart Frankrijk met camping Le Pré Coulet te St. Pierreville

 

Wat is de Ardèche?

De Ardèche is vernoemd naar de gelijknamige rivier en is een populaire vakantiebestemming, wat in mijn ogen niet verwonderlijk is. Toch zijn er nog tal van plekjes te vinden waar je niet je buurman tegen het lijf loopt. De meeste campings vind je in de omgeving van Ruoms en Vallon-Pont-d’Arc.

De aantrekkingskracht tot dit mooie vakantiegebied komt vooral door de rivier die zich door een indrukwekkende kloof richting het zuiden worstelt. In de zomermaanden kan het in de Ardèche behoorlijk warm worden maar de nabijheid van de rivier zorgt dan ook voor de mogelijkheid tot verkoeling.

Bron: Frankrijk Vakantieland.

En elk jaar na de vakantie zeggen we weer:

Volgend jaar gaan we ergens anders naartoe, hoor.

Voorlopig genoeg Frankrijk gezien!

En toch lukt dat niet (altijd) 😉

Ben je nieuwsgierig naar zuid Frankrijk?

Een fijne website om over reiservaringen in onder andere zuid Frankrijk te lezen is Frankrijk Binnendoor. Ruud Couwenhoven, in de jaren zeventig bekend als disc-jockey en presentator, schrijft hierop al 20 jaar over zijn ervaringen. Als je tips wilt over vakantie houden in Frankrijk dan is hij de ultieme partij. Sinds een jaar spreekt hij zelfs podcasts over Frankrijk en Parijs in, vol met tips, die je kunt luisteren voordat of tijdens je vakantie.

Kans op een gratis week in een luxe vakantiehuis in de Dordogne

De Dordogne ligt als het ware naast de Ardèche, aan de westkant van Frankrijk. Om 20 jaar Frankrijk Binnendoor te vieren kan iedereen die zijn blog bezoekt meedoen met een speciale actie. Hiermee is een gratis verblijf te winnen van één week in een luxe vakantiehuis voor 4 personen in de Dordogne. De actie loopt tot en met 30 mei 2018 en een dag later wordt de winnaar bekend gemaakt.

Succes!

Vertel mij eens; naar welk land ga jij het liefst op vakantie?

Vakantie Zuid Frankrijk inspireert me elk jaar weer

Foto: Pixabay
Gesponsorde links: lees de disclaimer.