Nu komen de groenten van het veld en smaken daardoor bijzonder intens. Tijd om er culinaire lekkernijen van te maken. Koolrabi, broccoli en courgette, daar gaan we vandaag mee aan de slag. Eet smakelijk alvast!

Koolrabi friet

Koolrabi frietjes met kruidenroom

Vegetarisch!
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, Lunch, Tussendoortje
Porties 4
calorieën 469 kcal

Ingrediënten
  

  • 750 g koolrabi
  • 200 g yoghurt
  • 200 g kwark
  • 2-3 el citroensap
  • 1 snuf nootmuskaat
  • 1 snuf paprikapoeder
  • 2 el peterselie gehakt
  • 1 el munt gehakt
  • 2 el bloem
  • 130 g paneermeel
  • 500 ml zonnebloemolie
  • zeezout
  • zout en peper

Instructies
 

  • Schil de koolrabi en snij in staafjes van 1,5 cm dik. Blancheer ongeveer 3 minuten in gezouten water. Afgieten, afschrikken en laten uitlekken.
  • Meng de yoghurt en kwark, breng op smaak met citroensap, zout, peper, nootmuskaat en paprikapoeder. Roer de kruiden erdoor en zet in de koelkast tot het klaar is om te serveren.
  • Meng de bloem met 6 el water en 1 tl zout. Rol de koolrabifrietjes eerst door het bloemmengsel en wentel ze vervolgens door het paneermeel.
  • Verhit de olie en bak de koolrabi in porties goudbruin. Leg op keukenpapier, bestrooi met zeezout en serveer met de kruidenroom.
Broccoli quiche

Broccolitaart met lente-uitjes

Lukt altijd!
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Porties 6 stukken
calorieën 575 kcal

Equipment

  • 1 Quiche vorm 24 cm doorsnee

Ingrediënten
  

Voor het deeg

  • 200 g meel en een beetje om op te werken
  • 125 g zachte boter en een beetje om in te vetten

Voor de vulling

  • 200 g broccoli roosjes
  • 2 knoflookteentjes
  • 4 lente uien
  • 1 el olijfolie
  • 4 eieren
  • 200 g crème fraîche
  • 100 ml melk
  • 1 tl mosterd
  • 100 g roomkaas
  • 1 tl tijm blaadjes gehakt
  • zout en peper

Instructies
 

  • Kneed voor het deeg de bloem met de boter, het ei en het zout tot een glad deeg. Vorm tot een bal, wikkel in huishoudfolie en laat ongeveer 30 minuten afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onder-warmte. Vet een quichevorm in met boter en bestuif deze met bloem.
  • Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkvlak, bekleed de vorm ermee en vorm een ​​rand. Prik de bodem meerdere keren in met een vork en bak in ongeveer 20-22 minuten gaar. Haal eruit en laat afkoelen.
  • Was en snijd voor de taarttopping de broccoliroosjes schoon en blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Afgieten, laten schrikken en uitlekken.
  • Pel de knoflook en hak fijn. Was de lente-uitjes en snij in ringen. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook licht aan, zet apart.
  • Klop de eieren los met de crème fraîche, melk en mosterd, breng op smaak met peper en zout.
  • Bedek de deegbodem met knoflook en lente-uiringen en giet het eiermengsel erover. Leg de broccoli erop en druk iets aan.
  • Smeer roomkaas met tijm op de taart en bak ongeveer 35-40 minuten in de oven. Serveer de taart terwijl hij nog warm is.
Farfalle pesto

Farfalle met pesto en gegrilde courgette

Snel klaar!
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Porties 4
calorieën 782 kcal

Ingrediënten
  

  • 80 g hazelnoten
  • 2 stuks courgette klein
  • 2 el olijfolie
  • 400 g farfalle pasta
  • 300 g broccoli
  • 100 g baby spinazie
  • 12 el basilicum pesto groen
  • 30 g Parmezaanse kaas fijn geraspt
  • zout

Instructies
 

  • Rooster de hazelnoten kort in een pan en hak ze fijn. Courgette wassen, in de lengte doorsnijden, met olijfolie bestrijken, ca. 8 minuten bakken.
  • Kook de farfalle in gezouten water al dente, bewaar een deel van het kookwater. Verdeel de broccoli in roosjes en kook 4 minuten. Was de spinazie, houd een paar blaadjes apart. Kook de overige spinazie 1 minuut. Groenten laten uitlekken.
  • Meng het kookwater van de pasta met 9 eetlepels pesto en de gekookte groenten, breng op smaak met peper en zout. Serveer de courgette met de rest van de pesto. Meng de farfalle met de overige spinazieblaadjes en verdeel ze erover.
  • Serveer bestrooid met Parmezaanse kaas en hazelnoten.

Meer heerlijke recepten?

Klik hieronder voor meer

Wil je gezonder, goedkoper en tijdbesparender eten?

Ga dan MEAL PREPPEN!

Meal Preppen is het vooruit bereiden van gerechten, die je bewaard en eet gedurende de week.

We hebben een nieuwe mailserie die je precies verteld wat het is, hoe je het doet en welke recepten er geschikt voor zijn.

Deze handige mailserie biedt je alle tips en voorbereidingen die je moet treffen om te starten, én je ontvangt wekelijks een weekmenu met recepten die geschikt zijn voor Meal Preppen.
Bovendien ontvang je maandelijks een overzicht in pdf formaat om te downloaden en te verzamelen. Na 52 weken heb je dan je eigen Meal Prepping gids en receptenboek.

Deze serie mails is bedoeld voor iedereen die wil meal preppen en goed voorbereid wil zijn en met de juiste recepten wil werken.

Met deze mailserie ontvang je een jaar lang elke week, dus 52 keer, een mail met tips, voorbereidingen en recepten voor Meal Prepping.

MEAL PREPPEN VAN A TOT Z

52 weken mail serie