De zomer is weer in het land! Nu is het natuurlijk op dit moment moeilijker om er even op uit te gaan. Maar met dat mooie weer wil je liever ook niet binnen zitten. Vorig jaar hebben wij een compleet nieuwe terras-set aangeschaft, precies om deze reden. De set bestaat echter wel uit stoelen met kussens, die dus nat worden als het even regent. We werden al gauw zat van dat heen en weer slepen met de kussens en hebben dit jaar een overkapping laten maken. En ik zal je vertellen dat ik van tevoren niet wist dat zo’n overkapping zoveel voordelen met zich mee kon brengen. Ik zal deze voordelen van een terrasoverkapping met je delen, zodat je kunt zien dat deze bijna onmisbaar is in je tuin.

1 – Het houdt alles koel

Het zonlicht zal het eerste op je overkapping gaan schijnen. Nog voordat het op je huis schijnt. De overkapping zal de zonnestralen wegleiden. Dat betekent dus dat niet alleen je terras lekker koel blijft, maar ook je huis. Zeker in de zomer is dit een hele uitkomst. Bovendien hoeft je airconditioning minder zijn best te doen om het huis koel te houden én kun je besparen op je energierekening.

2 – Het voorkomt schade door zon

Zonder terrasoverkapping zal de zon elke dag volop op je terrasmeubilair schijnen. Het zal niet lang duren voordat je meubels vaal worden en/of verkleuren. Een terrasoverkapping houdt zoals gezegd de stralen tegen en voorkomt dat je meubilair door de zon wordt aangetast. Zo kunnen ze veel langer mee, voordat ze vervangen moeten worden.

LEESTIP: 9 TIPS VOOR HET ONDERHOUD VAN JE TUINMEUBELS 

3 – Het voorkomt schade door het weer

Niet alleen voor de zon dient een terrasoverkapping ter bescherming. Ook als het regent, sneeuwt, of hagelt blijven je terras en meubelen veilig. Maar ook je buitenkeuken als je die hebt, en dat is echt een groot voordeel. Elke keer alles moeten schoon of droog maken, voordat je er iets mee kunt, maakt dat het plezier snel weg is.

De 5 grootste voordelen van een terrasoverkapping

4 – Het maakt je terras toegankelijker

Met een terrasoverkapping kun je buiten op het terras gaan zitten wanneer je wilt. Het kan zijn dat je dit weekend zou gaan barbecueën, maar op de dag zelf gaat het ineens regenen. Als je een overkapping hebt, kan het barbecueën gewoon doorgaan.

LEESTIP: HITTEGOLF, BEREID JE TUIN EROP VOOR

5 – Het verhoogt de waarde van je huis

Als je ooit van plan bent om te gaan verhuizen, zal het hebben van een terrasoverkapping zeker in je voordeel werken. Veel mensen houden namelijk van het idee om onbeperkt met hun familie buiten te zijn, ook wanneer het regent. Een extra tuinkamer is dan echt een uitkomst. Een terrasoverkapping kan om die reden een erg goede investering zijn.

Er zijn dus vele voordelen van een terrasoverkapping, die ook ik heb ondervonden inmiddels en ik zou niet meer zonder willen.
banner-win-enquete