Vrolijk kerstfeest & een gezond 2021!

Tweeduizendtwintig, 2020, een jaar als nooit tevoren. Niemand had een jaar geleden kunnen voorspellen dat we op dit punt staan, waar we nu zijn.

Het is voor veel mensen een heel moeilijk jaar geweest, die het afgelopen jaar met allerlei nieuwe uitdagingen te maken hebben gehad.

Ik probeer me te focussen op de positieve aspecten van het jaar, en dankbaar te zijn voor de goede dingen die er op mijn pad kwamen.

Er waren ook nieuwe ontdekkingen en ontwikkelingen in het voorbije jaar, drukte als altijd, maar ook stilte, machteloosheid en twijfel. En gelukkig ook vreugdevolle en leerzame momenten.

Net als voorgaande jaren, wil ik ook aan het eind van dit jaar terugblikken op al die momenten en vooruitkijken naar 2021. Een nieuwe start, waar we allemaal naar uitkijken en zo naar verlangen.

De succesvolle momenten

In januari startte ik een Administratie Challenge om je financiën op orde te krijgen. Deze challenge werd door velen gevolgd en staat, wegens zijn succes, nog steeds als evergreen op de challenge pagina: Ik daag je uit! waardoor je hem te allen tijde kunt volgen. Evenals Orde in de Chaos en 5 Dagen Schoonmaakmotivatie.

In maart lanceerde ik de cursus Efficiënt Huishouden. Deze cursus omvat alles waarom jouw huishouden niet loopt, zoals je het zou willen. En ondanks de start van de pandemie, werd (en wordt) de cursus door velen gevolgd en is hij door velen reeds afgerond.

An over Efficiënt Huishouden:

“Dankzij deze cursus ben ik kritisch gaan kijken naar het reilen en zeilen in mijn huishouden. Ik ben nog niet klaar met de cursus, maar ik ben zeker dat ik na het volgen van deze cursus veel efficiënter ga zijn!”

Daarna werd het heel even iets stiller, omdat ik met het grootste project van 2020 bezig was achter de schermen: De Huishoudschool!

De huishoudschool online is een platform waar leden kunnen verbinden, motiveren en leren.

De Huishoudschool Online is dé school van Firma Huishouden. Het is een leer- en coaching-platform waar de actie is. Alles wat verder gaat dan wat je op het blog van Firma Huishouden vindt, is te vinden in de Huishoudschool.

Ik geef toe dat ik in het begin wat te voorbarig was om die Huishoudschool te vullen. Tot de lancering kon ik rekenen op de hulp van mijn dochter Iris, maar na de zomer moest ze een halfjaar studeren in het buitenland, waardoor ik er weer alleen voor stond.

Een cursus, een workshop, een e-book of andere hulpmaterialen bedenken, schrijven en implementeren valt niet mee in je eentje. Tijd is wat er altijd tekort komt.

In 2021 staan er een hele hoop nieuwe hulpmaterialen te wachten op PRO leden van de Huishoudschool.

De rest van 2020 stond in het teken van de Huishoudschool, en veelal de technische kant. Daar is helaas een hoop tijd in verloren gegaan, mede doordat niet alle technische aspecten in mijn woordenboek voorkomen en je daardoor afhankelijk bent van anderen.

Het is goed gekomen uiteindelijk, maar we zijn er tot de komst van de nieuwe Huishoudplanner® aan het eind van dit jaar, mee bezig geweest.

Vrolijk kerstfeest & een gezond 2021! - vrolijk kerstfeest

Tussendoor heb ik het Persoonlijk Digitaal Huishoudschema ge-her-introduceert, omdat er zoveel vraag naar was.

Ook het standaard Digitaal Huishoudschema werd populairder dan ooit.

Reacties van klanten, nadat ik vroeg hoe het ging

“Hoi Helga, wat lief dat je dat vraagt! Het gaat heel goed!! En het belangrijkste het geeft rust. Doordat het schema steeds is opgedeeld in kleine logische taken is het echt goed te doen. Het verraste mij zelf dat ik er best snel mee klaar ben. Ik heb zelfs soms tijd over voor om weer eens iets anders te doen dan zorgen. Je ziet al gauw resultaat en dat helpt. Ook de rest van het gezin ziet dat het huis opgeruimder wordt en helpt nu mee. De oudste meiden helpen al echt mee koken en de kleinste oefend onder begeleiding en ze vinden het nog leuk ook. We hebben net een flinke verbouwing achter de rug en veel is nu anders ingedeeld waardoor het makkelijker opruimen is. Zo staat er veel minder in de keuken en is het aanrecht bijna leeg, héérlijk. Ik probeer steeds weer een nieuwe tip toe te voegen en het werkt. Als het een dag niet lukt trek je het zo weer recht. We zijn er dus heel blij mee en het huis wordt steeds meer opgeruimd. Liefs W.”

“Hoi Helga,

Ik ben super blij met het schema en de uitleg erbij. Het loopt toch wel al wat vlotter en ik ben tevreden met de vooruitgang die ik maak. Doordat ik nu al wat beter mee ben, zonder alles ineens te doen, heb ik ook wat meer rust in mijn hoofd gekregen.

Dankjewel, J.”

Om privacy redenen publiceren we geen volledige namen.

Ik heb geprobeerd om, waar ik kon, iedereen zo goed mogelijk te helpen het afgelopen jaar. Alle planners zijn verzonden, zo rap als we konden. Ik heb je zoveel mogelijk voorzien van inspiratie en handige tips op Firma Huishouden en van kennis en vaardigheden op de Huishoudschool.
Het was hard werken, maar ik deed het graag.

Ik hoop echt dat jullie er allemaal baat bij hebben gehad om me te volgen.

Vreugdevolle momenten

De meest vreugdevolle momenten komen bijna altijd van jullie. De reacties, opmerkingen, e-mails, etc. die ik ontvang. Ik wordt er zó blij van en ze maken mijn dag! Ik wil er enkele met je delen.

“Beste Helga,
Ontzettend bedankt voor de overzichtelijke informatie, ik krijg meteen zin om erin te vliegen! Fijn om te merken dat ik een aantal zaken al doe zoals jij voorstelt. Dit is de eerste keer dat ik een systeem tegenkom dat me haalbaar lijkt voor ons gezin!
Lieve groetjes Karen”

Met dit schema heb ik weer een vaste routine opgebouwd!
Was dat helemaal kwijt na een verkeersongeval waar ik een whiplash aan overhield.
Bleef last houden van m’n evenwicht en zag mijn huis verslonzen.
Sinds kort gaat dat een stuk beter en had nét dat zetje nodig. M’n huis is nu weer lekker schoon.
Voelt goed. Hartelijk bedankt.
Ada”

“Ik ben heel blij dat ik je heb gevonden. Sindsdien is het huishouden te doen en nu kan ik het ook op mijn kinderen op deze manier doorgeven. Ik heb nooit geleerd hoe het huishouden zou moeten, maar door jou heb ik een manier gevonden. MUCHOS GRACIAS!!!!
Warme groet, Marieke”

“Beste Helga, ontzettend bedankt voor al je cadeautjes in de vorm van planners en ljjsten.
Ik ben nog maar kort bezig maar merk nu al zo veel verschil. Het gaat nu echt een stuk makkelijker. Ook voelt het huishouden nu minder vervelend om te doen. Het scheelt mij enorm veel tijd en het werkt voor mij veel efficiënter. Doordat het nu makkelijker bij te houden is wordt het huis steeds weer een stukje opgeruimder. En ik had echt al heel wat boeken gelezen maar dit werkt echt!!
Superbedankt voor je tips ben er erg blij mee!! Liefs Wendy”

“Hallo Helga,
Fijn dat je al je planners online zet om te downloaden!
Sinds ik de maandplanner gebruik lukt het om alle klusjes wekelijks afgewerkt te krijgen!
Ik gebruik wel de lege planner en vul zelf de klusjes in die haalbaar zijn die dag. Het is fijn om jou planner als voorbeeld te zien, dit heeft mij erg geholpen om een goede indeling te maken. Ik heb nu meer vrije tijd en geen zorgen meer over wat er nu weer allemaal moet gedaan worden of weeral niet gedaan is.
Zelf heb ik vroeger ook schema’s opgesteld maar die werkten niet. Of althans niet erg lang.
Bedankt, super dat je dit doet!
Groetjes Sofie.”

“Hallo Helga!
Bedankt voor de mail alvast en geduld wordt beloond. Je bent een TOPPER, dus dank je wel alvast voor al je moeite!!! Een heel fijn weekend van Gwen.”

“Goedemorgen,
Ik ben een trouwe volger van Firma Huishouden. Binnen een jong gezin liep ik regelmatig vast in de rommel en hectiek. Nu heb ik meer handige tips en tools om het de hele dag door netjes te houden EN (ja echt!) sta ik een halfuur eerder op. In deze tijd is alles al netjes, gedekt en weer klaar voor de dag die komt. Op tijd naar school en geen enkele stress in de ochtend: heerlijk!
Ik blijf trouw volgen!!
Groetjes, Lisette”

“Ik vind het super dat ik u gevonden heb. Jij hebt mijn leven terug op de rails gekregen, huishoudelijk dan toch. 😁
Nogmaals merci
Mvg Elly”

Leerzame momenten

Een kat in het nauw maakt rare sprongen

Mijn moeder gebruikt deze uitspraak vaak, juist omdat het op allerlei manieren ingevuld en bewaarheid wordt. Zeker in dit jaar heb ik hier veel van geleerd.

Ondanks alle ellende en verdriet, zijn er mensen die misbruik maken van de situatie. Mensen, die zeggen het beste met je voor te hebben, maar helaas een andere, onderliggende bedoeling hebben.

Van die mensen heb ik dit jaar veel geleerd. Mensen, die het niet goed met me voor hadden en mijn goede bedoelingen en vertrouwen hebben geschaad. Dankjewel voor die lessen, ik ben er zeker een stuk wijzer van geworden. Helaas ook een stuk wantrouwender en daarvoor absoluut geen dank!

Ik weet dat er veel mensen heel graag afscheid willen nemen van 2020, inclusief mijzelf. Een schone lei voor 2021, dat wens ik en ook voor jullie. We zijn er zo aan toe.

In 2021 gaan we knallen!

Ik heb me in het afgelopen halfjaar verdiept in alle aspecten, die bij een huishouden van nu komen kijken. Daarnaast heb ik me afgevraagd op welke manier ik je het beste zou kunnen helpen.

Ik merk dat velen er baat bij hebben om begeleid te worden, gecoacht te worden en stap voor stap in de juiste richting te worden gewezen. Herinnerd worden aan al die stappen en aanwijzingen, herhaling, dat is wat helpt, heb ik door de jaren heen gemerkt.

“Hoe ga ik dit vormgeven met al die onderwerpen binnen een huishouden?”

De Huishoudschool is hier een onderdeel van. Een besloten platform waar je terecht kunt met al je vragen, zonder ver- of beoordeeld te worden. Een platform met gelijkgestemden en waar je vraag serieus wordt beantwoord.

Daarnaast wil je iets leren, iets wat je niet beheerst, want daarvoor ben je bij Firma Huishouden terechtgekomen.

Het nieuwe jaar

In het nieuwe jaar heb ik, zonder teveel prijs te geven, volgende projecten op de planning staan:

Mailseries – Om je stap voor stap te begeleiden bij verschillende onderdelen van het huishouden, of in je eigen leerproces, en je er aan te blijven herinneren, heb ik bedacht dat ik een jaar lang, elke week, je moet begeleiden. Hoe? Dat lees je zeer binnenkort.

E-books – Vasthouden aan je goede voornemens, hoe doe je dat? Schoonmaken op een andere manier dan met de dure producten uit de winkel, hoe doe je dat? Allemaal onderwerpen die ik in e-books ga uitwerken. Weet dat alle e-books gratis tot je beschikking staan als PRO lid van de Huishoudschool.

E-cursussen – Gelukkig zijn zonder iets aan jezelf of je situatie te veranderen, gelukkig met jezelf zijn, Feng Shui, cursussen die toegespitst zijn op jou en je ontwikkeling. Want als we iets geleerd hebben van het afgelopen jaar, is dat we het leven meer moeten waarderen, ervan genieten en niet aan onszelf voorbijgaan. Ook alle cursussen zijn gratis te volgen als PRO lid van de Huishoudschool.

Workshops en printables – Er blijven natuurlijk ook tal van onderwerpen voorbijkomen over organiseren, opruimen en schoonmaken. Hulpmaterialen en aanwijzingen hoe je je huishouden beter runt.

Kortom: We gaan er een verfrissend, motiverend en super leerzaam jaar van maken en ik hoop dat je weer meedoet.

Maar we zijn er nog niet!

Dit jaar is nog niet afgelopen, want onze jaarlijkse WINTER SALE komt er nog aan! Vergeet hem niet, maar profiteer ervan!

Ik wens jou en je gezin prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Ik hoop dat je feestdagen vrolijk en gezellig zijn, ondanks alle beperkingen. Ik hoop dat je er ‘samen’ een vreugdevol feest van kunt maken.

En ik wil je bedanken voor alle steun in het afgelopen jaar

Heel erg bedankt dat je deel uitmaakte van de reis die ik maakte in 2020, al je steun in de vorm van opmerkingen, chats, e-mails en je bestellingen in de winkel.

Iris en ik wensen je hele prettige kerstdagen en hopen dat je prachtige momenten en herinneringen zult creëren met je dierbaren. Wij gaan nu ook de tijd nemen om van de kerst te genieten.

Ik ga genieten van mijn prachtige gezin, liefde delen, lachen en proberen het magische van kerstmis ook dit jaar eruit te halen.

VROLIJK KERSTFEEST
&
EEN GEZOND 2021!

Liefs van Iris en Helga.

Vrolijk kerstfeest & een gezond 2021! - vrolijk kerstfeest

DE AUTEUR

Helga Post®

Helga Post®

Helga Post is een moeder en vrouw van een prachtig gezin met een passie voor lijstjes, organiseren, lekker koken, mooi wonen en groen huishouden. Helga zet zich in om mensen op alle gebieden te helpen een leven te creëren waar ze van houden door hun doelen te bereiken. Ze is de oprichter van Firma Huishouden® en auteur van de Huishoudplanner®. Ze woont in Duitsland met haar man Johan en nog 2 (van de 4) thuiswonende kinderen, Iris & Frank.

LEES VERDER

Responses

ONTVANG MIJN GRATIS E-BOOK:
HET HUISHOUDEN IN EEN UUR PER DAG

Ontvang alle nieuwe artikelen meteen na publicatie rechtstreeks in je inbox of abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

AGENDA FIRMA HUISHOUDEN

Geen evenementen gevonden!