Met onze receptideeën kun je voor elke dag gezonde, uitgebalanceerde, goedkope en geweldige recepten krijgen.

Soms kan het vervelend zijn om elke dag heerlijke gerechten te blijven bedenken voor een gezonde en gevarieerde maaltijd. We willen je hier graag bij helpen met onze weekmenu’s, en voorzien je daarmee elke week van heerlijke recepten.

Wat kook jij vandaag?

Laat je inspireren

Wil je je weekmenu zelf samenstellen, dan helpt ons lege maandmenu je bij het invullen.

Downloaden

Weekmenu #15 - weekmenu

Alle recepten zijn hieronder afzonderlijk te downloaden. Super makkelijk om ze te sparen voor je eigen receptenboek!


Wat koken we deze week?

MAANDAG

Weekmenu #18 - weekmenu #18

Indiase bloemkool (Aloo Gobi)

Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g aardappelen vastkokend
  • 250 g snijbonen
  • 400 g bloemkool
  • 200 g basmatirijst
  • 4 korianderwortels
  • 20 g verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 chilipeper
  • 2 uien
  • 4 el ghee
  • 1 el komijnzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el koriander
  • 3 el garam masala
  • 2 limoenen
  • chilipoeder
  • zout

Instructies
 

  • Was, reinig en hak de chilipeper fijn. Schil en rasp de knoflook en gember. Maak de korianderwortels schoon en hak ze fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Was en maak de bloemkool schoon en snij in kleine roosjes. Maak de bonen schoon en was ze. Schil de uien en snijd ze in kleine blokjes.
  • Verhit de ghee in een grote pan en fruit hierin de uien. Voeg de komijn- en korianderwortels toe en bak ze in 3-4 minuten goudbruin. Voeg dan chili, gember, knoflook, kurkuma, 2-3 snufjes zout en korianderpoeder toe. Voeg de aardappelblokjes en circa 100 ml water toe en laat circa 5 minuten sudderen. Voeg de bloemkool en nog eens ca. 300 ml water toe, dek af en laat onder af en toe roeren zachtjes sudderen gedurende ca. 20 minuten. Na ongeveer 15 minuten koken de bonen erdoor roeren en afgedekt verder koken.
  • Kook ondertussen de rijst, giet af en laat uitlekken volgens de instructies op de verpakking. Breng de Aloo Gobi op smaak met de garam masala, chilipeper en zout. Was de limoenen en snijd ze in partjes. Verdeel de rijst over borden en leg de groenten erop. Garneer met korianderblaadjes en limoen.
Trefwoord aardappelen, bloemkool, rijst, snijbonen, uien

DINSDAG

Spinazietaart met fetakaas

Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 1 taart

Ingrediënten
  

  • 1 kant-en-klaar bladerdeeg uit de koeling
  • 250 g verse spinazie
  • 25 g boter
  • 150 g crème fraîche
  • 3 eidooiers
  • 125 g schapenkaas
  • 50 g pijnboompitten
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 ° C. Vet een quichevorm in en bestuif met bloem. Bedek met het deeg en prik een paar keer in met een vork. Dek af met bakpapier en bestrooi met bakerwten. Bak ongeveer 10-15 minuten blind in de voorverwarmde oven, verwijder dan de erwten en bakpapier.
  • Maak intussen de spinazie schoon en blancheer hem een ​​minuut in kokend water. Giet in een vergiet, giet af en knijp goed uit met je handen. Snijd de spinazie in kleine stukjes.
  • Smelt de boter in een pan en laat de spinazie een paar minuten sudderen tot al het water is verdampt. Doe in een kom en breng op smaak met peper en zout.
  • Laat iets afkoelen en meng met crème fraîche en eigeel.
  • Verdeel de verkruimelde schapenkaas over de voorgebakken deegbodem en verdeel het spinaziemengsel erover. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder, strooi de pijnboompitten erover en bak nog eens 5 minuten.
Trefwoord crème fraîche, feta, pijnboompitten, schapenkaas, spinazie

WOENSDAG

Avocadosalade met kalkoen

Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 g kalkoen schnitzels
  • 250 g cherrytomaten
  • 350 g wortelen
  • 1 krop sla
  • 2 avocado's
  • 4 eieren hardgekookt
  • 2 el citroensap
  • 5 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 4 el azijn
  • 1 el mosterd
  • zout en peper
  • specerijen naar smaak

Instructies
 

  • Snijd de schnitzel in reepjes, bak in de pan en breng op smaak.
  • Pluk de sla in hapklare stukjes, snijd de tomaten in vieren. Schil de avocado's, snijd ze in stukjes en besprenkel ze direct met het citroensap. Schil en rasp de wortelen. Snijd de eieren in plakjes, schik alles op borden.
  • Meng honing, azijn, olie, mosterd, zout en peper en giet als saus over de salade.

DONDERDAG

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4
calorieën 703 kcal

Ingrediënten
  

  • 50 g ontbijtspek
  • 100 g gekookte ham
  • 2 el boter
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 400 g spaghetti
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 40 g pecorino
  • 3 eieren
  • 1 dl room
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Snijd het spek en de ham in kleine blokjes. Verhit de boter in een pan en bak het spek aan. Voeg de knoflook toe en bak hem ca. 3 minuten mee.
  • Kook de pasta beetgaar in ruim kokend water met zout. Giet hem af en laat hem uitlekken. Voeg de pasta bij het spek in de pan en roer goed.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en pecorino. Klop de eieren met de room en de helft van beide kaassoorten; voeg zout en peper toe. Roer de gekookte ham erdoor. Schep dit mengsel op de spaghetti en schep om, tot de eieren beginnen te stollen.
  • Schep de resterende kaas door de spaghetti en serveer meteen.

VRIJDAG

Bloemkool en broccoli gegratineerd met basilicum

Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 1 persoon
calorieën 332 kcal

Ingrediënten
  

  • 150 g bloemkool
  • 150 g broccoli
  • 50 g pasta bijv. penne
  • 1 kleine tomaat
  • 50 g mozzarella
  • peterselie
  • zout en peper

Instructies
 

  • Was en maak de groenten schoon. Kook de broccoli en bloemkool 10 minuten in gezouten water en giet ze af. Kook tegelijkertijd de pasta beetgaar en giet af.
  • Snij de tomaat in blokjes, snijd de kaas in plakjes. Leg het samen met de bloemkool- en broccoli roosjes in een ovenschaal met de pasta, breng op smaak en bedek met mozzarella.
  • Bak kort in een voorverwarmde oven op 200 ° C tot de kaas smelt. Garneer met peterselie.
Trefwoord bloemkool, broccoli, mozzarella, pasta, tomaten

ZATERDAG

Fitnessbordje met kip en radijsjes

Totale tijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 125 g kipfilet
  • 1 tl avocado olie
  • 1 volkoren broodje
  • 1 tl halvarine
  • andijvie of andere sla soort enkele blaadjes
  • radijsjes
  • peper en zout

Instructies
 

  • Spoel de kipfilet af met koud water, dep ze droog en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1 theelepel avocado-olie in een gecoate pan en bak het gevogelte overal krokant.
  • Halveer het broodje en bestrijk het met vet, bedek met sla en schijfjes radijs. Snijd de kipfilet in plakjes en verdeel over het broodje.
Trefwoord andijvie, avocado, brood, kip, volkoren

ZONDAG

Worstjes met aardappelsalade, komkommer & ei

Totale tijd 50 min
Gang Hoofdgerecht, Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg aardappelen
  • 3 eieren
  • 2 uien
  • 3 augurken uit de pot
  • l groentebouillon
  • 3 el mayonaise
  • 150 g magere yoghurt
  • 5 el augurken nat uit de pot
  • 1 el mosterd
  • 1 bosje bieslook
  • 4 Weense worstjes van ca. 80 gram
  • suiker
  • zout en peper

Instructies
 

  • Was de aardappelen en kook ze 15-20 minuten in kokend water. Spoel vervolgens af met koud water, pel de schil eraf en laat de aardappelen rusten.
  • Kook ondertussen de eieren ongeveer 8 minuten in kokend water, spoel ze af met koud water en pel ze. Schil de uien en snijd ze fijn. Snijd de augurken in plakjes. Snijd de eieren in blokjes, snijd de aardappelen in plakjes.
  • Breng de bouillon en uienblokjes aan de kook. Breng op smaak met peper, zout en suiker. Sprenkel heet over de aardappelen.
  • Klop de mayonaise, yoghurt, het augurken nat en de mosterd tot een gladde massa. Meng alles met de aardappelen, eieren en komkommer. Dek af en laat minstens een half uur staan. Was de bieslook en snijd ze fijn. Kruid de salade opnieuw naar smaak. Bestrooi met bieslook. Serveer er warme worstjes bij.
Trefwoord aardappelsalade, eieren, komkommer, worst

Zelf je weekmenu samenstellen?

Als je nog nooit een weekmenu hebt gemaakt en bovenstaande recepten zijn niet jouw smaak, leg ik hier uit hoe je een perfect weekmenu samenstelt. Wekelijks een menu maken voordat je boodschappen gaat doen, kan enorm schelen in je portemonnee namelijk. Lees maar eens hier.