Wekelijks maaltijdplan #1

Maaltijdplanning is een simpele taak die een grote impact kan hebben op je week. Voor mijn gezin bespaart het niet alleen geld, maar ook veel tijd. Tijd die we allemaal altijd tekort komen. Maar het grootste voordeel van maaltijdplanning vind ik, dat we geen voedsel verspillen. Door gericht te plannen en in te kopen, koop ik (bijna) nooit iets dat niet opgegeten wordt.

Maaltijdplanning bespaart geld, tijd en voorkomt voedselverspilling

Het is eigenlijk een heel logisch gevolg: Doordat je een weekmenu maakt, heb je een gericht boodschappenlijstje. Je koopt dus nooit iets dat je niet nodig hebt. Hierdoor bespaar je geld en je verspilt geen voedsel. Doordat je geen voedsel meer weg hoeft te gooien, bespaar je nogmaals geld.

LEESTIP: LEVEN ZONDER AFVAL UIT DE KEUKEN

En omdat je nu een weekplan hebt van wat je elke dag gaat eten, weet je precies wat ‘s ochtends uit de vriezer moet om te ontdooien. Het voorkomt dat je ‘s avonds voor de koelkast staat en niet weet waar je moet beginnen of wat je “nu weer eens moet maken”. En dat bespaart je dus een hele hoop tijd en gepieker. Het voorkomt zelfs dat je, in tijdnood, grijpt naar ongezonde producten. Dus …

Plan je maaltijden

TIP

Recycle je maaltijdplannen en weekmenu’s. Verzamel ze en gebruik ze na een aantal weken, maanden nog eens. Dat scheelt denkwerk en tijd.

♥ LEESTIP: 10 INGREDIËNTEN VOOR EEN PERFECT WEEKMENU


Wekelijks maaltijdplan #1

MAANDAG

Pizza met spek en aardappel – Op vakantie in Frankrijk ontdekt!

> RECEPT: Lekker en simpel

pizza met spek en aardappel

DINSDAG

Karbonades met paprika en rozemarijn aardappelen – Simpele, snelle maaltijd met basis ingrediënten, maar toch met net die kleine ‘touch’, dat het gerecht mediterraan maakt. Heerlijk met een wokgroente schotel of een frisse salade.

Wekelijks maaltijdplan #1 - maaltijdplan

WOENSDAG

Lasagne Carbonara – Troostend, origineel en ontzettend makkelijk.

> RECEPT: Culy

Lasagna carbonara

DONDERDAG

Ovenpasta met romige kaassaus, prei en ham – een makkelijk te maken ovenpasta met romige kaassaus. Yumm!

> RECEPT: Gevonden op Keukenliefde

Ovenpasta met romige kaassaus

VRIJDAG

Groentecurry met rijst, knoflook en kokosmelk – Veganistische curry, boordevol groente en heerlijk pittig. Door de kokosmelk is het gerecht net niet té heet. Smaakt heerlijk met witte rijst en maanbrood.

Recept Groente Curry

ZATERDAG

Griekse Tzatziki – Zelf Griekse tzatziki maken is helemaal niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je het moet doen én je moet de juiste ingrediënten gebruiken. Heerlijk met vers pitabrood.

> RECEPT: Gevonden op Uit Pauline’s Keuken

ZONDAG

Kippensoep met groente – Makkelijk te maken soep met weinig ingrediënten waar, ondanks dat, niets aan mist. Een rijk gevulde groente kippensoep en samen met een oerbrood een complete maaltijd.

Wekelijks maaltijdplan #1 - maaltijdplan

WEEKEND BAKKEN

Muffins met bessen en munt – Zet deze vast op het boodschappenlijstje voor aankomend weekend: en maak onweerstaanbaar lekkere muffins met frisse munt, rode aalbessen en Japanse wijnbes.

> RECEPT: Gevonden op Betty’s Kitchen

recept muffins met bessen en munt © bettyskitchen

Wat staat er bij jou op het menu deze week?

Wekelijks maaltijdplan #1 - maaltijdplan
▲ Pin de recepten op je eigen borden

DE AUTEUR

Helga Post®

Helga Post®

Helga Post is een moeder en vrouw van een prachtig gezin met een passie voor lijstjes, organiseren, lekker koken, mooi wonen en groen huishouden. Helga zet zich in om mensen op alle gebieden te helpen een leven te creëren waar ze van houden door hun doelen te bereiken. Ze is de oprichter van Firma Huishouden® en auteur van de Huishoudplanner®. Ze woont in Duitsland met haar man Johan en nog 2 (van de 4) thuiswonende kinderen, Iris & Frank.

LEES VERDER

Responses

Comments are closed.

ONTVANG MIJN GRATIS E-BOOK:
HET HUISHOUDEN IN EEN UUR PER DAG

Ontvang alle nieuwe artikelen meteen na publicatie rechtstreeks in je inbox of abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

AGENDA FIRMA HUISHOUDEN

Geen evenementen gevonden!