Winactie (gesloten) | Wereldfamiliedag 2018

Tijdens de Internationale Dag van het Gezin wordt er wereldwijd stilgestaan bij de erkenning en bewustwording van de problemen waarmee families wereldwijd te maken hebben. De dag dient als een gelegenheid om de essentie van mensen, samenlevingen, culturen en families over de hele wereld te herdenken.
Internationale dag van het Gezin

In dit artikel lees je ...

Op 20 september 1993 keurde de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een resolutie goed waarmee ze betere levensstandaarden en sociale vooruitgang van gezinnen over de hele wereld willen aanmoedigen. In 1994 hebben de Verenigde Naties officieel Wereldfamiliedag, of ook wel de Internationale Dag van het Gezin uitgeroepen. Dit als reactie op de veranderende economische en sociale structuren, die de stabiliteit en structuur van familie-eenheden in verschillende delen van de wereld beïnvloeden.

Wat is precies het doel?

Het doel van deze internationale dag is om het belang van het gezin te erkennen. En om het bewustzijn van de problemen waarmee families wereldwijd te maken hebben, te vergroten.
De dag dient als een gelegenheid om de essentie van mensen, samenlevingen, culturen en families over de hele wereld te herdenken.

Door de jaren heen heeft de dag ook verschillende landen in de wereld geïnspireerd om hun eigen familiedagen  te creëren, die gebaseerd zijn om aandacht te vragen voor familieproblemen.

Het thema van dit jaar

Elk jaar wordt er een thema aan Wereldfamiliedag geplakt, om er speciale aandacht aan te schenken. De meerderheid van de thema’s gaan over het onderwijs voor kinderen, de armoede, het gezinsevenwicht en sociale kwesties voor de verbetering van gezinnen over de hele wereld.

Thema van Wereldfamiliedag 2018 is:

 

“Families en een inclusieve samenleving”

Vandaag is het 15 mei en dus Wereldfamiliedag

Mijn gezin betekent, net als voor iedereen denk ik, álles. Ik wil dat mijn gezinsleden gezond en gelukkig zijn en als dit niet het geval is, doe ik er alles aan om het te bereiken. Dat is op zich niet raar of vreemd. Maar wat is geluk. Geluk halen wij uit simpele dingen als bijvoorbeeld alleen maar het samenzijn. Op een zonnige zondagmiddag doen waar je zin in hebt. En of dat nu lezen, tv kijken of gamen is, zolang je maar bij elkaar bent.

Geluk is ook samen muziek luisteren, samen op een terras zitten mensen kijken, genieten van eten of samen koken.

Geluk kan heel veel zijn

Ik heb enorm genoten van de twee weken dat we zonder keuken waren. Geen fornuis, geen magnetron, geen vaatwasser en geen wasbak. Het was in die periode prachtig weer en samen hebben we een soort van buitenkeuken gebouwd om op af te wassen. En we gebruikten de camper om in te koken.

Samen met mijn dochter hebben we heerlijke gerechten staan bereiden uit de HelloFresh boxen. We hadden twee tafels op elkaar gestapeld waarop we de afwas deden. Terwijl de mannen zich uitsloofden om de wandtegels af te bikken en later de nieuwe keuken te plaatsen. En middenin de grote stofwolken hebben we genoten, als gezin. Niet zo gek ook, want uit onderzoek van HelloFresh blijkt dat samen koken (40%) en eten (66%) zijn volgens Nederlanders belangrijke momenten voor het versterken van de familieband.

Familiemoment

 

 

We genoten van het creatief kamperen in onze eigen tuin

Welke betekenis heeft deze speciale dag voor het gezin voor jou? Wat betekent geluk voor jou?

 

Ook zin in HelloFresh?

Heel leuk nieuws! Ik mag 1 gezin blij maken met twee weken lang gratis de maaltijdboxen van HelloFresh*.

Wat je hiervoor moet doen?

Deel dit artikel op een social media kanaal en plaats vóór 1 juni jouw leukste familiefoto op Instagram van de avondmaaltijd met #familiemoment en #firmahuishouden.

Deze winactie is gesloten.

Dan maak jij kans op twee weken lang de meest heerlijke gerechten van HelloFresh

*Het gaat om 2x een maaltijdbox bestaande uit 3 gerechten naar keuze voor 1-4 personen.

 

 

Wereldfamiliedag 2018

 

Foto: ©Johan Post
Gesponsorde links: lees de disclaimer.

 

DE AUTEUR

Helga Post®

Helga Post®

Helga Post is een moeder en vrouw van een prachtig gezin met een passie voor lijstjes, organiseren, lekker koken, mooi wonen en groen huishouden. Helga zet zich in om mensen op alle gebieden te helpen een leven te creëren waar ze van houden door hun doelen te bereiken. Ze is de oprichter van Firma Huishouden® en auteur van de Huishoudplanner®. Ze woont in Duitsland met haar man Johan en nog 2 (van de 4) thuiswonende kinderen, Iris & Frank.

LEES VERDER

Responses

ONTVANG MIJN GRATIS E-BOOK:
HET HUISHOUDEN IN EEN UUR PER DAG

Ontvang alle nieuwe artikelen meteen na publicatie rechtstreeks in je inbox of abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

AGENDA FIRMA HUISHOUDEN

oktober 2021
01 oktober 2021
31 oktober 2021
NIEUW! Mailserie OP JEZELF WONEN - wereldfamiliedag 2018

NIEUW! Mailserie OP JEZELF WONEN

Ongoing

Deze serie is met name bedoeld voor iedereen die voor het eerst op zichzelf gaat wonen, ...

All Day
View Details
15 oktober 2021
15 november 2021
NIEUW! Cursus Bouw een team dat thuis helpt - wereldfamiliedag 2018

NIEUW! Cursus Bouw een team dat thuis helpt

Ongoing

Hoe zorg je dat je het hele gezin zich betrokken voelt en meewerkt aan het huishouden. ...

All Day
View Details
18 oktober 2021
24 oktober 2021
CHALLENGE! Opruimen met je gezin - wereldfamiliedag 2018

CHALLENGE! Opruimen met je gezin

Ongoing

Verzamel je gezin, want het is tijd om op te gaan ruimen! De zomer is voorbij, ...

All Day
View Details
Geen evenementen gevonden!