Trendwatchers signaleren twee belangrijke woontrends voor de komende lente en zomer: Fresh Start en Transparent Remedy. Ze zijn een vertaling van maatschappelijke ontwikkelingen waarbij de behoefte aan verfrissing en optimisme ontstaat. Lees en bekijk hier de woontrends 2022.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Fresh Start

De pandemie beïnvloedt al een lange tijd ons leven. Het is dan ook niet vreemd dat we deze periode graag willen afsluiten. We hebben behoefte aan een frisse start en met het oog op klimaatverandering staan daarbij duurzaamheid, klimaatoplossingen en ontspullen centraal.

Woontrends 2022: Frisse lente en ontspannen zomer - woontrends 2022
Moodboard woontrend voorjaar/zomer 2022: Fresh Start

Dit vertaalt zich naar de trend Fresh Start. In het interieur vraagt dit om heldere, opgeruimde ruimtes van woonkamer tot slaapkamer. Materialen ogen fris, zijn praktisch en goed schoon te houden.

Woontrends 2022 Fresh Start
Slaapkamer volgens één van de woontrends 2022: Fresh Start

De basiskleur is wit gecombineerd met verschillende naturellen. Accentkleuren zoals geel en blauw worden gebruikt om de frisse uitstraling van het wit te versterken.

Woontrends 2022 Fresh Start
Gedekte tafel volgens één van de woontrends 2022: Fresh Start onder invloed van Pasen

De verwachting is dat we steeds meer gaan thuiswerken. Onze woning verandert daarom in een home hub: een flexibele uitvalsbasis die makkelijk te transformeren moet zijn naar ander gebruik zoals thuiswerken, sporten en ontspannen.

Binnen deze trend zie je dan ook geregeld kamerschermen en multifunctionele wanden. De toegepaste materialen zijn circulair, hergebruikt en recyclebaar zoals leer, katoen en kurk.

Transparent Remedy

Een tweede, belangrijke woontrend is Transparent Remedy en is een reactie op de verontrustende tijd die de pandemie met zich meebrengt. In plaats van bij de pakken neer te zitten, wordt het tijd voor optimisme en ontspanning.

Moodboard Transparent Remedy, één van de woontrends van het voorjaar en de zomer van 2022
Moodboard Transparent Remedy, één van de woontrends van het voorjaar en de zomer van 2022

Een vleugje humor en creativiteit zorgen daarbij voor relativering. Het interieur wordt in deze trend haast een utopisch, superluxe kuuroord. De kleuren voor meubelen en decoratie worden ontleend aan de schakeringen van een prachtige zonsondergang.

Woontrends 2022 Transparent Remedy
Woonkamer ingericht volgens één van de woontrends 2022: Transparent Remedy

De ruimte is opgebouwd uit spannende, uitgesproken pasteltinten, aangevuld met een vleugje neon. De gekleurde, transparante accessoires geven een waterig effect. De combinatie met ronde vormen levert een weldaad van ontspanning op.

Woontrends 2022 Transparent Remedy
Gedekte tafel volgens één van de woontrends 2022: Transparent Remedy

Het interieur krijgt een vrolijke knipoog door bijvoorbeeld een (kunst)plant met een blauwe kleur.

Inspiratie

Met de woontrends van de lente en zomer van 2022 bieden CBW-erkende winkels volop inspiratie om je interieur een eigentijds en fris jasje te geven.

Wat is CBW-erkend?

CBW-erkend is een erkenningsregeling voor woonwinkels en biedt diverse zekerheden onder meer op gebied van veilig aanbetalen en onpartijdige klachtafhandeling. CBW-erkende winkels zijn aangesloten bij INretail, de Nederlandse branchevereniging voor retail-non food.

Breng ook eens een bezoekje aan een van de 3.800 CBW-erkende woonwinkels in Nederland. Je kunt er volop inspiratie op doen en diverse woonstijlen ontdekken.

Als je gericht op zoek bent naar meubels of accessoires dan is het aan te raden om een eigen moodboard te maken. Vergeet ook niet om de maten van jouw woonruimte vooraf op te nemen. Zo weet je meteen of meubels passend zijn of niet.

Duurzaam wonen

Steeds meer bedrijven realiseren zich dat het milieu, de mensen en de dieren met respect behandeld moeten worden. Dit zorgt ervoor dat we vaker duurzamer gaan ondernemen op één of meerdere duurzame aspecten.

Denk aan minder schadelijke materialen, eerlijke lonen, veilige werkomstandigheden, dicht bij huis produceren en milieuvriendelijkere productieprocessen.

[affiliate_products product_number=”1,2,3,4,5,6″ columns=”3″ carousel=”enable” hide_elements=”logo,price,stock,merchants,last-updated”]
[/affiliate_products]

Bekijk hier de merken die duurzaamheid serieus nemen. Deze merken zijn op een missie om de wereld beter te maken en zijn hier eerlijk in. Ze laten zien wat ze al doen en waar ze nog aan moeten werken.
(Bron: Bol.com)

[faq faq_number=”1″]
[/faq]