Hartige taart met broccoli en zalm recept

Hartige taart met broccoli en zalm

Helga
Een heerlijke quiche met lekkere ingrediënten
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 40 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 40 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 8
calorieën 330 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

  • 300 gram bloem
  • 5 eieren
  • 2 el citroensap
  • 200 gram boter
  • 650 gram broccoli
  • 250 ml melk
  • 400 gram zalmfilet
  • 100 gram slagroom
  • snufje witte peper
  • snufje zout
  • dille om te garneren

Instructies
 

  • Kneed van het meel, een halve theelepel zout, een ei en de boter in blokjes een glad deeg.
  • Vorm er een bol van, doe het in een afgedekte schaal en laat het een halfuur rusten in de koelkast
  • Snijd en was de broccoli
  • Kook de broccoli ca. 8 minuten in water met een snufje zout
  • Giet de broccoli af, laat het schrikken en uitlekken
  • Was de zalmfilet, droog het met keukenpapier en snij het in blokjes
  • Druppel de citroensap over de zalm
  • Bedek de bodem van de springvorm (26cm) met bakpapier
  • Rol twee-derde van het deeg erop uit en steek er met een vork meerdere malen gaatjes in
  • Sluit de springvormrand eromheen
  • Rol de rest van het deeg op en leg het langs de rand. Druk het zodat je een rand krijgt van ongeveer 4 cm
  • Melk, slagroom en 4 eieren opkloppen en op smaak brengen met peper en zout
  • Vul het deeg in de vorm met de uitgelekte broccoli en zalm
  • Giet het melk mengsel erover
  • Zet de taart een uur in een voorverwarmde oven op 175°C
  • Garneer het met dille, eet smakelijk.