Zonnestralen in november – meer licht in de winter

Spreuken op papier, voor elke dag in november.Zonnestralen in november

Prachtig, die herfstzon. En hoe goed doen de zonnestralen je ziel. Maar omdat de zon zich nu in zo’n ongunstige, lage hoek bevindt, is er tot maart niet genoeg UVB-straling op onze breedtegraden voor ons lichaam om vitamine D te produceren. Als je in de zomer niet veel buiten bent geweest, en dus niet genoeg voorraad hebt opgebouwd, moet je je lichaam nu helpen.
Maar ik ga je ook helpen, door je elke wintermaand een dosis zonnestralen te geven.

Download je zonnestralen van november
Wil je deze gratis download bewaren? Pin deze afbeelding dan op je eigen bord.

Te weinig licht heeft effect op gezondheid

“Een groot deel van de Nederlanders zit te veel in het duister”, las ik laatst. Ze krijgen te weinig daglicht en het licht binnen is niet sterk genoeg. Helemaal nu de wintertijd voor de deur staat en de dagen korter worden. Een gebrek aan licht heeft invloed op ons humeur en onze slaap en kan daardoor allerlei gezondheidsklachten veroorzaken. Daarom moet er volgens deskundigen veel meer aandacht komen voor het effect van licht op onze gezondheid.

Wat kun je zelf doen?

Chronobiologe Marijke Gordijn heeft een paar praktische adviezen om meer licht tot je te nemen en de kans op een winterdip te verkleinen:

  • Ga elke ochtend tussen 08.00 en 09.00 uur een half uurtje naar buiten
  • Ga met de lunch naar buiten
  • Werk je binnen, ga dan zo dicht mogelijk bij het raam zitten
  • De verlichting thuis kan je sterker maken, maar dan heb je wel speciale lampen nodig die niet in de supermarkt te vinden zijn
  • Het werkt om in de winter een paar dagen naar een zonnige bestemming te gaan
  • Blijf niet elke avond binnen om onder een deken tv te kijken; doe ook activiteiten buitenshuis en trotseer de kou
  • Zorg dat je voldoende slaap krijgt
Groot deel Nederlanders krijgt te weinig licht: enorm effect op onze gezondheid

Maar ook ik wil jullie deze winter helpen!

Een vriendelijke groet, een knuffel, een kort gesprek. Vaak zijn het de kleine dingen die ons doen glimlachen in het dagelijks leven. Soms is leuke spreuk of een wijze zin al voldoende.

‘Zonnestralen’ noem ik deze winter dergelijke woorden.

Spreuken op papier, voor elke dag in november.Zonnestralen in november

Er zijn zinnen die je kracht geven, spreuken die je doen glimlachen en woorden met een diepere betekenis, waar je wat langer over na kunt denken. Allemaal bedoelt om je dag op te fleuren.

TIP
Gratis printables voor de herfst

Geniet van de dagelijkse dosis zonnestralen in november!

Download de zonnestralen, print ze en plak ze aan de koelkast of leg ze op de ontbijttafel. Maar jezelf en anderen er wat vrolijker mee en geef de zonnestralen door, die we allemaal heel goed kunnen gebruiken deze winter.

Spreuken op papier, voor elke dag in november.Zonnestralen in november

Onze zonnestralen

Om aan de muur te hangen of weg te geven: voor elke dag van de maand een spreuk, die een glimlach op je gezicht tovert, je motiveert of troost.

“Omdat soms zelfs een kleine zin voldoende is, zoals een zonnestraal in het dagelijks leven.”

Helga Post
TIP LEES
9 Redenen voor je herfst moeheid
Top 5 herfst boeken
25 Manieren om de herfst hygge te maken
Herfst challenge 2018

Related Articles

20 Tips om thuiswerken succesvol te maken

Het lijkt geweldig; werken vanuit huis. Geen druk, geen controle, later opstaan en het lekker rustig aan doen. Niets is minder waar. Ik werk al jaren vanuit huis en ik weet dat het zo niet werkt. Integendeel. Thuiswerken of op afstand werken is alleen maar lonend als je je productiviteit op peil houdt. Dat wil zeggen; een gezonde balans tussen werk en privé kunt houden. Ik leg je uit wat ik bedoel.

6 Basisregels voor een schoonmaakroutine die bij jou past!

Als je het zat bent en het roer om wilt gooien, kun je op het internet bergen informatie vinden over hoe je dit kunt doen en kun je zelfs prachtige schema’s downloaden, die je hierbij kunnen helpen. Ook ons gratis huishoudschema elke maand. Je volgt het een dag, een paar dagen, maar dan blijkt dat het niet werkt, gooi je het schema in de prullenbak en ben je geen steek verder. Daarom wil ik je vandaag uitleggen waarom dit niet werkt en wat er dan wél werkt. Er zijn namelijk zes basisregels voor een schoonmaakroutine waar je rekening mee moet houden, zodat een routine ook voor jou werkt.

Huishoudelijke taken verdelen binnen het gezin

Er is absoluut niets mis met de traditionele verdeling van de huishoudtaken, waarbij de man fulltime buitenshuis werkt en de vrouw voor het huishouden en de kinderen zorgt. Maar de tijden zijn veranderd en ook de meeste vrouwen werken nu buitenshuis, terwijl ze nog steeds alle huishoudtaken op zich nemen. En dat geeft wrijving. Het is dus tijd om hier iets aan te doen: Huishoudelijke taken verdelen binnen jouw gezin!

27 Dingen waar je zonder kan rond je 40e

Als je rond de veertig bent heb je, volgens de opruim experts, de meeste spullen. In de loop van vier decennia is de kans groot dat je een behoorlijke hoeveelheid ‘zooi’ om je toe hebt verzameld. En natuurlijk is het dat niet allemaal, er zitten ook dierbare en speciale items bij. Er zijn echter ook genoeg spullen die je beter kunt loslaten. Om wat inspiratie op te doen heb ik ze op een rijtje gezet.