Kneed het gehakt met het paneermeel in een kom. Schil de knoflook en pers deze door de pers. Meng het ei en 1 eetlepel olijfolie erdoor. Kruid het mengsel met peper en zout.
Schil voor de saus de ui en hak deze fijn. Was de paprika's, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en de witte tussenschotten en snijd ze in kleine stukjes. Verhit zout water voor lintnoedels. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin de uien. Voeg de paprika's en de tomatenpuree toe en kook op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten. Af en toe roeren.
Draai intussen 30 ballen ter grootte van een walnoot van het gehakt. Doe de bloem in een bord en draai de gehaktballetjes erdoor. Kook spaghetti of lintnoedels in gezouten water. Verhit de rest van de olijfolie in een pan. Bak de balletjes in porties ongeveer 4 minuten rondom. Dep op keukenpapier. Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer met gehaktballetjes en pasta.