15 plakjesSchwarzwälder Schinkenham, verkrijgbaar bij Lidl
boterom in te bakken en in te vetten
3 elappel- of abrikozenjam
zout en peper
Instructies
Kook de savooiekoolblaadjes 5 minuten in gezouten water, verwijder de grove bladnerven. Fruit de uien in 2 eetlepels boter goudbruin, laat afkoelen. Bak in deze pan de appelstukjes in 1 el boter en blus af met 50 ml Calvados, laat afkoelen. Meng de gedroogde champignons tot poeder.
Meng het gehakt met de spekblokjes, uien, appelstukjes en champignonpoeder. Roer 100 ml Calvados, kaneel, eieren, zout en peper erdoor. Verwarm de oven voor op 100 graden hete lucht.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes Schwarzwälder ham er kruislings op. Bestrijk met vleesmengsel en bedek met een laag savooiekoolbladeren. Druk aan met je handen.
Leg er nog een laag vlees op en bedek met savooiekool. Nog een laatste laag vleesmengsel, vorm alles tot een rol en omwikkel met de ham.
Bak het gehaktbrood 50 minuten. De kerntemperatuur in het midden van het vlees moet 85 graden bedragen. Bestrijk het met appel- of abrikozengelei terwijl het nog warm is.