Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Tussendoortje
Porties 4personen
Ingrediënten
6paprika's2 gele, 2 groene en 2 rode
2tomaten
2 uien
4elzonnebloemolie
1tlsuiker
paprikapoeder
½tlzout
600mlgroentebouillon
4eltomatenpuree
200grundergehakt
1blikjemaïs
1ui
½teenknoflook
½bosjepeterselie
1ei
250mltomatenpuree
160grijst
1zaksaffraan
olijfolie
400mlwater
nootmuskaat
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 ° C. Verhit de olie of boter op het fornuis en laat de rijst hierin doorschijnend zweten. Voeg saffraan en een beetje zout toe, roer goed. Giet er 400 ml water overheen en breng aan de kook. Dek af en kook 30 minuten in de oven.
Was ondertussen de paprika's goed, snijd het bovenste kwart van elke peul af. Maak de peulen los van de kern en de witte binnenmuren. Snijd voor de tomatensaus de tomaten in kleine stukjes.
Schil de uien, snijd ze fijn en fruit ze in 1 eetlepel zonnebloemolie, voeg de tomaten toe, laat ze even sudderen en breng op smaak met suiker, veel paprika, zout en tomatenpuree.
Verhit intussen 2 eetlepels olie en fruit hierin het gehakt. Schil 1 ui en het teentje knoflook, hak fijn en fruit in 1 eetlepel olie in een pan. Voeg de mais toe en bak kort mee. Voeg het gehakt toe en bak 5 minuten.
Spoel de peterselie af met koud water, giet af en hak fijn. Voeg het gehakt, ei en peterselie toe, breng op smaak met nootmuskaat, paprikapoeder, peper en zout en kneed alles goed door. Vul de paprika's met het gehaktmengsel.
Giet de tomatenpuree in een ovenschaal, doe de paprika's erin en bak in een voorverwarmde oven op 200 ° C gedurende 20 minuten. Serveer de paprika's over de rijst.