Kruid 1 ui met 2 kruidnagels (snijd ze ui en tweeën en steek een kruidnagel in elke helft). Snijd 3 uien in dunne ringen. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Was de paprika's en snijd ze in stukjes.
Snijd het vlees in hapklare stukjes en bak ze in porties in hete olie in een pan, licht peperen en zouten, en bewaar in een kom.Verlaag vervolgens het vuur een beetje, fruit de uienringen in de pan tot ze lichtbruin zijn en meng met het zoete paprikapoeder.
Voeg nu het vlees toe aan de uien, meng alles goed en blus af met de vleesbouillon. Voeg dan de tomaten met sap toe. Breng op smaak met marjolein en de laurierblaadjes en voeg de ui met kruidnagel toe aan de soep. Snijd de chilipepers fijn en voeg toe aan de soep.
Dek af en laat ongeveer 1¼ uur op een zacht vuur sudderen, tot het vlees gaar is. Voeg nu de voorbereide paprika's en aardappelen toe aan de pan en laat de stoofpot sudderen tot de groenten net gaar zijn, maar niet te zacht. Verwijder de ui met kruidnagel en laurierblaadjes en breng de stoofpot opnieuw op smaak met chilipoeder, peper en zout.