Doe de bloem in een kom en meng met de melk tot een gladde massa. Voeg het ei toe en roer goed door. Voeg eventueel een beetje water toe en breng op smaak met peper en zout. Was de peterselie, schud droog en hak fijn. Meng de helft door het beslag. Laat dit een beetje wellen.
Verhit een beetje boter in een anti-aanbak pan, voeg een kleine lepel beslag toe, draai en kantel de pan om het beslag gelijkmatig te laten stromen en bak de pannenkoeken aan elke kant in ongeveer 2 minuten goudbruin. Zet opzij, laat afkoelen en doe hetzelfde met de rest van het deeg.
Voor de stoofpot de groenten wassen, schoonmaken en fijnhakken. Schil de ui en knoflook, hak fijn en fruit in een pan met hete olie tot ze glazig zijn. Voeg de groenten toe, bak even mee en giet de bouillon erbij. Laat ca. 20 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn.
Rol de pannenkoeken op en snijd ze in fijne reepjes. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat, verdeel over 4 kommen, voeg de reepjes met de kruiden toe en serveer.