Peper en zout de poot, bak alles in geklaarde boter. Snijd de uien in partjes en fruit ze. Doseer de kruiden naar smaak en fruit ze mee. Pers de sinaasappels uit en voeg het sap toe.
Doe alles in een braadpan met deksel. Verwarm de oven voor en kook ongeveer 2 uur op 150°. Voeg eventueel wat bouillon toe. Pureer (of zeef erdoor) de uien in de sausvloeistof, zout en peper indien nodig.
Schil voor de gratin de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Meng de melk en room, voeg de knoflook fijngehakt of uitgeperst toe, voeg een beetje zout en peper en rozemarijn toe en breng aan de kook met de aardappelschijfjes, laat dan 10 minuten sudderen, onder regelmatig roeren.
Beboter een ovenschaal, giet het aardappelmengsel erbij, bestrooi met kaas en bak in een voorverwarmde oven op 220° gedurende ongeveer 15-20 minuten.
Snijd het vlees in plakjes (het kan een beetje uit elkaar vallen) en serveer in de saus met de aardappelgratin.