Kook de pasta in kokend gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Kook de erwten de laatste 3 minuten mee.
Maak de champignons schoon, was ze eventueel en snijd ze in kleine stukjes. Maak de lente-uitjes schoon, was ze en snijd ze in ringetjes.
Was de basilicum, schud droog, hak, hak de cashewnoten fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een pan, fruit de champignons ongeveer 5 minuten, fruit de lente-uitjes en cashewnoten kort. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta en erwten af. Meng met de basilicum, ham, bosui, ongeveer driekwart van de cashewnoten en champignons.
Vet de ovenschaal in en bestrooi met paneermeel. Verdeel het pastamengsel er goed in.
Meng eieren en melk. Breng op smaak met peper en zout. Giet over de pasta. Strooi er kaas over. Strooi tenslotte de resterende cashewnoten erover. Bak in een voorverwarmde oven (elektrisch fornuis 175 graden Celsius, hetelucht 150 graden Celsius, gasstand 2) in circa 30 minuten goudbruin.