Zout en peper het rundvlees, bak goed. Voeg vervolgens de geschilde en in blokjes gesneden uien en de geschilde en in plakjes gesneden wortelen toe. Blus af met de rode wijn en vul aan met warm water.
Laat het gebraad 1,5 - 2 uur stoven. Leg een uur voordat het gebraad klaar is de rode kool met de geschilde en in blokjes gesneden appels. Breng op smaak met laurierblaadjes en kruidnagel.
Kook voor de dumplings de aardappelen en laat ze afkoelen. Schil en pers door de spaetzle-pers. Meng met het zout en het aardappelmeel. Kneed met het water tot een zacht, plakkerig deeg, voeg eventueel nog wat water toe. Vorm knoedels en leg ze ongeveer 20 minuten in heet gezouten water. laten gaan. Het water mag niet koken. De dumplings zijn klaar als ze naar boven zwemmen.
Kruid de rode kool vlak voor het serveren met azijn en suiker.