350gchampignonsschoongemaakt en in vieren gesneden
25gbloem
300mlmelk
65mlroom
1tlpaprikapoeder
zout en peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. Meng de droge ingrediënten, zoals de Seitan fix, de gedroogde marjolein, de gedroogde basilicum, de gistvlokken en peper goed in een kom.
Pureer in een andere grote kom de natte ingrediënten, zoals de tofu, groentebouillon, sojasaus en arachideolie.
Hak de kappertjes fijn en voeg ze samen met de vochtige en gepureerde / gemengde ingrediënten toe aan de droge ingrediënten. Meng alles goed door elkaar en kneed dan met je handen tot een homogeen deeg. Vorm het deeg tot een brood dat iets kleiner is dan een cakevorm, want het braadstuk wordt tijdens het bakken groter. Wikkel het brood in bakpapier en vervolgens in aluminiumfolie. Leg ze vervolgens in de broodvorm en bak ze 2 uur in de hete oven.
Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking. Smelt voor de saus de boter in een steelpannetje en kook hierin de champignons tot ze bijna zacht zijn. Voeg de bloem toe en bak even mee. Voeg al roerend melk en room toe. Aan de kook brengen. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Laat 10-15 minuten sudderen, af en toe roeren.
Haal dan het braadstuk uit de oven en laat het een paar minuten rusten. Wikkel dan voorzichtig uit de folie en bakpapier en serveer bij de pasta.