Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookies.
Lees hier alles over onze privacy & cookies.

Je wilt nog zoveel leren, maar het leven staat in je weg. Je wilt nog Spaans leren en een wereldreis maken, maar dat moet nog even wachten, want je hebt het zo druk met leven. Jammer eigenlijk. Het stellen van doelen is dan misschien wel leuk en inspirerend, maar van uitstel komt nog altijd afstel.

Met een 52 WEKEN serie ontvang je een jaar lang elke week tips, motivatie, ideeën, recepten en nog veel meer, over bepaalde onderwerpen. Onderwerpen waar je van kunt leren, die je inspireren, die je uitdagen, maar ook die je meteen kunt toepassen.

Lees hieronder welke onderwerpen er zijn

52 weken
GEWONE DINGEN ONGEWOON GEBRUIKEN

Wist je dat je een heleboel voorwerpen die je toch in huis hebt, ook uitstekend voor andere doeleinden kunt gebruiken?
De suggesties in deze mail serie besparen je werk, geld en tijd en brengen je ongetwijfeld op nog meer ideeën om schijnbaar nutteloze dingen vaker te gebruiken.

52 weken
HERGEBRUIKEN

Gun oude spullen of koopjes van de rommelmarkt een nieuw leven en lever zo tevens een bijdrage aan het verkleinen van de afvalberg.
De beschreven technieken, de restauratietips en de ideeën voor alternatieve bestemmingen helpen je misschien zelfs aan een nieuwe hobby.

52 weken
SELFMADE

Recepten en bereidingen van producten die je doorgaans koopt.

Waarom zou je meer betalen dan nodig is? Allerlei producten die je gewoonlijk kant-en-klaar koopt, zoals sauzen, cosmetica, schoonmaakmiddelen, etc., kun je zelf maken.
Het is goedkoper, zonder dure verpakkingen en je bepaalt zelf de samenstelling, zodat je ongezonde conserveringsmiddelen kunt vermijden.

52 weken
BELEVEN

Reizen, cultuur, beleving, kunst, ontspanning, doe-het-zelf.
Degenen die reizen, ervaren niet alleen iets nieuws, maar ontdekken ook andere recepten, verser voedsel, ongewone gerechten en mensen die leven voor voedsel. Soms vinden we onszelf pas als we de moed hebben om onze vertrouwde wereld te verlaten. En nieuwe dingen uitproberen versterkt niet alleen ons zelfvertrouwen, maar ook onze mentale gezondheid.
Wat inspireert ons? Wat geeft ons een andere kijk en tegelijkertijd innerlijk evenwicht? Het zijn andere mensen. En ontmoetingen met hen maken ons rijker, elke dag opnieuw.
Of het nu gewoon voor een weekend in een onbekende stad in de buurt is of de reis waar je al je hele leven van droomt. Wie reist, ontdekt niet alleen nieuwe dingen, maar ontdekt ook zichzelf.
Je leest het goed, deze serie mails laat je zien wat je allemaal kunt ontdekken buiten je huis.
LET OP: Deze serie zal voornamelijk over de mooiste plekjes in Duitsland gaan, omdat ik daar tenslotte woon.

52 weken
BASIS HUISHOUDEN

Deze serie mails is bedoeld voor iedereen die het huishouden niet of nog niet is bijgebracht.
De mails bevatten handige tips om het huishouden zo snel en efficiënt mogelijk te runnen. Misschien doe jij er nu een half uur over om je beddengoed te wisselen, maar met deze tips is het in de helft van de tijd gedaan. Deze serie mails verklapt de beste handigheidjes uit het huishouden. Of het nu gaat om de was of het poetsen van de badkamer, met deze tips heb je allemaal zo gedaan, ook al heb je geen basis huishoudkennis.

52 weken
KEUKENTIPS

Van praktische tips voor in de keuken, tot nieuwe recepten met verse groente uit je eigen tuin en van levensmiddelen die kwaaltjes kunnen voorkomen tot hoe je levensmiddelen op de juiste manier moet invriezen.
Je leest het al: Allerlei onderwerpen over eten, koken en de keuken komen voorbij in deze mailserie met keukentips.

52 weken
KRUIDEN IN DE TUIN

Waarom zelf kruiden kweken? Tegenwoordig kun je in elke supermarkt verse en gedroogde kruiden kopen. De meeste mensen kennen het zelfs alleen in deze vorm.
Het is een unieke ervaring om meer over deze planten te leren door ze zelf te kweken. Dit verandert onvrijwillig de relatie die je met hen hebt.
Je leert kruiden meer waarderen doordat je de hele levenscyclus van de plant leert kennen. De relatie met de omgeving in het algemeen wordt ook intenser.
Maar er zijn meer goede redenen om het eens te proberen.

52 weken
WASTIPS

De onmisbare en handige tips uit deze mailserie geven je een duidelijk antwoord op al je was-vragen en je vindt er alles in wat je moet weten om ervoor te zorgen dat je was perfect schoon wordt.
Van het op de juiste wijze sorteren van wasgoed en de specifieke behandeling van de verschillende soorten textiel, tot een aantal gouden droog- en strijktips.
Verder biedt deze serie je eerste hulp bij was-ongelukjes evenals de juiste behandeling van de meest voorkomende vlekken.

52 weken
KRUIDEN IN DE KEUKEN

Ik ben een ontzettende fan van kruiden, dat had je misschien al gemerkt. Ik gebruik ze dan ook bijna dagelijks, voor allerlei doeleinden.
In deze serie mails ontvang je een breed scala aan suggesties voor kruiden om in de keuken te gebruiken. Ongecompliceerde recepten zullen je verrassen met heerlijke combinaties van smaken.
Mensen hebben van oudsher hun gerechten altijd op smaak gebracht met kruiden en zo zijn er gerechten ontstaan met ‘normale’ lokale kruiden.
In Kruiden in de Keuken leer de keukenkruiden kennen en wat je er allemaal mee kunt doen.

52 weken
VLEKKEN VERWIJDEREN 100% NATUURLIJK

Een poetser of niet, iedereen weet dat hygiëne in huis belangrijk is. Maar om het huis schoon en hygiënisch te houden, worden er vaak te veel niet-biologische producten gebruikt.
Deze handige mailserie biedt je daarom veilige, biologische en doeltreffende alternatieven voor de chemische schoonmaakmiddelen die gebruikt worden het schoonmaken in en rond het huis.
Goedkoper, gezonder en beter voor het milieu!

52 weken
FINANCIËN

Een belangrijk onderdeel van het huishouden zijn de financiën. Gezonde financiën zorgen voor een gezond lichaam. Geldproblemen zorgen vaak voor lichamelijke klachten. Zorg dat je dit niet overkomt. Tijdens deze serie ontvang je tips over geld, verzekeringen, belastingen, pensioen, werk, etc., maar leer je ook hoe je moet budgetteren om een gezond huishoudboekje te voeren.

52 weken
KRUIDEN EN GEZONDHEID

Gezond leven met kruiden. Tijdens deze serie leer je wat kruiden kunnen doen voor je gezondheid en welzijn.
In onze hectische wereld wordt het steeds belangrijker om vitaliteit op te bouwen en te behouden.
Door gericht gebruik te maken van de genezende eigenschappen van bepaalde kruiden kun je in de eerste plaats voorkomen dat bepaalde problemen optreden.

52 weken
OPRUIMEN

Rommel zorgt ervoor dat het overal chaos is, in je huis en in je hoofd. Het zorgt er ook voor dat je huishouden stagneert.
Als je teveel spullen hebt om schoon te houden, zal het je nooit lukken om het huishouden op orde te krijgen.
Opruimen is een eerste vereiste om een schoon huis te krijgen. Geen idee waar je moet starten? Tijdens deze serie krijg je een jaar lang elke week een opdracht, tips en aanwijzingen.

52 weken
GOED VOELEN

Je goed voelen, bij jezelf zijn, ontspannen, gezond blijven, langer leven, natuur, allemaal onderwerpen die in deze reeks aan bod komen.
Ons lichaam is een klein wonder. Maar daar zijn we ons veel te zelden van bewust. Of we gezond blijven, hangt slechts gedeeltelijk af van onze genen, maar vooral van de liefde voor onszelf.
Wat is de beste manier om te ontspannen, hoe leer je nieuwe dingen die goed voor je zijn? Hoe zit het met yoga of meditatie?

52 weken
WOON IDEEËN

Advies, deskundige tips & oplossingen. Of het nu gaat om het renoveren van je keuken, hoe je heerlijk vakantie kunt vieren op je balkon of welke raambekleding er het beste in jouw interieur past; allerlei onderwerpen die gaan over ‘fijn wonen’ komen voorbij.
Het geeft je net even dát idee, waar je zelf niet op gekomen was.
Wil je een nieuwe inrichting, maar geen idee welke kleuren je moet kiezen? Met de tips in deze mails weet je waar je rekening mee moet houden en wat er in de mode is.
Niet alleen tips voor binnen, maar af en toe komt er zelfs een tip voor buiten voorbij.

52 weken
OP JEZELF WONEN

Deze serie is met name bedoeld voor iedereen die voor het eerst op zichzelf gaat wonen, hetzij op kamers, hetzij in je eerste eigen woning.
Op jezelf wonen betekent echter, naast meer vrijheid, ook meer verantwoordelijkheden.
Je moet je huis schoonhouden, er gaat weleens iets kapot en je moet goed op je centen passen. Dat betekent dus aanpakken!
Ongetwijfeld zijn er taken in en om het huis, die je nog niet zo goed beheerst. Hindert niet, zo zijn we allemaal begonnen.
Deze serie geeft je een steuntje in de rug met de beste tips en trucs om direct mee aan de slag te gaan. Als je namelijk weet hoe het moet, is het niet zo moeilijk meer en kun je ten volle genieten van het op eigen benen staan!

52 weken
WAT KRUIDEN DOEN

Deze mailserie bevat ‘portretten’ van 70 kruiden en bloeiende planten die gemakkelijk te kweken zijn en bijzonder geschikt zijn voor culinair en medicinaal gebruik.
De portretten beschrijven eigenschappen, effecten en toepassingen van de planten en zijn als volgt gestructureerd: Botanische naam en familie, geschiedenis, beschrijving en teelt, actieve ingrediënten, waarschuwingen en culinair en medicinaal gebruik.

52 weken
HUISHOUDTIPS

Tips en trucs die het werken in en rond het huis een stuk gemakkelijker maken. Je kunt ermee zowel geld, tijd als kracht besparen en het milieu ontzien, omdat de oude huismiddeltjes vaak het gebruik van dure en milieuvervuilende chemische middelen kunnen voorkomen. Probeer het, ook met niet-conventionele middelen zijn vaak verrassende resultaten te boeken.