Door onze website te gebruiken ga je akkoord met de cookies. Lees hier meer informatie.

Privacy & Cookies

Allereerst; ik haat ook spam. Dat betekent dat ik met jouw gegevens net zo omga als dat ik wil dat jij met mijn gegevens omgaat. Duidelijk? Als je nu knikt dan ben ik klaar. Maar helaas… zo werkt het voor de wet niet. Iets met de Wet Bescherming Persoonsgegevens.
Dus ik zal heel netjes hier verklaren wat ik met jouw persoonlijke gegevens doe, en wat ik er juist NIET mee doe.

Cookies

Om informatie te verzamelen maakt deze website gebruik van cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website goed te laten werken. Een cookie is een klein bestandje met informatie dat door deze website wordt meegestuurd en op de harde schijf van jouw computer wordt geplaatst. Dit gebeurt overigens niet alleen door mijn website, maar alle websites die je op het internet bezoekt. De reden hiervoor is dat wanneer je nogmaals de website bezoekt het niet alle informatie opnieuw hoeft te laden, maar uit de cookie kan halen.

Je kunt het gebruik van cookies op elk moment uitschakelen door specifieke browserinstellingen te wijzigen.

Externe leveranciers, waaronder Google, gebruiken cookies om advertenties weer te geven op basis van eerdere bezoeken van andere gebruikers aan andere websites.
Door het gebruik van advertentiecookies kan Google en haar partners advertenties weergeven op basis van bezoeken aan sites op internet.
Gebruikers kunnen zich afmelden voor gepersonaliseerde advertenties door naar de Advertentie-instellingen te gaan.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Waar is Mam gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Waar is Mam gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven.

Google Analytics

Omdat ik graag wil weten hoe jullie (mijn bezoekers) mijn website gebruiken en op mijn website terecht zijn gekomen maak ik gebruik van Google Analytics. Aan de hand van de door hun verzamelde gegevens kan ik mijn website beter werkend maken voor jullie. Om die gegevens te verzamelen plaatst Google ook cookies. Ik ontvang daarvan geen IP-adressen of andere persoonsgegevens.  Ik heb Google geen toestemming gegeven om de informatie die zij verzamelen via de cookies te gebruiken voor andere Google diensten. De verzamelde informatie van Google slaan zij op en wat zij hiermee doen en wat hun beleid is kun je hier vinden.

Via je browserinstellingen kun je cookies verwijderen of uitschakelen. Meer informatie over cookies kunt u vinden op de website van ConsuWijzer.

Privacy Abonnees

Ik bied abonnees van onze e-maillijst gratis informatie aan. Lezers kunnen ervoor kiezen om hiervoor een naam en e-mailadres op te geven. Ik deel die informatie met niemand en stuur nooit spam. Ik stuur informatieve e-mails met informatie over onderwerpen die voorkomen op de blog. Abonnees kunnen zich op elk gewenst moment afmelden voor deze lijst door op ‘uitschrijven’ onderaan de e-mail te klikken.

We zijn GDPR-compatibel – GDPR-beleid

Firma Huishouden is in overeenstemming met GDPR en de e-mailserviceprovider is MailerLite.

Het recht om vergeten te worden

Het recht om te worden vergeten is een GDPR-mandaat waarmee abonnees kunnen vragen om alle bijbehorende gegevens te verwijderen.

  • Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven voor mijn e-mails en verzoeken dat ik al je gegevens verwijder en ik zal deze in zijn geheel verwijderen.
  • Onder GDPR heeft elk van onze abonnees in de EU het recht om te wissen (of het recht om te worden vergeten), wat betekent dat zij contact met mij kunnen opnemen en ik en mijn mailserviceprovider zullen al hun persoonlijke gegevens van alle systemen verwijderen.
  • Ook staat onderaan elke verzonden e-mail een link waarmee je je kunt afmelden.
  • Ook aan de onderkant van de e-mails, herinner ik je eraan waarom je deze e-mail ontvangt.

Bewijs van toestemming van de abonnee

Wanneer een abonnee zich aanmeldt om deel te nemen aan mijn mailinglijst, krijgen ze een dubbele opt-in waarbij ze hun abonnement moeten bevestigen om lid te worden van de lijst en om het inschrijf cadeau te ontvangen. De inschrijfformulieren van MailerLite creëren automatisch een bewijs van toestemming door het IP-adres, de locatie, de datum, het tijdstip en de bron van het toestemmingsformulier vast te leggen. Deze informatie zal de documentatie verstevigen van waar, wanneer en hoe abonnees hebben ingestemd.

Ik pas de hierboven genoemde GDPR-conformiteitsfactoren toe op iedereen op mijn lijst, ongeacht hun nationaliteit.

Beleid voor reacties

Deze blog is bedoeld als een plaats van advies en tips voor zijn lezers. Ik streef ernaar om informatieve en interessante inhoud op een positieve en prettige manier te posten, en dit beleid strekt zich uit tot de commentaarsectie. Lezers worden verwelkomd om commentaar te geven op alle berichten,

Wees vriendelijk en respectvol voor anderen op de manier zoals jij ook behandeld wilt worden. Elke taal die homofoob, seksistisch, racistisch of anderszins hatelijk is, wordt niet getolereerd. Dergelijke opmerkingen worden verwijderd en de commentator kan worden verboden, ter beoordeling van de moderators van de website.

Uw acceptatie van deze voorwaarden

Door deze website te gebruiken, geef je aan dat je akkoord gaat met dit beleid. Als je niet akkoord gaat met dit beleid, gebruik dan mijn website niet. Als je de website blijft gebruiken na het plaatsen van wijzigingen in dit beleid, word je geacht deze wijzigingen te aanvaarden.

Persoonlijke gegevens bestelling

De persoonlijke informatie die je mij stuurt voor het ontvangen van een bestelling zoals je naam, adres en e-mailadres, sla ik op om alleen daarvoor te gebruiken. Of, in uiterste gevallen, contact met je op te nemen. Hier moet dan wel een noodzakelijke reden voor zijn, zoals het beantwoorden van vragen of het toezenden van iets. Deze persoonlijke gegevens worden nooit openbaar gemaakt of aan derden gegeven.

De persoonlijke informatie die je mij stuurt voor het ontvangen van een bestelling, zoals je naam en adresgegevens, sla ik op om alleen daarvoor te gebruiken. Het is daarom een voorwaarde om deze gegevens te verstrekken, simpelweg omdat ik je anders niets kan sturen.

Je hebt als verstrekker van gegevens altijd het recht op inzage in deze gegevens, het recht van rectificatie en recht om de gegevens te laten wissen. Elke persoon mag tegen de verwerking van zijn of haar gegevens bezwaar maken en heeft een recht van klagen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over hoe ik met de gegevens omga.

De toestemming aan mij om je persoonlijke gegevens te gebruiken kun je altijd intrekken. Als je mij persoonlijke gegevens hebt doorgegeven om een nieuwsbrief te ontvangen, dan kun je via de footer van de nieuwsbrief je uitschrijven en heb je de toestemming ingetrokken. Heb je mij persoonlijke gegevens doorgegeven door een bestelling die verstuurd moest worden, dan kun je mij mailen om je gegevens te verwijderen, en heb je hiermee je toestemming ingetrokken. De contactgegevens hiervoor staan onderaan deze pagina.

Je persoonlijke gegevens worden bewaard totdat jij jezelf uitschrijft in geval van een nieuwsbrief. De persoonlijke gegevens die zijn verstrekt in geval van een bestelling worden gewist na 3 jaar, tenzij jij eerder gebruik maakt van je recht op toestemming.

Je persoonlijke gegevens worden bewaard door mij en mijn mailhost Mailerlite. De privacy verklaring van Mailerlite vind je hier. Verder is er niemand die inzage heeft of krijgt in jouw persoonlijke gegevens.

Ik kan geen persoonlijke gegevens verwerken d.m.v. geplaatste cookies. Net zo min heb ik invloed op het gebruik van de cookies via de social media kanalen die jij en ik gebruiken.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Firma Huishouden verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

– Voor- en achternaam
– Geslacht
– Adresgegevens
– Telefoonnummer
– E-mailadres
– IP-adres
– Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
– Locatiegegevens
– Gegevens over jouw activiteiten op onze website
– Bankrekeningnummer

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via helga@firmahuishouden.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Waar is Mam verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

– Het afhandelen van jouw betaling
– Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
– Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
– Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
– Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
– Om goederen en diensten bij je af te leveren
– Waar is Mam analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Waar is Mam bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.

Delen van persoonsgegevens met derden

Waar is Mam verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Dit kun je zelf doen via de persoonlijke instellingen van jouw account. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door ons bedrijf en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Wil je gebruik maken van je recht op bezwaar en/of recht op gegevensoverdraagbaarheid of heb je andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek naar helga@firmahuishouden.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Waar is Mam zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op jouw verzoek reageren. Waar is Mam wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Waar is Mam neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via helga@firmahuishouden.nl

Ik zal nooit persoonlijke informatie met derden delen en ik zal ook geen informatie over je bezoek aan deze blog opslaan anders dan om je inhoud en leeservaring te analyseren en optimaliseren door het gebruik van cookies.

Dit privacybeleid kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd en is voor het laatst bijgewerkt op 5 mei 2018. Als je vragen hebt kun je contact opnemen via onderstaand e-mailadres.

Contactgegevens

Firma Huishouden is een onderdeel van Waar is Mam
KvK 67839088
info@firmahuishouden.nl