Groene aanslag verwijderen op tegels en terrashout doe je snel en grondig met soda. Ook tuinmeubels maak je in een handomdraai schoon. Haal voor de voorjaarsschoonmaak soda in huis. Het is mild, milieuvriendelijk, voordelig en zuinig in gebruik: je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig voor een groots effect.

Wat is groene aanslag

Groene aanslag is een verzamelnaam voor mossen en algen die zich gedurende de donkere en vochtige dagen ontwikkelen. Vooral plekken waar minder licht komt slaan groen uit waardoor je tuin snel een onverzorgde aanblik krijgt.

Gelukkig kun je deze groene aanslag gemakkelijk verwijderen met behulp van Tricel Soda. Tricel Zilver soda is een natuurlijk schoonmaakmiddel met een krachtige en zuiverende werking.

Dit kan ook met zilver soda

Voeg soda toe aan je wasmiddel om de waskracht te versterken of aan je schoonmaaksop om de reinigende werking te versterken.

Zilver soda voor een zuiverende en ontsmettende werking bij wondjes.

Het is te gebruiken voor de gootsteen, afvoerputje en doucheputje. Strooi wat soda in het gewenste putje en overgiet het met kokend water.

Je kan het ook gebruiken om ontstopping te voorkomen door het om de zoveel tijd te gebruiken. Juist daarom staat deze huishoudtaak periodiek op ons huishoudschema, om je eraan te herinneren.

Heel fijn, want er komt geen chemisch spul aan te pas en dat is beter voor je leidingen.

♥ LEESTIP: Baking Soda, 50 manieren om dit wondermiddel te gebruiken

Groene aanslag verwijderen met soda doe je zo

  1. Neem een emmer water en meng 10 gram soda per liter water.
  2. Giet het mengsel over de aanslag en schrob de aanslag weg met een harde borstel.
  3. Vervolgens spoel je de stoep na met de tuinslang voor een stralend schoon resultaat.
  4. Als je erg veel groene aanslag hebt voeg je iets meer soda toe en laat je het wat langer inwerken.

Tricel Soda kent 1001 toepassingsmogelijkheden. Op www.schoonmakenmetsoda.nl vind je nog veel meer toepassingsmogelijkheden.

▼ Bewaar de tips op je eigen Pinterest bord ▼

Groene aanslag op tegels verwijderen met soda
Vragen over soda
Wat kun je doen met (baking) soda?

Er zijn honderden manieren om (baking) soda te gebruiken. In dit artikel noem ik er 50 om dit wondermiddel te gebruiken.

Wat mag je niet schoonmaken met soda?
Deze dingen kun je daarom beter niet schoonmaken met het zuiveringszout:
  • Aluminium potten en pannen. Zo goed als alle pannen en potten kun je schoonmaken met baking soda, behalve degenen die gemaakt zijn van aluminium
  • Marmeren werkblad
  • Goud gekleurde items
  • Zilver bestek
Kun je ontsmetten met soda?

Badjes met huishoudelijke reinigingsoplossingen zoals Biotex of soda worden ontraden in de nieuwe richtlijn voor behandeling van acute wonden. De middelen vergroten de kans op infectie, vertragen de genezing, zorgen voor maceratie van de huid, en zijn belastend voor de patiënt.

Kan soda in de wasmachine?

Met een halve kop soda (niet hetzelfde als baksoda) of een fikse scheut natuurazijn in de lege trommel (dus niet in de zeeplade) draai je een wasprogramma op 90 graden. De hoge temperatuur en het schoonmaakmiddel lossen kalk, vet en vuil op en zorgen ervoor dat de was weer lekker ruikt.

Wat is het verschil tussen baking soda en soda?

Baking soda en soda doen in basis hetzelfde: ze binden zuur. Maar het verschil zit 'm in het feit dat gewone soda, ook wel kristal soda of schoonmaaksoda genoemd, zuur twee tot wel drie keer sterker bindt dan baking soda.

Verkrijgbaar bij