Voorjaar! Eindelijk! En die zón, ik kan er zó van genieten. Ik ben dan ook al heel druk met het vullen van mijn buitenpotten. Ik weet dat het niet aan te bevelen is, “te vroeg” wordt dan gezegd, “niet voor 16 mei”, maar ik wil kleur, inclusief groen, in mijn tuin en op mijn terras!

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Planten zorgen voor rust en meer dan ooit hebben we dat nu nodig. De behoefte om weer één te zijn met de natuur. Na alle rampen, de pandemie, de oorlog, ons milieu, de opwarming van de aarde; alles waar iedereen zich zorgen om maakt. Omring jezelf daarom met groen en kleur en zon!

Heb je geen tuin? Geen probleem, want ook een huis of een balkon kan wel wat groen, kleur en natuur gebruiken.

Een goede pot is de basis voor elke blije plant en dit seizoen groeien en bloeien ze dat het een lieve lust is.

Al in het najaar schreef ik over Elho, het familiebedrijf dat kunststof plantenbakken maakt van afval plastic. De vele collecties die ze hebben bewijzen hoeveel schoonheid er in afval zit. De meeste potten zijn gemaakt met gerecycled materiaal en gaan jaren mee. Een makkelijke, groene keuze waar ik, en ik denk ook jij, en onze planten heel blij van worden.

Hieronder laat ik je de nieuwe voorjaarscollectie van Elho zien

Geen gemaar met een waterreservoir

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je planten in én rondom je huis. Dat vereist goede verzorging. Laat je niet afschrikken; met de greensense aqua care potten van elho is verzorgen een makkie.

De potten hebben namelijk een ingebouwd waterreservoir zodat je nooit meer te veel of te weinig water kunt geven. Het handige metertje geeft op tijd aan wanneer je plant water nodig heeft.

Naast dit vernuftige systeem is de greensense aqua care ook nog een absolute verrijking binnen- en buitenshuis dankzij het minimalistische design en de twee tinten grijs.

Strakke bak

Maak het voorjaar intenser met potten vol kleur en verse kruiden! - potten

Je weet wat ze zeggen: less is more. Maak van je tuin een oase van rust met de nieuwe vivo next bakken. Door de geometrische vormen van de matte plantenbakken krijgt je tuin een strakke designlook.

De vivo next is uitgevoerd in grijze, witte en zwarte tinten en omdat elho het je graag gemakkelijk maakt, zitten er onder de nieuwe generatie plantenbakken ook wieltjes. Wel zo handig met verplaatsen én geschikt als binnen- en buitenbak dankzij een afsluitbare afvoer onderaan de pot.

Dankzij deze afvoer kan er een laagje water overblijven in de pot, zo heb je ook in drogere tijden geen omkijken naar je planten.

Trendy balkonklassiekers

Maak het voorjaar intenser met potten vol kleur en verse kruiden! - potten
Maak het voorjaar intenser met potten vol kleur en verse kruiden! - potten

We hebben allemaal de behoefte aan een groen uitzicht, en niet getreurd, want ook met een balkon kun je alle kanten op. En met alle kanten bedoelen we écht alle kanten.

De klassieke ronde vibia campana potten zijn namelijk uitgebreid tot een ware balkonlijn. Met potten die je langs, onder en naast elkaar kunt hangen, steelt jouw balkon de show.

De potten die klassiek maar toch speels zijn, zijn verkrijgbaar in frisse kleuren zodat je je balkon alvast helemaal zomerproof kunt maken. Zo ben je ondanks dat je geen tuin hebt toch omringd door een kleurrijke oase.

Ook voor de kleinste

Maak het voorjaar intenser met potten vol kleur en verse kruiden! - potten

Niets geeft zo veel voldoening als verse kruiden uit eigen tuin. En wees er op tijd bij, want wist je dat het voorjaar de beste tijd is om je kruiden te planten? Zo’n kruidentuintje is niet alleen leuk, het is ook nog eens duurzaam (je gebruikt toch geen pesticiden op je basilicum?), lekker en rustgevend.

Of je nu een grote tuin of een klein balkonnetje hebt, een ronde greenville pot mag gewoon niet ontbreken.

De lijn is uitgebreid met extra potten voor kleine planten en dus ook voor kruiden.

Daarnaast is er een geüpdatete bak voor aan je balkon, maar ook binnen staan de aardetinten gezellig. Je weet zeker dat jouw eigen kruiden optimaal zullen groeien door de greenville potten mét ingebouwd waterreservoir.

Geef je kruiden de ruimte

Maak het voorjaar intenser met potten vol kleur en verse kruiden! - potten

Krijg je geen genoeg van al dat verse eten?

Dan is de green basics stack & grow lijn écht iets voor jou. De kratjes hebben grote openingen zodat je planten genoeg licht, zuurstof en ruimte hebben én jij kunt er ook nog eens gemakkelijk bij.

Daarnaast wegen ze bijna niks en zijn ze stapelbaar, zo breng jij jouw urban farming skills naar nieuwe hoogtes.

Kruiden uit eigen tuin?

Ik ben dol op kruiden uit eigen tuin.

Tegenwoordig kun je in elke supermarkt verse en gedroogde kruiden kopen. De meeste mensen kennen ze alleen in deze vorm. Het is een unieke ervaring om meer over planten te weten te komen door ze zelf te kweken. Dit verandert onvrijwillig de relatie die je met hen hebt.

Zelf je kruiden kweken en er jarenlang plezier van hebben is bovendien een veel voordeligere keuze, dan ze uit de supermarkt te halen. Deze laatste zijn erop gekweekt om maar een paar weken te leven. Daarna moet je weer nieuwe kopen als je dol bent op verse kruiden.

Zelf kruiden kweken geeft zoveel voldoening

Wie een kruidenbed plant, kan experimenteren met kleuren, vormen en geuren. Ogen, neus en smaakzin krijgen allemaal waar voor hun geld.

Het is een fijn gevoel om op een warme zomeravond door de tuin te lopen, hier en daar een blad te plukken en het resultaat te ruiken en te proeven.

Het maakt je ook een beetje trots om de kruiden te oogsten die je zelf hebt gekweekt voor je thee of in de keuken. Elke dag, ook in de winter, kun je bloemen of bladeren plukken.

En er zijn nog zoveel meer voordelen die verse kruiden uit eigen tuin hebben.

Ben je geïnteresseerd hiernaar? Binnenkort start een nieuwe mailserie KRUIDEN IN DE TUIN. Wil je meer informatie kijk dan hier.

Wil je de start van deze mailserie niet missen? Abonneer je dan op Weekend Leesvoer.
banner-win-enquete