Als je dit artikel leest, komt dat waarschijnlijk omdat je je zorgen maakt over wat er tijdens het schoonmaken met reguliere schoonmaakmiddelen in de lucht wordt gespoten of door de gootsteen wordt gespoeld. In dit artikel geef ik je tips over het verwijderen van vlekken, het gebruik van huismiddeltjes en recepten zonder chemicaliën.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Commerciële schoonmaakproducten kunnen gevaarlijk zijn

Het runnen van een huishouden kan heel dubbel zijn; terwijl je je best doet om je directe omgeving schoon te houden voor je gezin en jezelf, breng je misschien de gezondheid van alle huisgenoten en van het milieu in gevaar.

Je zorgt voor schone vloeren, stofvrije ruimtes, een aanrecht zonder bacteriën, glanzende meubels en vlekvrije, gewassen kleren, maar wat gebruik je om dat te bereiken?

Als je vertrouwt op niet-biologische commerciële schoonmaakproducten, kan het zijn dat je, terwijl je probeert een mogelijk probleem op te lossen, een ander creëert.

Gevaarlijke chemische producten

In een gemiddeld huis tref je allerlei gevaarlijke chemische producten aan:

  • in keukenkastjes
  • in badkamerkasten
  • op planken in de wasruimte
  • in de schuur
  • in de tuin
  • in de garage

Ze zijn misschien verpakt in kleurrijke, fraaie verpakkingen en de etiketten geven misschien een beeld van schoonheid en zuiverheid, maar de producten zelf bevatten soms stoffen waarvan je zou schrikken. Als je tenminste de eigenschappen en effecten ervan zou kennen.

Wist je bijvoorbeeld dat een oplosmiddel dat in veel gangbare niet-biologische wasmiddelen zit in verband wordt gebracht met ademhalingsziektes?

Spaar het milieu, elk stapje helpt

Het milieu wordt iedere dag overspoeld met vrachten chemicaliën in schoonmaakproducten die in en om het huis worden gebruikt. Die chemicaliën zijn niet de enige oorzaak van lucht- en watervervuiling, maar dragen er wel aan bij. Toch hebben we de keuze of we willen meewerken aan het gebruik van die chemicaliën.

Je vraagt je mogelijk af hoe je een ecologisch duurzame toekomst kunt creëren voor jezelf en je kinderen.

Onthoud dat iedereen een verschil kan maken en dat elk klein stapje helpt. Als je je daarvan bewust bent, kun je zoeken naar manieren om je bijdrage te leveren. Als het milieu ervan profiteert, zal je gezin dat ook doen.

Firma Huishouden helpt je bij groen huishouden

De mailserie van Firma Huishouden ‘Vlekken verwijderen 100% natuurlijk’ bied je vele manieren om dingen in en om je huis te veranderen. Je zult verrast zijn over de eenvoud en verbaasd zijn dat je om je huis schoon te houden slechts heel alledaagse producten nodig hebt, die volledig veilig zijn voor de gezondheid van je gezin en je omgeving.

Het gaat vaak om alledaagse middeltjes, zoals citroenen, zout of witte azijn, die bovendien ook veel goedkoper zijn.

♥ LEESTIP: Azijn, het veelzijdige natuurtalent

♥ LEESTIP: 5 Redenen waarom azijn in je washok hoort

♥ LEESTIP: Baking Soda, 50 manieren om dit wondermiddel te gebruiken

Gebruik natuurlijke producten en bescherm je gezin, je portemonnee en het milieu

Door biologische, niet-giftige producten te gebruiken voor het verwijderen van vlekken, ze je de gezondheid van je gezin en het milieu op de eerste plaats.

Ontdek hoe azijn in een handomdraai chocoladevlekken verwijdert, hoe keukenzout vlekken van rode wijn uit het tapijt doet verdwijnen en hoe zuiveringszout vet en olie te lijf gaat.

Mailserie VLEKKEN VERWIJDEREN 100% NATUURLIJK

In deze mailserie ontvang je een alfabetisch overzicht met allerlei vlekken en de eenvoudige middeltjes en behandelingen om deze te verwijderen. Met dit overzicht kom je tot een veilige, betere manier van schoonmaken.

Bovendien ontvang je na elke letter van het alfabet een overzicht in pdf om te downloaden en te verzamelen. Na 52 weken heb je dan je eigen Vlekken ABC gids.

huismiddeltjes en recepten zonder chemicaliën

Doeltreffende huishoudmiddeltjes en recepten zonder chemicaliën. Goedkoper, gezonder en beter voor milieu!

Deze mailserie verschijnt binnenkort, maar je kunt nu al een voorbestelling doen, dat scheelt je 10 euro!

Als je nu een pre-order plaatst voor de mailserie VLEKKEN VERWIJDEREN 100% NATUURLIJK ontvang je 10 euro korting! Plaats je pre-order hier of lees meer informatie.