Moederdag, de tweede zondag in mei. Vaak wordt aangegeven dat Moederdag in Amerika is ontstaan, ergens in de vorige eeuw, en daarna in Nederland is geïntroduceerd. Maar het vereren van moeders is een veel oudere traditie dan de moderne Moederdag en gaat terug naar het klassieke Griekenland. Deze had echter een meer kerkelijke inslag. Moederdag anno 2019 is voor vele moeders een dag die begint met een ontbijt op bed, een zelfgemaakt cadeau van de kinderen en veel liefde.

Zelfgemaakte cadeaus

Vaderdag en Moederdag staat bij ons in het teken van zelfgemaakte cadeautjes. Dit begint op school waar de juf hen begeleidt in het maken van de meest geweldige kunstwerken. En later moesten ze zelf iets bedenken en maken, met alle geheimzinnigheid eromheen. Ik heb er altijd van genoten.

Het is nu anders

Ik geniet nog steeds, maar anders. Ik geniet van het feit dat ze bij me zijn, hun best doen voor mijn ontbijtje en soms nog, heel lief, een liedje voor me zingen.

Nu ze ouder zijn en niet meer wíllen knutselen, maar ook Moederdag niet willen vergeten, kopen ze een kleinigheid. Ik heb lang tegengestribbeld (“Wees maar even creatief” en “Doe je best maar”), maar ik heb moeten toegeven aan het drukke studentenleven als argument.

Wanneer ben je moeder

Een moeder is een vrouw die er altijd is voor haar kinderen, die zich regelmatig zorgen maakt en die stiekem chocola eet in de badkamer. Een moeder vecht, geeft, bidt, werkt en geeft nooit op. Wat een moeder niet is, is perfect!

Moeder zijn is genoeg

Wanneer je kinderen van je houden en je nodig hebben, ben je goed genoeg.

Ik heb wel mijn best gedaan een zelfgemaakt cadeau te maken, speciaal voor jou.

Mijn Moederdag cadeau voor jou

De gedachte achter dit cadeau is om je te motiveren en een hart onder de riem te steken. Het is er om je 31 dagen lang een goed gevoel te geven. Een gevoel dat je goed genoeg bent. Moeder zijn is genoeg.

Mijn Moederdag cadeau voor jou

Download hier jouw Moederdag cadeau

Mijn Moederdag cadeau voor jou
Wil je dit cadeau bewaren? Pin deze afbeelding op je eigen bord.