In deze challenge IN 7 DAGEN DE ZOMER PUINHOOP OPRUIMEN gaan we gedurende 7 dagen elke dag iets opruimen en elke dag een deel van je huis schoonmaken. Op die manier heb jij straks een frisse start voor het komende seizoen om geheel blanco weer in je routine te komen.

De dagen binnen deze challenge zijn als volgt ingedeeld:

► OPRUIMEN, een bepaald thema of een bepaalde ruimte

► SCHOONMAKEN, in een bepaalde ruimte of van bepaalde spullen

► TIPS, hoe je het beste bepaalde dingen kunt schoonmaken

► NATUURLIJK SCHOONMAKEN, recepten voor natuurlijke schoonmaakmiddelen

We gaan dus niet alleen schoonmaken, maar eerst opruimen. Schoonmaken heeft namelijk geen zin in een rommelig huis.

Deze challenge verschijnt in de komende 7 dagen op de website. Doe wat nodig is en in je eigen tempo! Er worden aanwijzingen gegeven wat je kunt opruimen en schoonmaken na de zomer. Dit geldt uiteraard niet voor iedereen.

Het is geen wedstrijd, maar een gids met als resultaat …

Een georganiseerd, schoon huis, klaar voor het nieuwe seizoen!

Lees hier alle dagen in deze challenge terug:

Dag 1 Dag 2

OPRUIMEN dag 3

Vandaag ruimen we het zwembad op en alle kampeerspullen

Ik weet dat je het hele jaar door kunt kamperen, tenminste op sommige plaatsen, maar het eerste kampeerseizoen, tijdens de zomer, is voorbij. Dus ontdoe je van kampeerspullen en uitrusting die je nooit hebt gebruikt, of die kapot of versleten is tijdens je laatste reis van afgelopen zomer.

Nu het weer kouder wordt, wordt het ook tijd om het zwembad voor het seizoen op te ruimen of te sluiten. Dat maakt het de perfecte tijd om zwembadbenodigdheden en -uitrusting, evenals zwembadspeelgoed en zwemkleding op te ruimen.

SCHOONMAKEN dag 3

Vandaag is de badkamer aan de beurt.

Wederom niet de hele badkamer, want daar is a) geen tijd voor binnen deze korte 7 dagen zomeropruiming en b) komt de badkamer straks terug in je routine via het huishoudschema.

Er is natuurlijk enorm veel gedoucht de laatste maanden met de hitte. Wel korter uiteraard, maar toch is er veel gebruik gemaakt van de doucheruimte.

Deze gaan we daarom vandaag aanpakken. Het ontkalken van je douchecabine en/of wandtegels en het wassen of vervangen van een eventueel douchegordijn.

Voordelen van het regelmatig wassen van uw douchegordijn

Buiten het feit dat het fijn is om naar te kijken als je een nieuw, fris douchegordijn ophangt, betekent het ook dat je meteen van de vervelende kalkvlekken, zeepresten en de gevreesde schimmel en meeldauw, die op een douchegordijn groeien af bent.

Je hoeft echter geen nieuwe te kopen en kunt geld besparen door je douchegordijn in de wasmachine te wassen.

NATUURLIJK SCHOONMAKEN – recept voor douchegordijn reinigen

Wasmachine

○ Vies douchegordijn

○ Dop vol wasmiddel

○ Gelijke hoeveelheid zuiveringszout als wasmiddel

○ 1 kopje witte azijn

○ 2 zachte handdoeken

Doe je vuile douchegordijn in de wasmachine, samen met twee zachte handdoeken.
Voeg een dop vol wasmiddel en een gelijke hoeveelheid zuiveringszout toe aan het bakje voor het wasmiddel. Voeg een kopje witte azijn toe in het bakje van de wasverzachter, en laat de wasmachine draaien. LET OP: Laat het programma niet centrifugeren. Dit beschadigt het douchegordijn.
Hang het douchegordijn druipdroog op, bij voorkeur direct terug in je douche. Leg er desnoods een handdoek onder voor het opvangen van het druipwater.

⌂TIP 1 Handdoeken mee wassen

De handdoeken helpen het vuil van het douchegordijn te schrobben terwijl het in de wasmachine beweegt.

⌂ TIP 2 Azijn tegen kalk en vuil

Azijn doet verschillende nuttige dingen om het douchegordijn te helpen wassen, waaronder het helpen verwijderen van zowel zeepresten als kalkvlekken van hard water, en het helpt ook de verspreiding van schimmel en meeldauw onder controle te houden.

⌂ TIP 3 Schimmel voorkomen

Je kunt schimmel op douchegordijnen voorkomen door ze te laten weken in een bak water met 300 gram zout.

LEESTIP: Azijn, het veelzijdige natuurtalent

LEESTIP: 5 Redenen waarom azijn in je washok hoort

⌂ TIP 4 Reinigen van douchedeuren

Verwijder zeepresten van glazen douchedeuren met een mengsel van 2 eetlepels zout en 125 ml citroensap of 2 eetlepels borax en 125 ml citroensap.

⌂ TIP 5 Reinigen van badkamertegels

Om zeepresten te verwijderen schrob je de tegels met een kleine borstel met zuiveringszout en een beetje water. Veeg na met een schone, vochtige doek met witte azijn.

⌂ TIP 6 Reinigen van keramische tegels

Veeg vlekken weg met een doek met witte azijn.

Een glanzende badkamer

Ook in de badkamer kun je biologische producten op allerlei manieren gebruiken. Kies een product dat je het beste bevalt of probeer, om daar achter te komen, iedere week een ander zelfgemaakt product.

We hebben bijvoorbeeld recepten voor Borrelend Badkamerbruis, De Citroenkampioen en Toverspiegelmiddel.

Wil je recepten voor een glanzende badkamer met natuurlijke producten? Of zelfs recepten om ALLES in je huis schoon te maken met natuurlijke producten? Schrijf je dan in voor de mailserie VLEKKEN VERWIJDEREN 100% NATUURLIJK. Nu tijdelijk met 10 euro korting!

Lees hier meer ▼

Dit was dag 3. Ik wens je wederom veel succes en tot morgen!

Niet vergeten me hieronder te laten weten hoe het is gegaan en waar je eventueel moeite mee had, zodat ik je verder kan helpen? ▼
banner-win-enquete