Ga je voor klassiek, goud of het ultieme?

Nu we weer met z’n allen kerst kunnen vieren, moeten we er een groot feest van maken. Meer dan ooit willen we de magie en vreugde van kerst vieren en daar horen twinkelende lichtjes, volgehangen bomen en de cadeaus eronder bij. Maar natuurlijk ook die perfecte kersttafel. Voor welke kies jij?

Hier zijn vier belangrijke trends om dit jaar op in te spelen, samen met enkele eenvoudige, betaalbare tips voor het creëren van elke look.

Ga voor het klassieke kerst servies

kersttafel klassiek servies

Na een periode waarin we allemaal met zoveel verandering te maken hebben gehad, is het geen verrassing dat we dit jaar een terugkeer zien naar traditionele decoraties. Een beetje nostalgie is immers altijd goed voor de ziel. 

Deze trend wordt getypeerd door de klassieke kersttinten – rood, groen en goud – maar ook door tijdloze decoraties en tafelkleden die van generatie op generatie zijn doorgegeven.

LEESTIP: 8 Tips voor een ontspannen kerstdiner – ook als je niet kunt koken!

Ga voor niets anders dan goud

kersttafel ga voor goud

Als goud jouw ‘kleur’ is dan is dit absoluut jouw look. Decoreer de tafel met gouden kandelaars, kleine windlichten als kaarshouders en goudkleurige placemats. De gouden loper over een zwart tafelkleed maakt het geheel helemaal af.

LEESTIP: 12 Tips voor een foutje of als het kerstdiner mislukt

Ga voor een rijkelijk diner

kersttafel rijkelijk diner

Voor degenen die van wat indrukwekkende drama houden, zullen de diep rood en goud tinten op de kersttafel heel erg aanspreken. Met nostalgische plaatjes, gouden bestek en heuse servetringen voelen zij zich op hun kerst-best.

LEESTIP: “Wat eten we met kerst?” Kerstdiner inspiratie en recepten

Ga voor de ultieme kerstsfeer

kersttafel ultieme kerstsfeer

Tenslotte gaat het om de look die bij jou en je familie past. De ultieme kerstsfeer is voor iedereen anders. De kleuren die altijd blijven en die bij kerst horen zijn luxueus goud, blinkend zilver, koninklijk rood en dennengroen. Je kiest de combinatie die het beste bij jou past.

Shop alle kerstartikelen bij Xenos