Kies de paddenstoelen die je lekker vindt bij dit gerecht. Alles past. Zelfs allerlei soorten door elkaar, maar ook de eenvoudige champignons.

Serveer het met Spätzle

Dit recept is heerlijk met Spätzle, 50 gram ongekookt per persoon. Dit is een typisch Duits gerecht en doordat we in Duitsland wonen eten we dit vrij regelmatig.

Spätzle is een soort pasta, in de vorm van slierten, gemaakt van eieren. Het komt oorspronkelijk uit Zuid-Duitsland en de buurlanden daaronder Oostenrijk en Zwitserland. 

In Nederland verkoopt het merk Aalshof verse-ei pasta, wat in de buurt komt. Je kunt natuurlijk ook gewoon tagliatelle erbij serveren, waar ook verse eieren in worden verwerkt.

Rucola niet lekker?

Rucola heeft een pittige, iets bittere, nootachtige smaak. Veel mensen lusten nog wel een paar blaadjes ter garnering bij een gerecht maar een rucola gerecht? Daar haken al best wat mensen af. Waaronder ik.

Ben je, net als ik, geen fan van rucola in grote hoeveelheden, dan kun je ook een andere verse groente of specerij kiezen.

Kipragout met rucola en paddenstoelen - kipragout met rucola
Foto: Thomas Neckermann

Kipragout met rucola en paddenstoelen

Download, print of pin het recept hieronder.

Kipragout met rucola en paddenstoelen - kipragout met rucola

Kipragout met rucola en paddenstoelen

Zo aromatisch, zo vullend en zo snel gemaakt.
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 Personen
calorieën 316 kcal

Ingrediënten
  

  • 100 g paddenstoelen bijv. Shiitake
  • 300 g kipfilet
  • 4 el olijfolie
  • 200 ml groentebouillon
  • 150 ml slagroom
  • 50 g rucola
  • Cayenne peper
  • nootmuskaat vers geraspt
  • zout en peper

Instructies
 

  • Maak de paddenstoelen schoon, halveer of snijd ze in vieren, afhankelijk van de grootte.
  • Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Schroei het vlees in 2 eetlepels hete olie, breng op smaak met peper en zout, haal het uit de pan.
  • Bak de champignons in de resterende olie in de pan. Giet de bouillon en room erbij en laat 5 minuten onafgedekt sudderen.
  • Rucola blaadjes van de stengel plukken en grof hakken.
  • Voeg het vlees toe aan de saus, laat nog 1 minuut koken. Meng voorzichtig 2/3 van de rucola erdoor. Breng op smaak met zout, peper, een beetje cayennepeper en nootmuskaat.
  • Serveer bestrooid met de overgebleven rucola. Als je wilt, kun je de roomsaus ook op smaak brengen met een beetje oregano.
Trefwoord champignons, kip, paddestoelen, ragout, rucola

Foto: Weight Watchers

Meer recepten




banner-win-enquete