Begin je dag met een heerlijk en voedzaam ontbijt dat je energie geeft om de ochtend fris en alert te beginnen: roerei en zalm op een geroosterd broodje.
Deze smaakvolle combinatie van romig roerei en delicate zalm, op een knapperig geroosterd broodje, is een feest voor je smaakpapillen. Met de perfecte balans tussen eiwitten, gezonde vetten en koolhydraten is dit gerecht niet alleen verrukkelijk, maar ook voedzaam.
Ideaal voor een rustige ochtend alleen of een gezellig ontbijt met vrienden en familie. Laat jezelf verwennen met deze eenvoudige, maar elegante ontbijtoptie die je dag op een heerlijke manier laat beginnen.

Roerei en zalm op geroosterd brood
Heerlijk ontbijt met roerei en zalm
Gang Ontbijt
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 4 eieren
- 4 el crème fraîche
- 2 el boter
- 130 g gerookte zalm in plakken
- 2 tl dille fijngehakt
- 2 brood geroosterd
- of croissants, of brioches, wat jij lekker vindt
Instructies
- Breek de eieren in een kom, voeg de crème fraîche toe en klop alles goed. Voeg wat zout en versgemalen peper toe.
- Smelt de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de eieren toe zodra de boter begint te schuimen; draai dan het vuur lager. Schuif het mengsel heen en weer met een spatel tot het begint te stollen.
- Rooster ondertussen twee broodjes.
- De roereieren zijn klaar als er nog maar een klein beetje vocht in de pan zit. Roerbak het niet te droog.
- Leg de geroosterde broodjes op een bord, beleg ze met plakjes gerookte zalm, schep het roerei er bovenop en maak het af met de fijngesneden dille.
Trefwoord brood, eieren, zalm
Eet smakelijk!
Helga Post®
Helga Post is een moeder en vrouw van een prachtig gezin met een passie voor lijstjes, organiseren, lekker koken, mooi wonen en groen huishouden.
Helga zet zich in om mensen op alle gebieden te helpen een leven te creëren waar ze van houden door hun doelen te bereiken.
Ze is de oprichter van Firma Huishouden® en auteur van de Huishoudplanner®. Ze woont in Duitsland met haar man Johan en nog 2 (van de 4) thuiswonende kinderen, Iris & Frank.