Yess! We gaan verhuizen! Hoe gek de huizenmarkt op dit moment is had ik niet durven dromen. Binnen vier dagen verkochten we ons huis boven de vraagprijs! Waarom, waarheen en waarom ik er zo blij om ben, vertel ik je aanstaande zaterdag in de nieuwsbrief. Vandaag wil ik het hebben over een schilderij of andere kunst aan de muur. Hoe en waar hang je schilderen op.

Verhuizen biedt zoveel mogelijkheden voor een fris interieur

Zo’n ander huis, een nieuwe start, een wit vel papier, hoe je het ook wilt noemen, ik verheug me er op. Het is niet zo dat ik dit huis niet meer leuk vind, want ik heb me er altijd prettig gevoeld, maar een huis helemaal opnieuw inrichten komt niet zo vaak voor. Althans wij verhuizen niet regelmatig genoeg om van zo’n mogelijkheid gebruik te kunnen maken.

Hoewel het pas in mei (2019) gaat gebeuren, ben ik nu al druk met het uitzoeken van nieuwe kleuren, een nieuwe badkamer, raambedekking (er is zoveel keus) en een mooie, goed te onderhouden, vloer. De beslissing voor de vloer is al gemaakt; we gaan voor een pvc vloer.

Een schilderij als blikvanger

Wat ik ook wil is een aantal ‘kunst’ stukken aan de muur, die de aandacht trekken. Het huis dat we hebben gekocht heeft hier de ideale muren voor. Lange, vlakke muren en een aantal mooie hoeken, die een ‘extraatje’ verdienen. Om wat inspiratie op te doen heb ik gezocht naar manieren hoe ik de schilderijen op ga hangen.

In ons huidige huis hangt alleen ‘kunst’ van mezelf aan de muur. Dat hangt er al een jaar of tien en we zijn er wel op uitgekeken. Ik hou van kleur, fris en vrolijk. Als ik er naar kijk moet ik er blij van worden. Maar ik moet natuurlijk eerst gaan beslissen welke kleur er op de muren komt. Een schilderij met overwegend groene kleuren op een groene wand wordt natuurlijk nooit een blikvanger.

Bron: Alexander White

Toch is dat dus niet helemaal waar. Persoonlijk vind ik de wand te donker, maar het schilderij komt op deze manier wel goed tot zijn recht. Het wit van de passe-partout zorgt ervoor dat het blauwe schilderij toch opvalt tegen een blauwe muur.

Bron: Avenue Lifestyle

Dit zijn op zich geen opvallende schilderijen, ze zijn flats van kleur tegen een hele licht muur, maar toch valt het op door de manier waarop het is opgehangen: Een stel schilderijen groeperen.

Bron: Fijn in huis

Dit geschilderde vlak achter de schilderijen zorgt ervoor dat je aandacht meteen die kant op gaat. Wat ik ook heel mooi vind hieraan, is dat je kunt wisselen van kunstwerken, doordat geen vaste spijker in de muur zit. Door de smalle plank kun je ook meerdere kunstwerken tegelijkertijd ‘tentoonstellen’.

Bron: Homedeco

Dit schilderij valt niet op omdat hij zo groot is, maar juist omdat het op een bijzondere manier op de rand van een muur, net boven de bank, is opgehangen. Bijzonder idee.

Bron: Fresh Ideen

Met een aantal van die smalle planken aan de muur kun je dus je hele ‘kunst’ collectie etaleren. Voor een wand waar je verder niets meedoet is dit wel een mooi idee. En, ondanks de hoeveelheid schilderijen, krijgt elk wel aandacht op deze manier.

Bron: Houzz

Van muur tot muur in één rechte lijn, een alternatief op het groeperen. Eenheid is gecreëerd door dezelfde lijsten en deels dezelfde afmetingen.

Bron: Jeannette van Luyck

Ook hier wordt gebruik gemaakt van een plankje aan de muur, maar dan in de kleur van de muur zelf. Doordat er heel veel ophangmogelijkheden zijn past elk formaat schilderij er aan. Hiermee kun je zoveel ophangen als je zelf wilt. Of niet, en dat is niet storend omdat de lat aan de muur wegvalt door dezelfde kleur van de muur.

Dit is een idee dat ik zeker in mijn achterhoofd houd, omdat ik nog zoveel schilderijen heb en deze hiermee niet weg hoef te doen, of ergens te laten verstoffen. En ik vind zoveel mooi en met deze manier van ophangen kan ik zoveel wisselen als ik wil.

Bron: JaimyInterieur

Hoewel ik een schilderij niet op de bank zou zetten heb ik toch dit plaatje bewaard, omdat ik de kleur van de muur prachtig vind. Eigenlijk alles op het plaatje vind ik mooi. De zilverkleurige lamp, het vloerkleed en het kleine tafeltje.

10 Manieren om je schilderijen op te hangen
Bron: Wonen bij Chantal

Deze groep kunstwerken lopen om de hoek door naar de andere wand. Heel origineel. Opvallend is ook dat het gekleurde vlak opeens ophoudt en het toch een geheel lijkt.

Chantal heeft trouwens een prachtig Instagram account, allemaal foto’s uit haar eigen huis. Een aanrader voor als je van deze stijl houdt en meer inspiratie zoekt.

10 Manieren om je schilderijen op te hangenBron: Interior Junkie

Een schilderij mét lijst, ín een lijst. Hoewel de gebruikte kleuren niet mijn smaak is, vind ik het idee zeer origineel.

Tijdens mijn zoektocht naar de manieren waarop je een schilderij tot zijn recht kunt laten komen in je huis, heb ik heel wat leuke ideeën opgedaan. Ik kan niet wachten om te verhuizen en alle vondsten en plannen toe te passen.

Uiteraard houd ik jullie op de hoogte van onze verhuizing en mijn nieuwe inrichting.

TIP

12 Tips voor een praktische keuken

Maak van je huis een thuis | miniserie deel 1

Ontdek jouw woonstijl | miniserie deel 2

Kies de juiste kleur voor je interieur | miniserie deel 3

Word je eigen woonstyliste | miniserie deel 4

 

Wil je deze tips bewaren? Dat kan! Pin deze afbeelding op je eigen bord10 Manieren om een schilderij op te hangen